Restoran cinayetinin sanıkları ilk kez hakim karşısına çıktı;

Restoran cinayetinin sanıkları ilk kez hakim karşısına çıktı

......

Kastamonu’da bir restoranda işlenen cinayetle ilgili 4 sanığın yargılanmasına başlanıldı. Duruşmayı takip etmek isteyen basın mensupları ise duruşma salonuna alınmadı.

Olay, 13 Mart 2023 tarihinde İnönü Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesi'ndeki meydana gelmişti. Restoranda iki grup arasında bilinmeyen sebeple tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası D.Y., yanında bulundurduğu silah ile ateş ederek Erdal Kabasakal’ı vurdu. Hastaneye kaldırılan Kabasakal, hayatını kaybetti.

Olay sonrası teslim olan D.Y. ile kavgaya karıştıkları tespit edilen avukat A.Y. ve H.Y. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SANIKLARIN YARGILANMASINA BAŞLANILDI

Yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “kasten yaralama”, “kasten öldürme”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından dava açıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar D.Y. ile Avukat A.Y. ve H.Y. ile tutuksuz yargılanan E.K., taraf avukatları katıldı.

BASIN MENSUPLARI SALONA ALINMADI

Duruşmayı takip etmek isteyen basın mensupları ise salonda yer olmadığı gerekçesiyle duruşmaya alınmadı. 


Erdal Kabasakal

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum