Vidinlioğlu'dan tehlike saçan yolla ilgili açıklama: ‘Belediyeyle ilgisi yok!’;

Vidinlioğlu'dan tehlike saçan yolla ilgili açıklama: ‘Belediyeyle ilgisi yok!’

Kastamonu il merkezinde vatandaşların ve okula giden öğrencilerin kullandığı çay kenarındaki yaya yolu tehlike saçmaya devam ediyor. Açıksöz Gazetesi'nin konuyu ele almasıyla birlikte tehlike arz eden yol yeniden gündeme geldi....

Geçtiğimiz günlerde Açıksöz Gazetemiz ve aciksoz.com.tr haber sitemizde "Okullar açıldı, yine çözülmedi!.. Bu neyin inadı? başlığıyla yayımladığımız ve; Kastamonu il merkezi İnönü Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde Karaçomak Çayı'nın istinat duvarı çökme tehlikesi taşıyor. İstinat duvarı üzerinde bulunan ve okula gitmek isteyen öğrencilerle her gün onlarca vatandaşın kullandığı yol ise tehlike saçıyor. Alt kısmında çökmelerin meydana geldiği yol kenarında hiçbir bariyer bulunmaması ve önlem alınmaması ölüme davetiye çıkartıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, çay kenarında bulunan yolun bölgedeki 3 okulda eğitim gören öğrenciler tarafından sık sık kullanılmasına rağmen hiçbir önlemin alınmadığını belirterek, çözüm bulunmasını istedi." ifadelerine yer verdiğimiz haber üzerine Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili açıklamada bulundu:

"ORASI DSİ TARAFINDAN İHALE EDİLDİ"

Bundan bir süre önce de Yeni Kebeci Market civarında dere yatağının oradaki çökme ile ilgili açıklamada bulunduğunu belirten Vidinlioğlu; "Burası Kastamonu Belediyesi'nin müdahale alanında bir yer değil. Burası tamamen dere yatağı olduğu ve çökme olduğu için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan bir yer. Kamuoyunu tekrardan bilgilendirmek istedim. Bu konuda sürekli belediyeye şikayetler ve serzenişler geliyor, bu tamamen DSİ'nin ihale ettiği ve yapımına devam ettiği bir yer. Konunun belediye ile uzaktan yakından ilgisi yok. Biz, bize düşen şeyleri zaten şikayet anında hemen müdahale de bulunuyoruz. Bize düşen bir şey olursa da biz yine yapmaya hazırız. Ama DSİ'nin ihale ettiği oranın zemin etütlerini yaptığı, fore kazıklarını ihale ettiği bir nokta orası. Daha önce DSİ müdürümüzle konuştum. Burayla ilgili yine şikayetler başlıyor diye söyledim. Onlar da işin üstüne gittiklerini bir an önce tamamlamak arzusunda olduklarını dile getirdiler" dedi.

"ÇÖKME OLDUĞU İÇİN FORE KAZIK YAPILIYOR, AKABİNDE DE DUVAR TAHKİMATI YAPILACAK VE ONDAN SONRA YOL YAPILACAK"

Şu anda orada bir çalışma olduğunu ve DSİ tarafından yürütüldüğünü dile getiren Vidinlioğlu: “Oranın belediye sorumluluğu altında olduğu düşünüldüğü için bu konu ile ilgili belediye çok fazla şikayet geliyor. Bunun bizimle ilgili olmadığını daha önce de açıklamıştım, gelen şikayetler üzerine tekrar bir açıklama yapma gereği duydum. Konu belediye ile değil Devlet Su İşleri ile ilgili bir konu ve ayrıca ihalesi yapılmış bir konu, onlar da zaten bu işi göz ardı etmiyorlar. Zannediyorum en yakın sürede nihai çözüme kavuşacaktır. Konu belediye dışında ama belediye yine de bu konunun takipçisi DSİ ile sürekli görüşüyoruz. Orada çökme olduğu için fore kazık yapılıyor. Akabinde de duvar taksimatı yapılacak ve ondan sonra yol yapılacak" diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum