Kastamonu’da ‘Muhtar’ raconu değişti!;

Kastamonu’da ‘Muhtar’ raconu değişti!

Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri önce Belediye Başkanlığı için adaylar gündemden düşmezken; muhtarlık için de rakipler, arka planda ciddi bir rekabet içerisinde çalışmalarına başladı....

Kastamonu siyasetiyle birlikte; muhtarlar da sorumluluklarında ve stratejilerinde değişikliklere gitti. 

Son yıllarda Kastamonu’da muhtarlar; siyasetle ve başta belediye olmak üzere kamu kurumlarıyla daha iç içe bir strateji izlerken; mahallelerindeki her sorunda da yeri geldiğinde kurumları eleştirmekten de geri durmuyor…

Gerek mahallelerinde gerçekleştirilecek projeler hakkında fikirlerini beyan etmekten çekinmeyen gerekse de hayır işlerinde ön planda olmaktan çekinmeyen mahalle muhtarları; Kastamonu’da yıllardır alışılagelen muhtarlık anlayışını da değiştirerek; muhtarlık görevinin aktifliğini arttırmayı başardı.

COZUROĞLU KÖPRÜ OLUYOR

Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, yıllardır sürdürdüğü geleneğine devam ediyor. Hayırseverlerin bağışlarını depolayarak ihtiyaç sahipleriyle buluşturan Cozuroğlu; Kastamonu’da da hayır alanında ‘model muhtar’ olmayı başarırken; mahallesindeki Ahi Şorba Türbesi restorasyonu sürecinde de aktif rol aldı.

BOYACI VE ÇÖLEZ SUSMADI

Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı ile Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez de; Kastamonu Belediyesi ve kamu kurumlarının eksik hizmetleri noktasında geri adım atmadı. Kamuya açık bir şekilde sık sık eleştirilerini yapan ve mahalle halkı adına sorumluluklarını yerine getiren muhtarlar da; verdiği demeçlerle son dönemde dikkat çeken isimler oldu.

Diğer taraftan Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, hayırseverlerin desteğiyle geleneksel hale getirdiği toplu sünnet töreniyle de; mahallede önemli bir kültür oluşturmuş oldu ve ihtiyaç sahibi aileleri de büyük bir yükten kurtarmayı başardı.

UÇURUM VAR

Kastamonu’da mahalle nüfusları açısından da uçurum var.  Kastamonu Valiliği’nin son yayınladığı verilere göre; Kastamonu’da nüfusu 500 olan mahalleler olduğu gibi; 30 bini aşkın nüfusa sahip mahalleler de var.

Bu nüfusla birlikte muhtarların hizmetinde de farklılık olsa da; Kastamonu Merkez’de 20 mahalle muhtarı, imkanları dahilinde makamlarını daha aktif bir şekilde kullanmaya başladı.

SEÇİM YARIŞI BAŞLADI

Kastamonu Merkez mahallelerinde muhtarlık yarışı başladı. Mevcut muhtarların yanı sıra muhtar adaylarının da aktif bir şekilde sahaya indiği görülürken; 31 Mart 2024 seçimlerinde muhtarlık seçimleri de, en az belediye seçimi kadar heyecanlı olacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum