Ahi Şorba Türbesi açıldı;

Ahi Şorba Türbesi açıldı

Kastamonu’da Ahilik denilince ilk akla gelen isim olan Ahi Şorba Türbesi, atıl vaziyetten kurtarılarak restore edilmişti. Yenilenen türbenin açılışı ise Ahilik Haftası’nda gerçekleştirildi. Beyçelebi Mahallesi'nde bulunan Ahi Şorba Türbesinin açılış törenine; Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Beyçelebi Mahalle Muhtarı Rıfat Cozuroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı....

COZUROĞLU;“MİSAFİRLERİMİZ ‘TÜRBE NEDEN BAKIMSIZ, NEDEN SAHİP ÇIKMIYORSUNUZ’ DİYE BİZE GELİYORDU”

Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu; “Göreve geldiğim günden beri burası beni rahatsız ediyordu çünkü atıl durumdaydı. Dışarıdan gelen misafirlerimiz ‘Türbe neden bakımsız, neden sahip çıkmıyorsunuz’ diye bize geliyordu. Bende bu durumu Vakıflar Bölge Müdürmüzle paylaştım. Ben de buradan yola çıktık. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAKIR; “KALİTE VE HESAPLILIĞIYLA DA BÖLGEDE NAM SALMIŞ BİR İLİMİZ”

Vali Avni Çakır ise; “Bu hafta biliyorsunuz Ahilik Haftası. Kastamonu bu anlamda Ahilik geleneğinin en güçlü şekilde yaşatıldığı bir şehir. 40’tan fazla meslek çeşitliliği var burada. Bölgesinde de o anki üretim imkanlarıyla, kalitesiyle en meşhur üretim merkezlerinden birisi olmuş Kastamonu. Kalite ve hesaplılığıyla da bölgede nam salmış bir ilimiz. Şuan bile hala özellikle el sanatları konusunda, hala güçlü bir şekilde yapan işine bağlı, usta-çırak ilişkisine önem veren, dürüstlüğe kardan önce diyen, kaliteyi güveni öncüleyen, liyakati öncüleyen bir ticaret erbabı da olduğu gerçek. Bu anlamda bu da bizim gururumuz. Elbette günümüzdeki küreselleşme , çok kazanma ihtiyacı bizlerin bahsetmiş ve savunmuş olduğumuz değerleri biraz zedelemiş olsa bile eninde sonunda kaznaacak olan samimiyet olacak dürüstlük olacak, esnaflık olacak” diye konuştu. 

VİDİNLİOĞLU; “YERİNİ ÖĞRENDİKTEN SONRA YOL ALDIRMAK İÇİN ÇABALADIK”

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise;  “Belediye Başkanı olduğumda Uşak’tan 2 tane öğretim üyesi 2 profesörümüz gelmişlerddi. Ben de Pazar günü Belediye’ye gelmiştim. Kendilerini tanıttılar ve Ahi Şorba Türbesini sordular ‘Nerede?’ diye. ‘Bilmiyorum’ dedim. Recep Mor’a sordum o daha iyi bilir diy eo da bilemedi. Sonra yerinin burası olduğunu öğrendik. O günden bugüne de yol aldırmak için hep çabaladık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah yandaki binada da mülk sahibi razı gelir de burayı daha güzel bir hale getiririz el birliğiyle” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahi Şorba Türbesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Akabinde vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum