Arama
Arama Sonuçları
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Kastamonu, Hz. Pir'e kavuşuyor!
Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli türbesinde, restorasyon ve onarım çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 5 aylık süre zarfında yapımı tamamlanan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli türbesi 8 Mart Cuma günü Cuma namazı ardından açılışı gerçekleştirilecek. Türbe içerisinde ve dış kabirlerde ciddi ve detaylı bir çalışma gerçekleştirildi.
Kastamonu’da ‘Muhtar’ raconu değişti!
Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri önce Belediye Başkanlığı için adaylar gündemden düşmezken; muhtarlık için de rakipler, arka planda ciddi bir rekabet içerisinde çalışmalarına başladı.
Kastamonu Asena Biriminden manevi ziyaret!
Kastamonu Ülkü Ocakları Asena Birimi tarafından Kastamonu'da manevi yerler ziyaret edildi. Ziyaretlerde Pençe Kilit Harekatı'nda şehit düşen 9 askerimize dua edilerek ruhlarına Kuran-ı Kerim okundu.
Hz. Pir türbesi, Kastamonulu genç mimara emanet!
Kastamonulu hemşehrimiz genç mimar Aslı Yılmaz, Kastamonu'nun en büyük değerlerinden ve önemli mekanlarından olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nin restorasyon ve yenileme işinde  taşeron firma Murat Yanıkkaya adına mimar olarak çalışıyor. Ekim ayında başlayan restorasyon çalışmasında görev alan genç Mimar Aslı Yılmaz, türbede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Hz Pir Türbesi yenileniyor
Hayırsever hemşehrimiz iş insanı Hasan Gürsoy'un sahibi olduğu Gürsoy Grup sponsorluğunda Kastamonu Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Kastamonu’nun gezmeye doyamayacağınız köyleri
Eğer Kastamonu'yu ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu rehber size yardımcı olacaktır. İşte Gezmeye Doyamayacağınız Kastamonu Köyleri - Kastamonu'nun En Güzel 3 Köyü
Türbe çatısı yenileniyor...
İhsangazi ilçesinde bulunan Haraçoğlu Türbesi'nin çatısı yenileniyor.
Dünyanın en eski şehirleri açıklandı: Türkiye'den 2 şehir listede yer aldı
İnsanoğlunun tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, topraklar üzerinde iz bırakmaya başladığı gerçeği, arkeologların keşifleriyle gün yüzüne çıkıyor.
Devrekani, sünnet şöleniyle unutulmaz bir gün yaşadı
Devrekani ilçesinde toplu sünnet ettirilen 76 çocuk, düzenlenen şölende unutulmaz bir gün yaşadı.
"Gönlümüz, Kastamonu'nun güzel insanıyla birlikte olacak" [VİDEO HABER]
Son yayınlanan Kararname ile Kastamonu Valiliğine atanan Meftun Dallı, Kastamonu Valilik binası önünde karşılandı. Kastamonu Valisi Meftun Dallı bugün itibariyle göreve başladı. Valilik Binası önünde açıklamalarda bulunan Vali Meftun Dallı açıklamasında; "Evliyalar ve Şehitler diyarına Vali olarak gelmek başlı başına bir şeref. Buranın güzel insanına hizmet etmek ömrümüzün en övülecek, gurur duyulacak zamanı olacak. Gözümüz, kulağımız, gönlümüz Kastamonu'nun güzel insanıyla birlikte, onlarla iç içe olacak" dedi.
Şahinbaba Türbesi için anma programı
İnebolu'da İŞİKDER koordinasyonluğunda Şahinbaba Türbesi için anma programı düzenlendi...
Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı son yolculuğuna uğurlandı
İslam tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybettikten sonra Eyüpsultan Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle Mihrişah Valide Sultan İmareti Haziresine defnedildi. Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül ve birçok önemli isim katıldı. Küçükaşçı, İslam tarihi alanında önemli çalışmalara imza atmış ve Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapmıştır.
Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı hayatını kaybetti
İslam tarihine dair önemli çalışmalar kaleme alan ve 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.
Kur’an kursu öğrencilerine ‘manevi’ gezi…
TÜRKAV ve Kutlu Bilgi Derneği işbirliğiyle düzenlenen Yaz Kur'an Kursu’ndaki çocuklara yönelik gezi programı gerçekleştirildi.
18'nci kez düzenlenecek
İnebolu Şahinbaba İlim Kültür Derneği (İŞİKDER) tarafından Şahinbaba Türbesi etkinliğinin bu yıl 18’incisi gerçekleştirilecek.
TÜGVA, Kastamonulu kitap kurtlarına İstanbul ve Çanakkale’yi gezdirdi
TÜGVA Kastamonu Şubesi, ‘Kitap Kurtları’ ile 3 günlük İstanbul-Çanakkale gezisi gerçekleştirdi.
Haracaoğlu Türbesi bakımdan geçti
İhsangazi Belediyesi tarafından ilçede bulunan Haracaoğlu Türbesi'nin bakım onarım ve temizliği yapıldı.
AK Partili Ünlü'den bol 'özeleştirili' konuşma
Kastamonu Kalkındırma Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 2.asrında zirvedeki Kastamonu” temalı toplantıya; AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün açıklamaları dikkat çekti. Adeta bir muhalefet partisinin il başkanı gibi açıkça özeleştiride bulunan AK Partili Ünlü, Kastamonu genelinde gerçekleştirdikleri projelerin bir kısmından kısaca bahsederek, önümüzdeki sürece dair de açıklamalarda bulundu.
Evliyalar Şehri’nde ‘Evliyalar Haftası’ umursamazlığı
1991 yılından itibaren Mayıs’ın ilk haftasında Kastamonu’da düzenlenen Evliyalar Haftası etkinlikleri; çeşitli bahanelerle bu yıl kutlanmayacak.
Ankara’yı gezdiler
Ağlı Nedime Kaya Halk Oyunu Ekibi ve öğretmenleri için yıl boyunca gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı “Yıl Sonu Etkinlikleri” kapsamında Ankara İline moral gezisi düzenlendi.
Hz Pir sevdalıları, Kastamonu’ya akın ediyor
Ziyaret sırasında toplu halde ibadetlerini yapan vatandaşlar, külliye içerisindeki türbede de bol bol dua ettiler.
Türk Fındığı'nın korunması için talimat verdi
Daday Orman İşletme Müdürlüğü Adalar Şefliği tarafından Tunuslar Köy'ü Tostürbe mevkisinde bulunan Türk Fındığı İşletme Sınıfında incelemelerde bulunuldu.
Kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede? Aşıklı Sultan Türbesine nasıl gidilir?
Aşıklı Sultan Türbesine nasıl gidilir? Kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede?
Kastamonu Kent Müzesi nerede? Kastamonu Kent Müzesi'ne nasıl gidilir?
Kastamonu Kent Müzesi'ne nasıl gidilir? Kastamonu Kent Müzesi nerede? soruların cevapları haberimizde