Kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede? Aşıklı Sultan Türbesine nasıl gidilir?;

Kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede? Aşıklı Sultan Türbesine nasıl gidilir?

Aşıklı Sultan Türbesine nasıl gidilir? Kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi nerede?...

Kastamonu Aşıklı Sultan Türbesi, tarihi bilgi ile destan bilgisinin yoğrulduğu Kastamonu'daki türbelerden biridir . Halk arasında Yanık Evliya olarak da bilinen Aşıklı Sultan, Honsalar Mahallesi'ndeki Kümbet Caddesi üzerinde Kastamonu'nun merkezinde yer almaktadır . Aşıklı Sultan, Kastamonu'nun Püre Mahallesi'nde bulunan türbe haftası günü her ziyarete açık . Yaklaşık 9 yüzyıldadır sergilenen Aşıklı Sultan'ın bozulmamış gövdesi, Kastamonu'nun en önemli turistik yerlerinden biridir .

Aşıklı Sultan Türbesi nerede? nasıl gidilir?

Aşıklı Sultan Türbesi'ne giderken ulaşım oldukça kolay. Türbe, Kastamonu'nun merkezinde yer aldığından, şehir merkezindeki herhangi bir yerden taksiye veya özel araçla ulaşmak mümkündür . Türbenin konumu, Kale Kapısı Mevkii'nde Honsalar Mahallesi'nde Kümbet Caddesi'nde bulunmaktadır . Ancak, şehrin bir an yakın bir yerde olmasına rağmen, tarihi dokusuna uygun olarak dar sokaklarda yer aldığından, araç park yerlerini kapsıyor.

Aşıklı Sultan Türbesi'ne toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak da mümkündür. Kastamonu'da otobüs ve dolmuş seferleri mevcuttur. Türbenin üzerinde bulunan duraklardan inilerek türbeye gitmek mümkündür . Kastamonu'da turistik yerler arasında yer alan Aşıklı Sultan Türbesi, şehir merkezine götürüldüğünden, gidilmesinin diğer turistik yerlere de ziyaret edilmesi mümkündür. Aşıklı Sultan Türbesi, Kastamonu'da görülmesi gereken en önemli yerlerden biri ve şehri ziyaret edenlerin mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır .


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum