Gasilhanede  'hayır' var;

Gasilhanede 'hayır' var

Kastamonu'nun tanınan simalarından Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, hayırseverlerin kendisine teslim ettiği ikinci el kıyafetleri, Hedanioğlu Camii'nin gasilhanesinde depolayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor....

Gasilhanede kıyafetleri simetrik bir şekilde dizerek adeta bir mağaza havası yaratan Cozuroğlu, hayır işlemenin bahanesi olmadığına inandığını söyledi.

 

Muhtarlık binasının hemen yanında bulunan Hedanioğlu Camii'ndeki kullanılmayan Gasilhaneyi adeta bir 'iyilik deposu'na dönüştüren Muhtar Cozuroğlu, tabutların arasına koyduğu kıyafetleri, ihtiyaç sahiplerine sunuyor.

Gasilhanelerde ölülerin yıkandığı mermeri ayakkabılarla donatan ve içerisini adeta bir mağazaya dönüştüren Muhtar Cozuroğlu, ihtiyaç sahiplerinin ilk geldiklerinde biraz şaşırdığını fakat daha sonra alışmaya başladıklarını söyledi.

''İLÇELERİMİZDEN BİLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ GELİYOR''

Hedanioğlu Camisinin altında bulunan muhtarlık binasında vatandaşların giymediği, bol veya dar gelen ya da çeşitli sebeplerden ötürü giyemediği kıyafetleri toplayarak, bu kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine dağıtan Muhtar Cozuroğlu, ''Mahallemde de ihtiyaç sahiplerini bildiğim için ben bunları alıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırayım dedim. Yaklaşık beş yıl oldu, her geçen gün güçleniyoruz. Belirli kişiler kıyafet götürüyor. Bize gelen kıyafetleri buradan ben kendim ayırıyorum. Temiz olmasına, yırtığı söküğü olmamasına, beğenmediğimiz değil aksine giyemediğimiz veya dar gelen, bol gelen kıyafetlerimizi değerlendiriyoruz. İnanın bazen çok güzel kıyafetler geliyor bizlere. Bunu kendi mahallemde başlatmış olmama rağmen diğer mahallelerden gelenlere de aynı yardımları yapıyoruz. Mahallemin dışında inanın bazen ilçelerimizden bile ihtiyaç sahipleri geliyor ve biz, onlara kıyafetler veriyoruz" diye konuştu.

''İLK BAŞTA ŞAŞIRIYORLARDI, ZAMANLA ALIŞTILAR''

Hayırseverlerin kıyafetlerini gasilhanede  güzel bir sunumla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyleyen Muhtar Cozuroğlu, ''Bizim için yerden ziyade yaptığımız hayır önemli. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı belediyemiz yıkadığı için de burası bir süredir boştu. Ben de burayı bu şekilde kullandım, sağolsun yardımcı oldular. Gelenler ilk başta şaşırsa da zamanla alışıyorlar. Kıyafetlerimizi güzelce dizdik ve ihtiyaç sahipleri buradan yararlanabiliyor'' dedi.



 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum