Arama
Arama Sonuçları
Abdurrahman Paşa Lisesi'ndeki yurt kararına tepki yağdı!
Abdurrahmanpaşa Lisesi Erkek Öğrencilerinin 4 kilometre uzaklıktaki başka okul yurduna  yerleştirilecek olmasına velilerden tepki geldi. Erkek öğrencileri velileri adına açıklama yapan Mustafa Toklu;  “Çocuklarımızı mağdur etmeyin, çocuklarımızın uzak yerden gelip gitmesi ile ilgili olacak olumsuzluklarına da sebep olmayın” dedi.
Kastamonu Belediyesi için çok konuşulacak yeni seçenek!
“Halkımız oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemelidir”
Kastamonulu Yazar, büyüleyici hikayesini kitaba döktü
Uzun yıllar kanserle mücadele eden Kastamonulu  Yazar Ayfer Savaş Aydın, ilk romanı ‘Rıza’ için Kastamonu'dan sonra Ankara'da da okurlarıyla bir araya geldi
Öğrenciler, gezerek öğreniyor
Kastamonu Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, tarihi mekanlarını gezerek hem derste işledikleri konuları pekiştirdiler hem de kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi oldular.
APL, YKS’de büyük başarı elde etti
ÖSYM tarafından 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Abdurrahmanpaşa Lisesi, büyük başarı elde etti.
Uçar, Ödüllü mülkiyeli emekli oluyor
1982 yılında başladığı meslekte 41 yılı dolduran Zonguldak Vali Yardımcısı Şenpazarlı Yıldırım Uçar, (65) ağustos ayında emekli oluyor.
Geleceğe ‘kep’ attılar
Anadolu'da açılan ilk lise unvanını şerefle taşıyan tarihî Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi (APL), 138. dönem mezunlarını verdi.
Tosyalı hacı adayları dualarla uğurlandı
Tosya ilçesinden 87 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
AK Parti Milletvekili adayları oyunu kullandı
AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayları, Halil Uluay, Serap Ekmekci ve Mehmet Umur oyunu kullandı.
eTwinning Günü kutlandı
Her yıl tüm dünyada 9 Mayıs günü kutlanan ‘eTwinning Günü’ kapsamında Kastamonu’da etkinlik düzenlendi.
Prof. Dr. Sıvacıoğlu, KÜ Rektörlüğüne aday
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu, KÜ Rektörlüğü için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) başvuruda bulundu.
Zafer Partisi’nin Kastamonu adayı Özcan Büyükşen kimdir
Zafer Partisi 1'nci sıra milletvekili adayı Özcan Büyükşen kimdir?
CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Kadir Yalçın Kimdir?
14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde listeler belli olurken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci sırasında listede kendine yer bulan Kadir Yalçın’ın ismi de dikkat çekti.
Kastamonu'da MHP'nin genç adayı Alperen Özmen'den ilk açıklama:
MHP’nin Kastamonu Milletvekili ikinci sıra adayı Alperen Özmen, adaylığın belirlenmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı.
MHP'nin Kastamonu Milletvekili adayı Alperen Özmen kimdir?
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kastamonu 2'nci sıra adayı Alperen Özmen, kimdir?
‘Kütüphane Otobüs’ hafta boyu meydanda
27 Mart-2 Nisan Kütüphane Haftası kapsamında, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu il genelinde düzenlenecek etkinlikler de başladı.
2 konteyner sınıf daha gitti
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde deprem bölgesine konteyner sınıf göndermeye devam ediliyor.
APL’den konteyner sınıf kampanyası
Abdurrahmanpaşa Lisesi (APL) okul yönetimi ve Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, şiddetli depremler sonrası büyük hasar alan Hatay’ın Arsuz ilçesinde konteyner sınıf yapmak için kampanya başlattı.
Nida Sinsi, asaleten atandı
15 Ocak 2013 tarihinde Kastamonu İl Özel İdaresi’nden Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlayan Nida Sinsi, yaklaşık 6 aydır vekaleten yürüttüğü Genel Sekreterlik görevine asaleten atandı.
"Onların o günkü ifadeleri, bugün yolumuza ışık tutuyor"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımıyla dün Halk Eğitim Merkezi’nde 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi kutlamaları kapsamında “Geçmişten Günümüze Türk Kadını” konulu resim sergisi açılarak, panel düzenlendi. Bakan Yanık burada yaptığı konuşmasında, Türk Mitinginde yer alan ifadelere atıfta bulunarak; "Bu ifadeler, bugün de, başta Bakanlığım, mesai arkadaşlarım olan hemcinslerim, aileleri, eşleri ve çocukları için fedakarlıklarını sürdüren kadınlar için tüm çalışma ve hizmetlerimizde yolumuza ışık tutan ifadelerdir. 10 Aralık 1919’da, bağımsızlık ve özgürlük için, cesur ve fedakar Türk kadınları adına ilk mitingi düzenleyen kahraman annelerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" dedi.
Kastamonuluların Gönül Birliği
AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı, Kastamonuluları ağırladı. Programa; AK PARTİ Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Recep Şencan,AK Parti Şişli İlçe Başkanı Gökhan Yüksel, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Sevgi Bıyıklı, Kastamonu Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar katılım sağladı. ‘Birlikte daha çok güçlüyüz’ sloganıyla yola çıkan Kastamonulular, 2 ayda bir Küçükçekmece İlçe Başkanlığında kahvaltılı programlarda bir araya geliyor.
"Önemli olan en erken dönemde tespit edebilmek"
Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği (KÖÖGDER) tarafından Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen Disleksi’yi Fark Et Projesi’nin basın toplantısı düzenlendi. Söz konusu projeyle özgül öğrenme güçlüğü ve disleksi hakkında öğretmenler bilgilendirilerek tanıda ve tespitte fark etmelerini kolaylaştıracak.Kastamonu Özgür Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir burada yaptığı konuşmasında; “Bu çocuklarımız zeka geriliği yaşamamaktadırlar. Önemli olan özgül öğrenme güçlüğünü en erken dönemde tespit edebilmek ve eğitim anlamında destek sağlayarak akranlarının düzeyine getirebilmektir” ifadelerine yer verdi.
“Üye sayımız da her geçen gün artıyor”
Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığında Ak Partili Kastamonulular,sabah kahvaltısı programı gerçekleştiriyor. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Ak Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım ve 300 Kastamonulu parti mensubu katılım sağladı.Programı düzenleyen Ak Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyesi Elif Seven, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Karadayı Deniz, İlçe STHİ Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Atay ortak bir mesajla; “Bu tür organizasyonları yaparak her geçen gün daha da çok güçleniyor, birlik beraberliğimizi sağlıyoruz. Ak Partiye desteğimiz çığ gibi büyüyor. Üye sayımız da her geçen gün artıyor” ifadelerine yer verdi.
Hürriyet Ankara, Tekeci’ye emanet
Hürriyet Ankara Büro’daki yapılanma süreci tüm hızıyla devam ediyor. En etkili bölge eklerinden biri olan Hürriyet Ankara Büro, artık Taşköprülü hemşehrimiz Fatih Tekeci’ye emanet.
Akif’çe şiir şöleni
Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan ve Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi öğrencilerinin katıldığı Safahat Okumaları Kursu, bir şiir şöleni ile sona erdi.
Mecliste gündem Abdurrahmanpaşa Lisesi'ydi...
Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM), tarihi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’ni onore etti. TBMM Genel Kurulu’nda konuk edilen yabancı heyetlere gösterilen ayrıcalık, Liseye de uygulandı.
Vidinlioğlu: 'Öğrencilik yıllarımdan hayalimdi...''
Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, A Para TV’de sunuculuğunu Şafak Tükle’nin yaptığı Tatil Planı programının konuğu oldu.
Başesgioğlu'ndan Abdurrahmanpaşa Lisesi'ne devlet övünç madalyası talebi
Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu, eski bakanlardan Murat Başesgioğlu, Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin 137’nci Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında konuşma gerçekleştirdi.
Mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı etkinlikleri çerçevesinde ‘Şerife Bacı’nın Torunları Çanakkale’yi anlatıyor teması ile Kastamonu Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde tertip edilen resim, şiir ve mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.