Kastamonu Belediyesi için çok konuşulacak yeni seçenek!;

Kastamonu Belediyesi için çok konuşulacak yeni seçenek!

“Halkımız oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemelidir”...

2024 Yerel Seçimlere sayılı günler kala Kastamonu Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Avukat Bora Çapraz, düzenlediği toplantı ile ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı. Partilerin belediye başkan adaylarının yanı sıra, bağımsız adaylar da sahaya inmeye başladı.

Bu noktada belediye başkanlığı için adaylığını duyuran Avukat Bora Çapraz, dikkat çeken bazı açıklamalarda bulundu.

"BAĞIMSIZ FAKAT YALNIZ OLMADIĞIMI ANLADIM"

Kastamonu Belediye Başkanlığı adaylığı için attığı adımda etkili olan en önemli faktörün, önceki dönem Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu’nun başkanlık döneminde başlayan ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 10 yıl süren belediyecilik geçmişi olduğunu dile getiren Bora Çapraz: “Burada bağımsız adaylığın benim için bir zorunluluk değil, tercih olduğunu önemle belirtmek isterim. Bazı siyasi partilerin talebi üzerine adaylık hususunda görüşmeler gerçekleştirmemize rağmen şahsım ve memleketim adına, bağımsız olarak yola çıkmanın daha doğru ve işlevsel olduğuna kanaat getirdim. Bu kararı aldığım andan itibaren Bağımsız fakat yalnız olmadığımı anladım.

Farklı partilere gönül vermiş birçok insanın çeşitli sebeplerden dolayı mevcut adaylarından memnun olmadıklarını ve sandığa gitmeyi dahi düşünmediklerini gördüm.  Değerli hemşehrilerim seçimlerde şu sorunun cevabını iyi düşünmeliyiz: Bizler “Ben seçtim!” zannettiğimiz, aslında başka aday yokmuşçasına kendimize dikte edilen adaylara mı yoksa gerçekten inandığımız ve istediğimiz adaya mı oy vermeliyiz? Biz, ne zaman siyasi partiye göre değil, doğru adaya göre oy verirsek hayalini kurduğumuz belediyecilik işte o zaman gerçeklerşecektir.

Burada bir başka hususa daha değinmek isterim. O da belediyelerin bütçesine siyasi partilerin herhangi bir katkısının olmadığı gerçeğidir. Hangi siyasi parti veya bağımsız aday kazanırsa kazansın 5779 sayılı kanuna göre bütçenin yüzde 80’lik kısmı belediyelerin nüfusuna göre belirlenir. Yüzde 20’lik kısmı ise gelişmişlik endeksine göre belediyelere İller Bankası tarafından dağıtılır. Bunu halkımızın bilmesini isterim.

“İSTİHDAM BELEDİYELERİN DEĞİL DEVLETİN ASLİ GÖREVLERİNDENDİR”

Halkın oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemesi gerektiğini dile getiren Bağımsız Belediye Başkan Adayı Çapraz, sözlerine şöyle devam etti: “Kıymetli hemşehrilerim, üzülerek söylemeliyim ki işsizlik ülkemizin en büyük sorunlarından biri. Bunu inkar edemeyiz. Halkımızın birçoğunun evladı, yakını iş imkanı bekliyor. Maalesef bu beklenti özellikle yerel seçimlerde vaat olarak tabiri caizse kullanılıyor. Ancak istihdam belediyelerin değil devletin asli görevlerindendir. Kastamonu Belediyesinde 1200’ü aşkın personelin çalıştığı göz önüne alındığında kurumun tam kapasite ile hizmet verdiği görülmekte, dolayısıyla halkımızın oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemesi, Kastamonu’muzun menfaatlerini düşünerek sandığa gitmesi gerekmektedir. Unutulmamalı ki söylemler değil eylemler önemlidir.

“EKİBİN VAR MI”

Bağımsız aday olduğum için bazı hemşehrilerimizden “Ekibin var mı” tarzında sorular alıyorum. Bu soruya cevaben şunları belirtmek isterim:

Belediyeler idari kuruluşlardır. Halihazırda bünyelerinde memur, sözleşmeli memur, işçi statülerinde bulunan ve belediyenin bel kemiği olan personelleri mevcuttur. Ekipten kastedilen, liyakatten uzak, başkan yardımcılıklarının paylaşıldığı ya da meclis üyeliklerinin kapışıldığı bir menfaat grubu ise yanımda böyle bir menfaat grubu bulunmamaktadır. Çıktığım bu yolda başta avukat, mühendis, eğitimci ve akademisyenler olmak üzere düşüncesine kıymet verilen birçok insan yanımda yürümektedir.

Değerli Kastamonulular. Daha önceki yerel seçimlerde adayların verdiği vaatlere itibar ederek sandığa giden halkımız, seçim sonunda verilen vaatlerin büyük bir kısmının maalesef gerçekleşmediğini fark etmiştir. Tabiri caizse dereyi geçene kadar verilen vaatlere de bundan sonra itibar edilmemelidir. Bu noktada bizde halkımıza hayal satmayacağız.

Gerçekçi olmayan ve hesabını veremeyeceğimiz vaatlerde bulunmayacağız. Halkın sorun olarak gördüğü fakat şu an tespit edilememiş sorunları da halkımıza yapacağımız anket sonuçlarından hareketle değerlendireceğiz ve çözüm üreteceğiz.

Bakınız bugün 2 Şubat… Dört gün sonra binlerce canımızı kaybettiğimiz, acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz 6 Şubat depreminin üzerinden tam 1 yıl geçmiş olacak. Zor zamanlarda bir araya gelebilen, yaraları sarmak için seferber olan bir millet olmamıza rağmen, maalesef bu acıları tekrar yaşamamak adına tedbir almayı da ihmal eden bir milletiz. Bu noktada bizim öncelikle çalışma yapacağımız alanlardan biri Kentleşme sorununa özen göstererek ilerleyeceğimiz Kentsel Dönüşüm Projeleri olacaktır.

Depreme dayanıklı olmayan binaların tespiti, bu binaların güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ancak bu şekilde deprem dirençli bir kent yaratarak geleceği güvenle inşa edebiliriz.

Kentsel dönüşüm dışında kentimizin önemli sorunlarından biri de her başkan adayının üzerinde durması gereken trafik sorunudur. Çok katlı otoparklar inşa ederek, raylı sistem dahil alternatif geçiş güzergahları oluşturarak bu sorunu çözeceğiz.

Bunların yanında sosyal sorumluluk projelerine de önem vereceğiz. Engelsiz Yaşam üzerine çalışmalar gerçekleştireceğiz. Kültür gezileri düzenleyerek özellikle okullar ile birlikte yapacağımız çalışmalar neticesinde öğrenim yaşındaki çocuklarımızın sosyal anlamda gelişimine katkıda bulunacağız. Şehrimizi daha iyi tanıtabilmek adına turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar da planlarımız arasında. Özellikle eksikliğini hissettiğimiz sanatsal ve kültürel faaliyetleri artırarak, amfi tiyatro ile birlikte kültür merkezini şehrimize kazandıracağız. Aşevleri kuracağız, hayvan bakım evi ve veterinerlik hizmetlerini iyileştireceğiz. Sanayi ve evsel atıkların geri dönüşümüne azami önem göstereceğiz. Doğaya ve tüm canlılara duyarlı, çevreci bir belediye anlayışı ile ön plana çıkacağız.

Kıymetli Kastamonulular, başarı, bir gaye ve bir hikaye ile başlar. Gayesi olmayanın hikayesi, hikayesi olmayanın başarısı olmaz. “Yarını düşünen ve sorumluluk alan insanlar lazım” diyorsanız BİZ VARIZ.” İfadelerine yer verdi.

BORA ÇAPRAZ KİMDİR? (Kendi ağzından)

1984 yılı Kastamonu doğumluyum. Kastamonu’da başlayan öğrenim hayatımı Anadolu’da açılan ilk lise olma özelliği ile gurur duyduğumuz Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesinde tamamladım. 2006 yılında matematik bölümünü, 2018 yılında hukuk fakültesini bitirdim. Ardından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansımı tamamladım.

Meslek hayatıma matematik öğretmenliği ile başladım. Eğitim camiası içerisinde uzunca bir süre, gençlerimizin hedeflerine ulaşmaları için gayret gösterdim. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra avukatlığa geçiş yaptım. Halen Kastamonu Barosuna kayıtlı avukat olarak görev yapmaktayım.                                             

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum