Geleceğe ‘kep’ attılar;

Geleceğe ‘kep’ attılar

Anadolu'da açılan ilk lise unvanını şerefle taşıyan tarihî Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi (APL), 138. dönem mezunlarını verdi....

APL, 2022-2023 öğretim yılı 138. yıl mezuniyet töreni Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak APL Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu konuşma yaptı.Akabinde APL mezunlarından eski Devlet Bakanlarını Murat Başesgioğlu’nun mesajı okundu.Bayrak-flama teslim töreni sonrası öğrencilerin yılboyu yaptığı etkinliklerin video slayt gösterisi yapıldı.  Okul birincisi 12/D sınıfı öğrencisi Yağmur Akgül, okul ikincisi 12 C sınıfı öğrencisi Semih Alaca ve okul üçüncüsü Enes Şahin’e plaket ve hediyeleri Okul Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu, Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Nurten Ciğerci ve Okul Başyardımcısı Harun Kartal tarafından verildi. Mezuniyet kütüğüne plakasını çakan Okul birincisi Yağmur Akgül, mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. 


Mezuniyet töreninde konuşma yapan APL Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu, şu ifadelere yer verdi; "Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını öncelikle tebrik ediyorum. Değerli velilerimiz; emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile sonsuz gayretlerimizle çalışarak onların kendinden daha emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"BU BÜYÜK LİSE, CANLA BAŞLA ÜLKE BEKASI İÇİN ÇABALAMIŞ"

Abdurrahmanpaşa Lisesi, Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze kadar süren macerasına, yüzüncü yılına, şahitlik ettiğini dile getiren Mısırlıoğlu; "Okula başladığınız ilk günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız; bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte okulumuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Öyle ki okulumuz, kuruluşundan günümüze değin, dile kolay, 138 yıl, “idadî”, "sultanî" ve "lise" olarak Osmanlı Devleti'nin yaklaşık son kırk yılına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze kadar süren macerasına, yüzüncü yılına, şahitlik etmiştir. Bu Büyük Lise, canla başla ülke bekası için çabalamış; yeri gelmiş ellerinde silahlarıyla öğrencisi öğretmeni cepheye koşan, yeri gelmiş yetiştirdiği büyük devlet adamlarıyla çeşitli makam ve mevkilerde ülkesine hizmet edecek üstün karakterler yetiştiren kutlu bir çatı; bilimde, eğitimde, siyasette, sporda, sanatta, edebiyatta yurda sayısız şahsiyetler yetiştirerek yurdumuzu hep aydınlatan koca bir "irfan meşalesi" olmuştur. Abdülbaki Gölpınarlı, Arif Nihat Asya, Behçet Necatigil, Hüsnü Açıksöz, İsmail Habib Sevük, Orhan Şaik Gökyay, Rıfat Ilgaz, Vasfi Mahir Kocatürk, Zeki Ömer Defne bu çatıdan gelmiş geçmiş şahsiyetlerden sadece birkaçıdır. Sizler de şüphesiz, böyle bir kurumdan mezun olmanın gururunu yaşıyorsunuz. Ancak sorumluluğunuz bir o kadar büyük. Zira her birimiz bu çatıdan mezun olmanın sorumluluğu ile her zaman çalışmalı ve bu çalışkanlığımıza davranışlarımızı da ekleyerek topluma örnek olmalıyız" dedi.

"GELECEĞİMİZ VE GÜVENCEMİZ SİZLERSİNİZ"

Okul Müdürü Mısırlıoğlu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Bütün umudum gençliktedir" sözüne değinerek şunları kaydetti; "Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey. Sağlığınız, Mutluluğunuz, Ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil, iyi bir insan, değerlerimize ve tutumlarımıza bağlı olmanızı arzuluyorum. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Bütün umudum gençliktedir." diyerek, ülkeyi ve bütün değerlerimizi gençlere emanet ederek göstermiştir. Sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Sevgili öğrencilerim dört yıl önce girdiğiniz bu kapıdan bu gün büyük bir gururla ve onurla mezun oluyorsunuz. Zor sınavları, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemine rağmen başarıyla atlattınız. Sizleri ve bu başarıda emeği geçen idareci ve öğretmenlerinizi, sizleri büyütüp yetiştiren bugünlere getiren anne ve babanızı içtenlikle kutluyor gireceğiniz sınavlarda üstün başarılar diliyorum.”

"1885'TEN BU YANA EN ÖNEMLİ EĞİTİM KURUMLARINDAN BİRİSİDİR"

Mısırlıoğlu son olarak; “Abdurrahmanpaşa Lisesi, Osmanlı Devleti'nin son yıllarından yani 1885'ten beri olduğu gibi yarınların güçlü ve büyük Türkiye'sinin gerçekleştirilmesine katkı verecek en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Dolaysıyla bu gecenin bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum"

AKGÜL; "HEPİMİZ OKULUMUZA SEÇİLEREK GELDİK, ÇOK ÇALIŞTIK"

Okul birincisi Yağmur Akgül, tüm mezunlar adına konuşma gerçekleştirdi. Akgül, şu ifadelere yer verdi; "Bugün burada aslında bir sonun değil, bizlerin ve ülkemizin geleceği için yeni adımlar atmanın başlangıcındayız. Bu adımlar elbette büyük bir gururla ve coşkuyla yüzüncü yılını kutladığımız cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmakla; Büyük Atatürk'ün bizlere işaret ettiği hedeflere yürümekle değer kazanacaktır. Ulu önderimiz geleceği bizlere emanet ederken aynı zamanda her birimizin ne kadar değerli olduğunu da söylemiştir. Bizim üzerimize düşen görev de bu güveni boşa çıkarmamak için çalışmak; O'nun aydınlattığı yolda yılmadan ilerlemektir. Hepimiz okulumuza seçilerek geldik, çok çalıştık. Öğretmenlerimiz ve ailemizin beklentilerinin farkındaydık. Doğruyu, yanlışı ayırt edebilecek yaşlara gelsek de bizleri fikirleri ile aydınlatacak eğitimcilere her zaman ihtiyacımız olacağının bilincindeyiz. Biliyoruz ki öğretmenlerimiz her ihtiyacımız olduğunda yanımızda olacaklardır. Bizler de sırtımızı yaslayabileceğimiz sağlam duvarlar olduğu için korkmayacağız gelecekten. Bütün öğretmenlerime bu güveni bizlere sağladıkları için ayrı ayrı teşekkür etmek isterim.”

"TÜRK GENÇLERİ OLARAK ÜLKEMİZİN İSTİKBALİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ"

İrfan meşalesi Abdurrahmanpaşa Lisesi'ndeki 4 yıllık serüveninin bittiğine değinen Akgül;"Hayatımızın geri kalanında başarılı olmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Amaçlarımıza kararlılığımızla ulaşacağız. Önümüze birçok engel çıkacak, hayal kırıklıkları yaşayacağız. İşte bizler bu zor günleri aşmak için de yetiştirildik. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz, hedefimize odaklanıp çalışacağız ve eminim sonunda kazanacağız. Sizleri tanımak benim için büyük bir gururdu. Hepinizin yolu açık olsun. Mezunu olmaktan onur duyduğumuz, ülkemiz için sayısız değerler yetiştirmiş Anadolu'nun bu ilk lisesinin bayrağını geçmişte olduğu gibi gelecekte de gururla dalgalandıracağımıza inancım sonsuzdur. Müspet ilim sahibi, eğitimli, kültürlü, geleceğe güvenle bakan, fikri hür ve irfanı hür aydın Türk gençleri olarak ülkemizin istikbalinde söz sahibi olacağız. Seslerimizin; doğrudan ayrılmayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün felsefesinin ışığıyla, tüm dünyada kılınacağından eminim."

BAŞESGİOĞLU: "TARİHİ LİSEMİZDEN MEZUN OLMAK ÇOK FARKLI BİR DUYGUDUR"

Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunlarından eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne gönderdiği mesajında; "Eğitim öğretim yılını tamamlayıp diploma almaya hak kazanmış Sevgili mezunlarımızı gönülden kutluyorum. Büyük bir özveri ile gençlerimizi yetiştirip hayata hazırlayan değerli öğretmenlerimize Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde değerli mezunlarımızın ailelerin de kutluyorum. Sevgili gençler tarihi lisemizden mezun olmak çok farklı bir duygudur. Eminim ki burada kazandıklarınız hayatta rehber olacaktır. Sizlerde artık büyük bir camianın mensupları oldunuz. Bu büyük aileye, okulunuzu ve birbirinizi hiç unutmayın. Her yeni başlangıcınız da size üstün başarılar dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum