CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Kadir Yalçın Kimdir?;

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Kadir Yalçın Kimdir?

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde listeler belli olurken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci sırasında listede kendine yer bulan Kadir Yalçın’ın ismi de dikkat çekti....

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde listeler belli olurken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci sırasında listede kendine yer bulan Kadir Yalçın’ın ismi de dikkat çekti.

Temel Karamolloğlu’nun genel başkanı olduğu Saadet Partisi’nin Kastamonu İl Başkanı olan Kadir Yalçın, ittifak kapsamında CHP’den listeye girmeyi başardı.

 

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI KADİR YALÇIN KİMDİR?

 

Kadir Yalçın; 18 Kasım 1975 yılında Kastamonu ili Azdavay ilçesi Başören Köyü Boyalıca Mahallesinde doğdu. Babasının ismi Abdullah annesinin ismi Halime Yalçın’dır. İlkokul ve orta okulu Kastamonu 23 Ağustos ilköğretim okulunda, Liseyi ise Türkiye’nin ilk lisesi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde okudu. Üniversite öğrenimini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde okudu. 1996-2004 yılları arasında İzmir de kanatlı sektöründe sağlık hizmetleri, etlik ve yumurtalık tavuk üretimi yaptı.

2004-2014 yılları arasında Kastamonu sanayisinde oto tamir ve yedek parça ticareti ile uğraştı. 2014-2020 yılları arasında Milli Görüş lideri ve efsane Başbakan Necmeddin Erbakan’ın temelini attığı Kastamonu Devrekani Yem Fabrikasında Ziraat mühendisi olarak çalıştı. 2020 yılından bu yana da Kastamonu Azdavay İlçesi Başören köyünde hayvancılık yapmaktadır. Saadet Partisine 2009 yılında katılan Yalçın, Kastamonu İl ve merkez ilçe yönetimlerinin değişik kademelerinde görev yaptı. 2017 yılında Kastamonu Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı olan Kadir Yalçın; 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı oldu. 2021 Yılı Mart ayında Saadet Partisi il başkanlığına atanan Kadir Yalçın; daha sonra yapılan kongrede tüm delegelerin oyunu alarak Kastamonu İl Başkanlığına seçildi. Kadir Yalçın 2006 yılında Kadriye Yalçın ile Evlendi. Elif ve Emir isminde iki çocuk babasıdır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum