‘Kütüphane Otobüs’ hafta boyu meydanda;

‘Kütüphane Otobüs’ hafta boyu meydanda

27 Mart-2 Nisan Kütüphane Haftası kapsamında, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu il genelinde düzenlenecek etkinlikler de başladı....

Hafta boyunca sürecek etkinlikler çerçevesinde İl Halk Kütüphanesi’ne ait kütüphane otobüs, Cumhuriyet Meydanı’na konuşlandı. Cuma gününe kadar meydanda kitapseverlere hizmet verecek olan otobüste, şiir, edebiyat, tarih, çocuk kitapları gibi çok sayıda kitap sadece TC no ve telefon numarası verilerek ücretsiz bir şekilde temin ediliyor. Ayrıca vatandaşlara kitaplar ve kütüphanecilik hakkında bilgi de verilerek farkındalık oluşturuluyor. Cumartesi günü ise gezici kütüphane otobüs Kredili Yurtlar Kurumu Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzedelere çeşitli etkinlikler düzenleyerek tebessüm etmelerini sağlayacak.

KÜTÜPHANEDE SERGİ DÜZENLENECEK

Bu etkinliklerin yanı sıra Kastamonu İl Halk Kütüphanesi’nde ise hafta boyunca güncel kitaplardan oluşan kitap sergisi düzenlenecek. 

Ayrıca Abdurrahmanpaşa İl Halk Kütüphanesi uzman personeli tarafından kütüphaneler ve kütüphanecilik hizmetleri hakkında seminer verilirken, bugün Abdülhakhamit İlkokulu, 29 Mart’ta 23 Ağustos Ortaokulu, 30 Mart’ta ise Proje Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde seminerler verilerek Kütüphane Haftası dolu dolu yaşanacak. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum