Prof. Dr. Sıvacıoğlu, KÜ Rektörlüğüne aday;

Prof. Dr. Sıvacıoğlu, KÜ Rektörlüğüne aday

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu, KÜ Rektörlüğü için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) başvuruda bulundu....

AK Parti 22. ve 23. Dönem Milletvekili Musa Sıvacıoğlu’nun yeğeni Ahmet Sıvacıoğlu, 1 Mart 1973 tarihinde İhsangazi’de doğdu. Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’ni bitirdikten sonra 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinden mezun olan Sıvacıoğlu, 1997 yılında orman yüksek mühendisi, 2001 yılında ormancılık bilim doktoru, 2011 yılında doçent, 2017 yılında ise profesör unvanı aldı.

Ahmet Sıvacıoğlu, 2002 yılından bu yana Kastamonu Üniversitesi’nde görev yapıyor. Üniversite bünyesinde değişik dönemlerde, bölüm başkanlığı,  dekan yardımcılığı, Dış İlişkiler ve Erasmus Üniversite Koordinatörlüğü, Üniversite Kalite Koordinatörlüğü, KASPER (Kastamonu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi) Müdürlüğü ve Kalite Yönetim Temsilciliği, fakülte ve üniversite yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda yayını bulunan Prof. Dr. Sıvacıoğlu, 2021 yılından bu yana Kastamonu Üniversitesi TEKNOKENT bünyesinde bulunan Boreal Ormancılık isimli şirketi ile üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sağladı. Evli ve 2 erkek çocuk babası olan Sıvacıoğlu, ileri düzeyde İngilizce biliyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum