Arama
Arama Sonuçları
AKM’de ‘Kastamonu Masalı’ yankılandı
Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi’nin organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde AKM’de“Türkülerle Bir Kastamonu Masalı” adlı konser programı gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahsin Babaş’a ne dedi?
AK Parti; Kastamonu’da Tahsin Babaş’ı üçüncü Belediye Başkanı adayı olarak gösterirken; dün Haliç Kongre Merkezi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; adaylarını resmi olarak açıkladı.
Tahsin Babaş'tan 'hata' vurgusu
AK Parti'nin Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş; İstanbul'da düzenlenen aday tanıtım toplantısınım ardından Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda çok sayıda seveni tarafından karşılandı.
Çolakoğlu ve Dellaloğlu ailelerinin mutlu günü
SGK’dan emekli Halil Çolakoğlu ve eşi Trabzon Numune Hastanesi’nde Hemşire olarak görevli Cevriye Çolakoğlu’nun kızları Mimar Özge Çolakoğlu ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kastamonu Öz Ye -Ye Kuruyemişleri İhracat, İthalat Limited Şirketi Sahibi Turgay Dellaoğlu ve eşi Ayten Dellaloğlu’nun oğulları, Doktor Zeynep Dellaloğlu’nun kardeşi Ankara Öz Yeye Kuruyemiş Firması ve İzmir Alaçatı Alabora Oteli Sahibi Kürşat Dellaloğlu Kurşunlu Han Otel Açık Alanında düzenlenen törenle evlendiler.
Kastamonulular, Arnavutköy'de buluştu
Kastamonu Çatalzeytin Karacakaya Gönüllüleri Derneği, Arnavutköy’de piknik şöleni organize etti. Piknik şölenine Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir de katılım sağladı.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Rus turistleri köçeklerle karşıladılar
Astoria Grande adlı kruvaziyer 922 yolcu ve 450 mürettebatı ile Amasra Limanına yanaşırken Rus turistler davul zurna ve köçeklerle karşılandı.
48 yıl önce yapamadıkları düğünü yaptılar
Eşi Reyhan Gökay ile 24 yaşında dünyaevine giren ancak o dönemde maddi imkansızlıklardan dolayı düğün yapamayan Enver Gökay, eşine bir gün davullu zurnalı düğün yapacağını söyleyerek söz vermişti.
Ağlılılar İstanbul'da piknik düzenleyecek
Ağlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 16 Temmuz Pazar günü İstanbul Üsküdar’da bulunan Kaymakdonduran Mesire Mavi Alanı’nda, Kastamonu hemşerileriyle buluşup piknik düzenleyecek.
Oluğa oturttular
Kastamonu'nun komşu ili Çankırı’daki ilginç düğün geleneği dikkat çekti. İşte o görüntüler ...
Abanalılar, geleneksel pilav şöleninde buluştu
Etkinlik kapsamında hazırlanan 10 bin kişilik etli pilav, ayranla birlikte vatandaşlara ikram edildi.
Ağlı’da şölen var!
Ağlı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilçede Piknik Şöleni düzenlenecek.
'Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız?'
28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar;" Şimdi ne yapmamız gerekiyor? AK Partililere, MHP’lilere ve sandığa gitmeyenlere şunu söyleyeceğiz; İkinci yüzyıla Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’yle mi devam edeceğiz yoksa şu an sayıları 13 milyon olan 2050 yılında sayıları 50 milyon olacak olan Suriyelilerle, Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız? Bunu anlatmamız lazım" ifadelerine yer verdi.
‘28 Mayıs’ta gerçeğin iktidarını kuracağız’
28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferansa Salonu’nda Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
KÜ öğrencilerinden Teknofest başarısı
(KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Teknofest'te kurdukları teknoloji takımları ile farklı kategorilerde binlerce takım arasından finale kalarak büyük başarı elde etti.
Yağlı Güreşlerde VAR sistemi başlıyor
Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek "Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri"nde Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi uygulanacak.
Samsunspor Süper Lig’de
Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında Eyüpspor'un Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesiyle Samsunspor, 11 yıl sonra Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.
TMD Kastamonu, ‘Şatırgil’ ile devam
Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Kastamonu Şubesi’nin 12’nci olağan genel kurulu, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda TMD Şube Başkanı Ahmet Şatırgil, seçimlere tek listeyle girerek yeniden başkan seçildi.
KÜ akademisyenlerinden TÜBİTAK 2237-A başarısı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) 3 akademisyen projesi “TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği” Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.
Öğrenciler yararına ‘Burs Gecesi’ düzenlenecek
Taşköprü Çevre Köyleri Derneği, İstanbul’da eğitim gören öğrenciler yararına burs gecesi düzenleyecek.Bağcılar Halk Sarayı’nda 4 Aralık akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek olan programda sevilen sanatçılar Cüneyt Acar, Kastamonulu Seyfi, Hüseyin Subaşı ve Taşköprü Koçlar Davul Zurna ekibi de sahne alacak. Programın sunuculuğunu ise Ufuk Acar üstlenecek.
KÜ’den Acacia Maden’e çalışma ziyareti
Kastamonu Üniversitesi Rektör yardımcıları ve beraberindeki heyet, Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bakır madeni işletmesi Acacia Maden İşletmeleri A.Ş.’ye çalışma ziyaretinde bulundu.Acacia Maden İşletme Müdürü Lain Anderson tarafından karşılanan heyet, ziyaret kapsamında maden sahasını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
İşçiler göbek atarak kutladı
Araçlı hemşehrimiz Rafet Vergili’nin başkanı olduğu Karabük Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşmeyle en düşük işçi maaşı 8 bin lira oldu. İşçiler zam sevincini göbek atarak kutladı.
İnebolular hafta sonunu Beykoz'da geçirdi
Yaklaşık 700 İnebolulu, Beykoz Paşamandıra'da DEHADER tarafından düzenlenen dayanışma pikniğinde bir araya gelerek eğlenceli anlar yaşadı. Kastamonu İnebolu İlçesi Deliktaş ve Hacı İbrahim Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, etkinlikte renkli anlar yaşandı.
İstanbul'da, Kastamonu esintisi
Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ) tarafından, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Şenel’in Genel Sanat Yönetmenliğinde 4 Haziran 2022 Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte ses ve saz sanatçıları Kastamonu’nun saklı türkülerini İstanbullularla buluşturacak.
Tosya farkını gösterdi! Ramazan'a görülmemiş veda
Tosya ilçesi Ramazan ayı sahurda davul çalarak ve maniler söyleyerek vatandaşları uyandıran davulcular, Ramazan ayının son gecesinde davul gösterisi ile bayramı karşıladılar.
Tosya'da sahur vakti halay çektiler
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir grup vatandaş, Ramazan davulcusuna sahur vakti sürpriz yapıp birlikte halay çekti. O anlar renkli görüntülere sahne oldu.
Minik öğrencilerin KÜ ziyareti
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevgi Öztürk ve Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin Şener’in birlikte düzenlediği “Geleceğin Kâşifleri İş Başında” projesi kapsamında Kastamonu Bahçeşehir Koleji okul öncesi bölümü Sarı ve Yeşil sınıf öğrencileri Kastamonu Üniversitesini ziyaret etti.
KÜ Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda yerini aldı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi paydaşlarının da arasında yer aldığı Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF), Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.
Beykoz'da Kastamonuluların gecesi
Beykoz’da, “Beykoz Yöre Buluşmaları”nda Karadeniz’in doğal ve tarihi güzellikleriyle gözde şehri Kastamonu’nun tanıtıldığı akşamlar başladı.