'Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız?';

'Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız?'

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar;" Şimdi ne yapmamız gerekiyor? AK Partililere, MHP’lilere ve sandığa gitmeyenlere şunu söyleyeceğiz; İkinci yüzyıla Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’yle mi devam edeceğiz yoksa şu an sayıları 13 milyon olan 2050 yılında sayıları 50 milyon olacak olan Suriyelilerle, Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız? Bunu anlatmamız lazım" ifadelerine yer verdi....

ATAŞALAR; "ERDOĞAN KAZANAMADI, KILIÇDAROĞLU DA KAYBETMEDİ"

 

İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar, 14 Mayıs seçimlerini anımsatarak; “Seçimin milletvekili ayağını tamamladık, cumhurbaşkanı ayağında da Tayyip Erdoğan kazanamadı. Kemal Kılıçdaroğlu da kaybetmedi. Bunun ikinci ayağı var. Bu ikinci ayağında bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu görevler bu salonda birbirimize propaganda yapmak değil. Sahaya ineceğiz. Sandığa gitmeyen 10 milyon seçmen var. Sinan Oğan Bey’e verilen 2 milyon 800 bin oy var. Onun büyük bir kısmını Zafer Partisi getirecek. Bir de Tayyip Erdoğan’a verilen oylar var. Şimdi ne yapmamız gerekiyor? AK Partililere, MHP’lilere ve sandığa gitmeyenlere şunu söyleyeceğiz; İkinci yüzyıla Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’yle mi devam edeceğiz yoksa şu an sayıları 13 milyon olan 2050 yılında sayıları 50 milyon olacak olan Suriyelilerle, Araplaşmış bir Türkiye mi olacağız? Bunu anlatmamız lazım. Kapı kapı gezmemiz lazım. Özellikle sandığa gitmeyen seçmeni sandığa getirmemiz lazım. Hanımlarımıza çok iş düşüyor. Hanımlarımızın Atatürk’ün daha Avrupa’da bile kadınların oy vermezken kadınlara verdiği oy hakkı var. Avrupalı kadınlar kullanamazken Türk kadınları oy kullanıyordu. Şimdi AK Parti’nin içinde bulunduğu ittifakta ‘Hanımları sahiplendireceğiz’ diyen bir zihniyet var. Arkadaşlar bunu anlatın" ifadelerine yer verdi.

 

"BİZİ TERÖRLE BAĞDAŞTIRANLAR APO’YA 'SAYIN', ŞEHİDE 'KELLE' DEDİLER"

 

'Bir de sözde kendileri milliyetçi sananlar var' diyen Ataşalar şu ifadelere yer verdi; "Seçim kampanyası boyunca ne ekonomi konuştular, ne emekliyi konuştular, ne işçiyi konuştular. Sadece bize 'terörist' dediler. Andımızı kaldıranlar bunlar, TC’yi indirenler bunlar. Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden bunlar. Bizi terörle bağdaştıranlar Apo’ya 'sayın', şehide 'kelle' dediler. Oslo’da PKK’yla masaya oturdular. Çözüm süreci altında Habur sınırına savcı ve hakim getirip PKK’lıları davul, zurnayla karşılayıp, beraat ettirdiler. Valilerin gözü önünde hendekler kazıldı. Bu hendekleri kapatmak için yüzlerce şehit verdik. Barzani’yle 'megri megri' diye halay çektiler. Son İstanbul seçimlerinde Apo’nun kardeşini TRT’ye çıkardılar. Bunlar terörist değil, biz teröristiz öyle mi? Kastamonu’nun seçmeni buna inandı. Bunu seçim sonuçlarında gördük. Kurtuluş için mücadele gerekir. Mücadele etmezsek kurtuluşu sağlayamayız. Boyun eğerek değil, boyun eğmeyerek direnerek kazanacağız. 28 Mayıs akşamı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız ama çalışarak yapacağız, direnerek yapacağız. Mutlaka oy kullanmaya teşvik edelim. Herkes bir kişiyi ikna etsin, herkes sandığa gitmeyenleri getirsin” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum