İstanbul'da, Kastamonu esintisi;

İstanbul'da, Kastamonu esintisi

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ) tarafından, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Şenel’in Genel Sanat Yönetmenliğinde 4 Haziran 2022 Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte ses ve saz sanatçıları Kastamonu’nun saklı türkülerini İstanbullularla buluşturacak....

Doğal, kültürel ve tarihsel değerleriyle kadim Kastamonu coğrafyasının ulusal ve uluslararası ölçekte hak ettiği yeri almasına katkıda bulunmak için çalışan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ), İstanbul’daki kültür-sanat etkinliklerine bir yenisini ekliyor.

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ) dönem başkanı Ender Yılmaz yaptığı açıklamada; “Bu defa usta sanatçılarımızla saklı türkülerimizi ve kültürel zenginliklerimiz İstanbullularla paylaşacağız. 4 Haziran 2022 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenleyeceğimiz etkinliğe Kastamonu kökenli olsun olmasın tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” dedi.

KASTAMONU’NUN SAKLI TÜRKÜLERİ İSTANBULLULARLA BULUŞTURUYOR

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında; İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Şenel’in Genel Sanat Yönetmenliğinde 4 Haziran 2022 Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte ses ve saz sanatçıları ile halk oyunu ekipleri sahne alacak. Celal Sezer, Gökhan Karakaya, NursaçDoğanışıkgibi sanatçılar ile Nida Bağlama Dörtlüsü ve Kadim Bağlama Üçlüsü’nün sahne alacağı etkinlikte, Şef Nurettin İlhan yönetimindeki İBB Türk Halk Müziği Topluluğu ile Sarı Yazma Halk Oyunları Ekibi ve Tosyalılar Davul Zurna Ekibi izleyicilere keyifli bir gece yaşatacak.Etkinliği düzenleyen DMKİ’nin Dönem Başkanı Ender Yılmaz;"2017 yılında çıktıkları yolda tamamen gönüllülük esasına dayanarak arkadaşlarıyla birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek konuşmasına devam etti;“2018 yılında Kastamonu’da düzenledikleri ‘Çokkültürlülük Sergisi’ile başlattıkları etkinlikler dizisini 2019’da gerçekleştirdikleri uluslararası Gastronomi Festivali ile sürdürdük” dedi.

“MİSYONUMUZ,  HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANDIRMAK”

Yılmaz, Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi'nin 2017 yılında kurulmuş bir sivil girişimdir ifadelerini dile getirerek devam etti;“Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasını korumak ve yaşatmak için yerelden evrensele köprü kurarak ilin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında kurulmuş bir sivil girişimidir. DMKİ’nin sahip olduğu kapasiteyi, ilin, ülkenin ve dünyanın dört bir yanındaki potansiyel ile birleştirerek, Kastamonu’ya hak ettiği değeri kazandırmak için harekete geçirme misyonu ile hareket eder.”



Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum