Arama
Arama Sonuçları
Suriye’de Arap aşiretleri PKK/YPG mevzilerini vurdu
Suriye’nin kuzeyindeki Halep'e bağlı Münbiç'te Arap aşiretleri, terör örgütü PKK/YPG mevzilerini füzelerle vurdu.
Kastamonu Entegre'ye Tataristan'da 'yılın yatırımcısı' ödülü
Rusya'daki en büyük Türk yatırımcıların başında gelen Kastamonu Entegre, "Yılın Onursal Yatırımcısı" ödülüne layık görüldü.
MİT’ten terörist avı: 3 DEAŞ’lı terörist yakalandı
Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) istihbari ve operasyonel desteğiyle Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı yerel güvenlik güçlerince Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde düzenlenen operasyonlarda eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı terörist yakalandı.
Kendisi küçük tehlikesi büyük! geç kalınırsa öldürücü
Yazlık bölgelerde yaygın olarak görülen tatarcık sineğine karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Bengisu Ay, “Tatarcık sineği ısırığından çeşitli enfeksiyon hastalıkları bulaşabilir. Belirtileri aylar hatta yılı bulabilir. Kala Azar hastalığı genellikle yüksek ateş, ciddi kilo kaybı, dalak ve karaciğer büyümesiyle seyreder, tedavi edilmezse yüzde 100 öldürücüdür” dedi.
Tüm dünyaya "KKTC'yi tanıyın" çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin. KKTC'yi bir an evvel tanıyın." dedi.
Kastamonu’da büyük tehlike… Tedbir alınmazsa; hastalık yayılacak
İnebolu’dan veteriner hekim Muhammed Coduroğlu, Aydınlık Gazetesi’ne konuştu. Coduroğlu, son bir yılda, sadece kendisine getirilen 100’ü aşkın köpekte Leishmania paraziti saptadığını söyledi.
Şehit Fethi Sekin'in intikamı 6 yıl sonra alındı
MİT, 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını veren PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.
Şehit Fethi Sekin'in intikamı 6 yıl sonra alındı
MİT, 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını veren PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.
Şehit Fethi Sekin'in intikamı 6 yıl sonra alındı
MİT, 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını veren PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.
Türk Dünyası Kastamonu’da tek vücut oldu
23. GELENEKSEL KASTAMONU TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Kastamonu eğlenmeyi özlemiş
Türk Dünyası Günleri etkinlikleri başladı.
Genel Başkan ‘Dim’ güven tazeledi
KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
Deprem bölgesinde 38 bin artçı sarsıntı!
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, "Deprem dairesinin 1 yılda ölçtüğü ortalama deprem sayısı 22 bin civarındayken sadece 3,5 aylık bir süre içerisinde bu depremlerin yarattığı artçı sarsıntı sayısı 38 bin civarında." dedi.
"Hiç bir kardeşimizin boynunu bükük bırakmadık"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Balkan devletleri ve Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilere ilişkin mesaj yayımladı. Erdoğan açıklamasında; "Rumeli'den Kafkasya'ya hiçbir kardeşimizi boynu bükük bırakmadık.
KEAS 7. Global Kalite Zirvesi tamamlandı
Kastamonu Entegre yurtiçi ve yurtdışı tesisleri bünyesindeki kalite çemberi ve sürekli iyileştirme ekiplerinin başarılı projelerini ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen KEAS Global Kalite Zirvesi’nde farklı ekiplerin kalite çember projelerini değerlendiren jüri, en iyi proje ve önerileri ödüllendirdi.
Hatay’a şehit ateşi düştü
Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Küçük'ün acı haberi Hatay'da yaşayan ailesine verildi. Şehit Küçük'ün ikizinin de sözleşmeli er olarak Suriye'de görev yaptığı öğrenildi.
‘Biz Atatürkçüyüz, o masayı dağıtırız’
Memleket Partisi İl Başkanlığı tarafından Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda 28. Dönem Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
4 kardeş 4 ayrı partiden aday
Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim ederken, Şırnak'ta listelerde yer alan bazı isimler gündem oldu. Şırnaklı Tatar aşiretinin dört üyesi, 4 farklı partiden birinci sıra adayı oldu.
AK Parti’nin il il milletvekili adayları
AK Parti, milletvekili listelerini YSK'ya teslim etti.
İşte il il MHP 28. dönem milletvekili adayları
MHP, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday listesi yayımlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye 1. sıradan aday.
‘Hem sahada, hem masada güçlüyüz’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin attığı her girişimin küresel çapta saygı gördüğünü ifade ederek "Türkiye artık sadece bölgesel güç değil küresel bir aktör olmuştur. Hem sahada hem masada güçlüyüz" dedi.
Bölgedeki toplam artçı sayısı 6 bin 40'a ulaştı
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bölgedeki toplam artçı sayısı 6 bin 40'a ulaştı. Artçı sarsıntılar bir süre daha devam edecek" dedi.
Can kaybı 3 bin 381
AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, meydana gelen depremler sonucunda 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı.
"76 can kaybı, 440 yaralımız var"
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 10 şehri etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde 76 kişinin hayatını kaybettiğini, 440 kişinin yaralandığını belirterek, “Depremin ardından 50 artçı deprem meydana geldi. 3 tanesi 6 büyüklüğünün üzerinde. Vatandaşlarımız iletişimlerini internet üzerinden yaparlarsa iyi olur. GSM hatlarında ve iletişimde şu anda sıkıntı yok. Bölgede arama kurtarma ekiplerinin yıkılan binalara ulaşabilmesi için yolların açık kalması önemli” dedi.
"Bizden gelen bilgileri dikkate alın"
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş depremi sonrasında AFAD koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulundu. Tatar açıklamasında; "Sosyal medya ve diğer mecralardan eksik ve yanıltıcı bilgiler gelebiliyor. Bu yüzden vatandaşlardan bizden gelen bilgileri dikkate almalarını istiyoruz. Net bir sayı veremiyoruz ama can kaybı var" dedi.
Ölü ve yaralılar var!
Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 4 roket atıldı, yaralıların olduğu bölgeye ekipler sevk edildi. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.
Hayatı film oluyor
Şarkıcı Serdar Ortaç, önceki gün Etiler'de bir stüdyoya girerken objektiflere takıldı. Burada muhabirlerin sorularını yanıtlayan Ortaç, “Önüme bir senaryo geldi, bayıldım. Hayatım film oluyor” dedi.
Eren Abluka-27 Operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığınca Şırnak ve Siirt’te bin 377 personelin katılımıyla Eren Abluka-27 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan Operasyonu başlatıldı.
Mantar, 4 kişiyi hastanelik etti
Kastamonu merkez Örencik köyünde aynı aileden 4 kişi yedikleri mantardan zehirlendi.
KEAS, Özcan’ı Balıkesir’e uğurladı
Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi (KEAS) Kastamonu fabrikası çalışanlarından Engin Özcan, Balıkesir fabrikasına Üretim Şefi olarak görevlendirildi.