Arama
Arama Sonuçları
Tosya'nın kedisi Kastamonu'da şifa buldu!
Tosya'da bir hayvan severin bulduğu bacağı kırık kedi, ilçede yeterli tedavi görememesi nedeniyle hayvan severlerin desteğiyle şifayı Kastamonu'da buldu.
Kastamonu'nun tehdidine örnek operasyon!
Başta Kastamonu olmak üzere, Batı Karadeniz de tehlike saçan 'kahverengi kokarca' için örnek adım atıldı.
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Ete kocaman zam!
Et ve Süt Kurumu(ESK), et fiyatlarına zam yaptı.
Kastamonu Şeker Fabrikası'na sağlam alım!
Kastamonulu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şeker Fabrikası personel alımını duyurdu.
KAL-DER’den ‘ucuz et’ başarısı…
KAL-DER’in açıklamasının ardından Et ve Süt Kurumunun et ürünlerinin Tarım Kredi Marketlerinde uygun fiyata satılması kararı alındı.
Kastamonu’da işsizlik yok mu?
İşsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 17,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, işsizlik oranı en düşük bölge yüzde 4,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.
Selde tahrip olmuştu... Yeniden yapılıyor!
Azdavay ilçesinde Devrekani Çayı’nın iki yakasına DSİ tarafından yapılan taşkın koruma duvarları ilçede yaşanan sel afetleri dolayısıyla tahrip olmuştu. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, DSİ tarafından duvarların yeniden projelendirilerek ihaleye çıktığını ve müteahhit firmanın şantiyesini kurmaya başladığını açıkladı.
Kastamonu’da 110 personel alımı için sonuçlar açıklandı
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı sonuçları ve taban puanları 2024 ÖSYM'den gelen son dakika açıklaması ile erişime açıldı. KPSS 2024/4 tercih sonuçları gelecek açıklama bekleniyordu.
Ekmekci; “Zihnimde Kastamonu için yol haritası oluşuyor!”
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, İstanbul’da balıkçı barınaklarında incelemelerde bulundu. Milletvekili Ekmekci açıklamasında; “İstanbul'un dört yanındaki balıkçı barınaklarında incelemede bulunduk ve toplantılarımızda paydaşlarla bir araya geldik. Ekmeğini denizden çıkaranların fikirleri aynı zamanda Kastamonu için de yol haritası oluşturuyor zihnimde” dedi.
KAPALI SİSTEM SULAMA SUYU TESİSİ YAPIM İŞİ
KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ SU VE KANAL HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Hasar tespiti yapıldı; 'Kayıp çok büyük!'
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu ve beraberindeki ekip, Kastamonu merkeze bağlı Alpı köyünde meydana gelen ve büyük hasara neden olan yangında kayıp tespit çalışmaları gerçekleştirdi.
Tarım Kredi Kooperatifi Bozkurt'ta açıldı...
Bozkurt'a Tarım Kredi Kooperatifi açıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, Tarım Kredi Kooperatifi'nin ilçede hizmet başladığını duyurarak; "İlk etapta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri açık olacak markette Yağ, Un, Çay, Şeker, temizlik ve bakliyat ürünlerinin satışı yapılacaktır" dedi.
Çiğdemin şifa dolu sırları ortaya çıktı
İçeriğinde 23 farklı bileşen olduğu tespit edilen çiğdem çiçeğinin cilt enfeksiyonlarının, deri lezyonlarının ve enflamatuar bozuklukların tedavisinde etkili olabileceği tespit edildi.
OSB’lere temiz enerji zorunluluğu geliyor
Organize sanayi bölgelerine (OSB) yüzde 10 yeşil enerji zorunluluğu getirildi.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Kastamonu’da kadınlar bu projelerle gelirlerini arttıracak
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Kaymakamlık önceliğinde hazırlanan “Serada Üreten Kadınlar” projesiyle ilçede ikamet eden kadınlar, topraksız modern üretim yaparak gelirlerini arttıracak.
Kastamonu’nun kalbi Gazi'de atacak!
Kastamonusporumuz, aylar sonra yarın taraftarıyla buluşacak
Karadeniz’de 'Vampir Kelebek' alarmı!..
İlk kez 2008 yılında görülen bitkilerin özsuyunu emdiği için 'Vampir Kelebek' olarak adlandırılan Ricania Simulans son 2 yıldır bahçelerde gözükmemesinin ardından bu yaz sıcaklıkların artması ile yeniden kendini göstermeye başladı.
TZOB: Çiftçi, çok yüksek maliyetlerle üretim yapıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar; “Mayıs ayında 407 milyar olan çiftçilerimizin borcu Haziran rakamlarına baktığımızda 474 milyara kadar çıkıyor” dedi.
Fındıkoğlu'ndan tarım ve balıkçılık işletmelerine proje çağrısı
KATSO Başkanı Fındıkoğlu TKDK’nin “IPARD 2” kapsamında 13’üncü hibe çağrısına çıktığını ifade ederek; “Tarım ve balıkçılık sektöründeki işletmelerimizi makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımı ihtiyaçlarını karşılamak üzere proje hazırlamaya çağırıyorum. Tarım ve Orman Bakanımız sayesinde Kastamonu’nun tarım ve orman sektörlerinde büyük gelişme sağlayacağına olan inancımız tam” dedi.
"Adam bürokraside tıkanmış, samimiysen buyur çöz"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'ye eleştirilerini sürdürüyor. Merkez İlçe Başkanı Urganioğlu açıklamasında Ballıdağ hastanesi önündeki bürokrasi engeli olduğunu vurgulayarak; " Adam bu projesinde bürokraside kitlenmiş kalmış. Buyur çöz. Kastamonu'ya döviz gelsin ve sağlık üssü olsun diyorsan ve samimiysen ilk görevin Ballıdağ’ın önündeki bürokrasi engelini kaldırmandır. Bende bunun Memleket Partisi olarak takipçisi olacağım. Bu hazır işi de çözemezsen karnen sıfırla tescillenecek" dedi.
Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşılabilecek
KoopBakkal sayısında 500’ü aşan ve yılsonuna kadar rakamı bine çıkarmayı hedefleyen Tarım Kredi Holding, Tarım Kredi Kooperatif Market sayısını da 3 bine çıkararak 2023 sonunda Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşabilme imkanı sunacak
"Kastamonu, tarım sektörünün en önemli sermayesinin tarım toprağı olduğunu biliyor"
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun ev sahipliğinde Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Kocaeli, Karabük ve Sakarya’dan yetkililer ile sektör temsilcilerinin katıldığı “Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.
"Tarım Lisesi için desteğe hazırım"
Kastamonu Barosu’nun önceki başkanlarından, Beşiktaş emekli noteri, KAS-DER kurucularından Yavuz Ballık; AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci’yi ziyaret etti. Milletvekili Ekmekci’yi ziyaret eden Yavuz Ballık; “Hayalimde hep ilimize tarım lisesi kurulması vardı, maddi ve manevi olarak elimden gelen desteği vermeye hazırım” dedi.