KAL-DER’den ‘ucuz et’ başarısı…;

KAL-DER’den ‘ucuz et’ başarısı…

KAL-DER’in açıklamasının ardından Et ve Süt Kurumunun et ürünlerinin Tarım Kredi Marketlerinde uygun fiyata satılması kararı alındı....

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER), geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasıyla Et ve Süt Kurumu’na (ESK) çağrıda bulunarak Kastamonu’ya da bir ESK satış mağazasının açılarak vatandaşların ucuz et tüketmesinin sağlanması çağrısında bulunmuştu.

KAL-DER’in açıklamasının ardından Et ve Süt Kurumunun et ürünlerinin Tarım Kredi Marketlerinde uygun fiyata satılması kararı alındı.

Alınan kararın son derece yerinde ve sevindirici olduğunu kaydeden KAL-DER Başkanı Tugay Civelekoğlu; “KAL-DER olarak Kastamonumuz için alın teri dökmeye, fikirler üretmeye, Kastamonu insanının ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yol göstermeye devam ediyoruz. Kıymetli yerel basınımızdan öğrendiğimiz kadarıyla Kastamonu insanının da uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalanmasıyla ilgili çalışmamızda belli bir aşama kat edilmiştir” dedi.

“KASTAMONU’DAKİ AÇIKLAMAMIZ 81 İLDEKİ VATANDAŞLARIN HAYRINA OLMUŞTUR”

“Herkesin bildiği gibi şehrimizde faaliyet gösteren Küresel Et Kombinası ile Et ve Süt Kurumu arasında hayvan kesim hizmetiyle ilgili bir anlaşma imzalanmış ve bizlerde Kastamonu Kalkındırma Derneği olarak bunun güzel olduğunu ancak Kastamonu insanına faydası dokunmadıktan sonra eksik bir hizmet olduğunu söylemiştik. Bu maksatla en son 14 Mart 2024 tarihinde siyasi partilerimizin de katılımıyla yaptığımız basın açıklamamızda Kastamonu’da da Et ve Süt Kurumunun Satış Mağazasının açılması talebimizi sayın bakanımız İbrahim Yumaklı’dan istemiştik. Bizim Kastamonu için yaptığımız bu açıklamamıza ve talebimize olumlu bir cevap olarak Et ve Süt Kurumunun et ürünlerinin uygun fiyata Tarım Kredi Marketlerinde halkımıza sunulması ve uygun fiyata satılması için protokol imzalandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Artık Et ve Süt Kurumunun et ürünlerinin Tarım Kredi Marketlerinde uygun fiyata satılacak olması bizler için ve milletimiz için çok sevindirici bir hadisedir. Bu hizmet Kal-Der olarak Kastamonumuz adına da ülkemiz adına da haklı bir mutluluk vesilesidir. Zira sayın bakanımız ve değerli yardımcıları Kastamonu adına talebimizi duymuş ve bizimle aynı düşünceyi paylaşmışlardır. Neticede ise Kastamonu adına yaptığımız basın açıklamamız tüm ülkemiz için hayırlı ve etkili olmuştur. Bu sayede 81 ilimizdeki vatandaşlarımız da bu imkanlardan faydalanabileceklerdir. Böylece KAL-DER vasıtasıyla bütün milletimizin sevindirilmesi Kastamonu’nun özgül ağırlığı içinde çok önemli bir konudur.”

“BAKANIMIZA VE EKİBİNE İNANCIMIZ VE GÜVENİMİZ TAMDIR”

“Sayın bakanımız İbrahim Yumaklı Beye Kastamonu ve ülkemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendisi bu kararıyla hem Kastamonu için hem de ülkemiz için tam bir devlet adamlığı duruşu sergilemiştir. Hemşehrilerinin göğsünü kabartmış, bizleri onurlandırmıştır. Önceki açıklamamızda sayın İbrahim Yumaklı bakanımızın genelde Türkiye için, özelde Kastamonu için yetişmiş bir değer olduğunu ve bizim KAL-DER olarak bu değerin farkında olduğumuzu ifade ederken anlatmaya çalıştığımızda tam da buydu. Talebimizin gereğiyle ilgili ülkemiz çapında adım atılmasını sağlayarak da insanımızın yüzünü güldürmüştür. Kastamonu’nun yüzünü ise ayrıca güldürmüştür. Bu vesileyle sayın bakanımıza Kastamonu adına tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler vizyonumuzun gereği olarak bir duanın içerisinde yer alma şiarımızı her daim milletimizin desteğiyle devam ettireceğiz. Bizler hiçbir hesap içinde olmadık, hiçbir hesap yapmadık. Tek hesabımız ve misyonumuz Kastamonu’nun ve ülkemizin âli menfaatleridir. Sayın bakanımıza ve ekibine tüm hayırlı çalışanlarında muvaffakiyetler diliyoruz. Bu noktada bakanımıza ve ekibine inancımız ve güvenimiz tamdır. Bizler aynı kararlılıkla hiçbir hesap içinde olmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum