Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Belediyesi için çok konuşulacak yeni seçenek!
“Halkımız oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemelidir”
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
100’ncü yıla dolu dolu kutlama
Kastamonu Kent Müzesi ve Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi; Cumhuriyetin 100'ncü yılında düzenleyeceği anlamlı etkinliklerle Kastamonu'ya damga vuracak.
Kastamonu'da Bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.
Milletvekili'nin sarımsak videosuna sert eleştiri: "Milletle alay etmeyin"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'nin sarımsak pazarlığına dahil olduğu videosunu paylaşması üzerine sert eleştirilerde bulundu. Urganioğlu açıklamasında; "Benim sarımsak üreticim yıl boyunca, bir sürü eziyete katlanırken, dünyadan haberi olmayan poz vekili birde gülerek 1 kilo sarımsak için 38 TL'nin pazarlığını yaptırıyor. Kusura bakma millet senin gibi masa başında maaş almıyor. Tarlada alın terinin karşılığını almak için uğraşıyor. Ayıptır, günahtır, iş yapıyormuş gibi milletle alay etmeyin" dedi.
Ataşehir'de Gezilecek 10 Sıra Dışı Yer
Ataşehir, İstanbul'un en popüler semtlerinden biri olmasının yanı sıra, birbirinden ilginç ve sıra dışı mekanlarıyla da dikkat çekmektedir.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Geçmişin yok olan mirası: Kapı tokmakları
Osmanlı’dan günümüze kadar gelen, kadınlar için ince erkekler için tok ses çıkartan motifli tarihi kapı tokmakları zamana direniyor.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Ünlü sanatçı belediye başkanlığı için kolları sıvadı
Karabük'ün Safranbolu ilçesinden belediye başkan adayı olmayı düşünen ünlü sanatçı Hakan Peker, destek için görüşmelere başladı.
"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz"
2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bahçeşehir Koleji yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz; "Eğitim bir ekip işidir. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi.
KEAH'da Geriatri Okulu açıldı
Yapılan başarılı ameliyatlarla,sağlık üniteleriyle hocalarıyla, bölgede haklı olarak sesini yükselten Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi (KEAH) sağlıklı yaş alma birimi Geriatri Okulunu açtı. Hastanenin poliklinikler katı E blokda, hizmet vermeye başlayan okula 65 yaş üstü hastalar sağlıklı bir yaşam sürmeleri için danışılan hekimler tarafından çok yakından takip edilecek.
Dekan Sökmen’e ödül
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, yaptığı uluslararası bilimsel ve sanatsal faaliyetleriyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin uluslararası alanda tanınırlığına katkı sağlaması nedeniyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 2022 Yılı Uluslararası Yayın/Sanat Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.
Kdz. Ereğli il olmak için gün sayıyor
Türkiye'nin 100. yılında 100 il iddialarının gündeme gelmesinin ardından Kdz. Ereğli ilçesi de il olmak için adeta gün sayıyor. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin il olması halinde daha da gelişeceğini ifade etti.
Tarihi Sinop Cezaevi, 3 yıl aradan sonra açılıyor
Restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi, kapılarını kısmen de olsa Kurban Bayramı'nda ziyaretçilerine açacak.
Bilim ve Sanat Şenliği tam not aldı
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER ESERLERİNİ SERGİLEDİ
80 şaheser Kastamall AVM'de
Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Kastamall AVM'de yıl sonu sergisi düzenlendi.
Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu.
İnebolu'da ‘toplu mezar’ bulundu
"İnebolu, Bozkurt ve Abana İlçeleri Yüzey Araştırması Projesi" hakkında bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi H. Asena Kızılarslanoğlu, "Kastamonu'nun yüzey araştırması çalışmaları çerçevesinde öncelikli olarak inebolu, Bozkurt ve Abana'yı seçtik. Bu bölgeyi seçmemizin sebebi hem Sinop'a yakın olması hem de liman varlığının olması, antik dönemlerde o bölgelerin aktif olması sebebiyle bu bölgeyi seçtik. Dikili mevkiinde adlandırılan bir yer ve yedi tane farklı odalardan oluşan bir mezar kompleksiyle karşılaştık. Kaçak kazı nedeniyle üstündeki toprak tamamıyla kaldırılıyor. Mezarlar tamamen açılmış, iskeletler saçılmış bir vaziyette tespit ettik. Bu bölgenin kültür varlığı kimliği saklı durduğundan dolayı tescilini önerdik. Şu anda burasının tescilli yapıldı. Kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Bu kazılar ve etrafındaki yoğun duvar örtüsü ile bu bölge tamamen turizme açılabilecek bir potansiyele sahip olacak” dedi.
Üniversitede uluslararası turizm buluşması
AB Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıları kapsamında Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” adlı projenin açılış toplantısı KÜ Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sevilen Kalem Seti Çeşitleri
Kalem seti çeşitleri birbirinden farklı kullanım amaçlarına göre birçok kalem seti satışa sunulmaktadır.
'Önce Çocuk' projesi imzalandı
Genç Yaşamın Sesleri Derneği tarafından geliştirilen “Önce Çocuk” Projesi'nin imza töreni, Valilik Makamında gerçekleştirildi. Vali Avni Çakır ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Yavuz Selim Şimşek, Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen, Genç Yaşamın Sesleri Derneği Başkanı Mehmet Şanlı, Dernek Başkan Yardımcısı Şenol Karabaltaoğlu katıldı.
KÜ akademisyenlerine bakanlıktan proje desteği
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Ekrem Mutlu’nun “Çatak Barajı Mevcut Su Kaynağının Su Kalitesi ve Su Kirliliği Durumu ile Turizm Faaliyetlerine Kazandırılması” başlıklı projesi ile Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Esma Mutlu’nun “Kastamonu İli Küre Dağları Milli Parkı’nın Yaşam İzlerinin Aktarımı” projesi Kamu Kurumu ve Kuruluşları tarafından desteklenen Kapsamlı Araştırma Projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Büyük ustanın hayatı, hemşehrileri için sahnelendi
Ankara Birlik Tiyatrosu, “Bir Yeryüzü Ozanı Rıfat Ilgaz” oyunu ile 26-27 Ocak tarihlerinde Rıfat Ilgaz’ın memleketi Cide’de seyircisi ile buluştu. Oyunun hazırlanmasında desteği olan Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz da anıldı. 2 perdeden oluşan, film ve tiyatronun harmanlanarak Rıfat Ilgaz’ın hayatının konu alındığı oyun, protokol üyeleri ve ilçe halkı tarafından ilgi ile izlendi.
Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, ilklerin ve teklerin mekanı oldu
Geçtiğimiz günlerde Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, basın mensupları ile bir araya gelerek Kültür Merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Konaklama vergisi uygulaması başlıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Konaklama Vergisi Uygulama Genel Tebliği açıklandı. Tebliğde konaklama tesislerinde geceleme hizmetiyle satılan ve tesis bünyesinde sunulan diğer hizmetler 1 Ocak 2023'ten itibaren konaklama vergisine tabi olacak. Öğrenci yurtları, pansiyonları ve kamplarında öğrencilere verilen hizmetler vergiden istisna tutulacak.
Kadıdağı HEM, 7’den 70’e eğitim veriyor
Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi (HEM), ilimizde her yaş grubuna yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Kadıdağı HEM’e bağlı Özel Yürekler ek binasında 27 yaş üstü özel eğitim öğrencilerine yönelik yiyecek içecek, el sanatları, beden eğitimi ve drama kursu alanlarında eğitim veriliyor. Ayrıca özel eğitim öğrencilerine eşlik eden velilere yönelik el sanatları eğitimleri sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, özel eğitim öğrencilerine yönelik kurslar 12 ay boyunca devam edecek şekilde düzenlendi.
“Vedat Tek Kültür Merkezi Kastamonu’ya yetersiz geliyor”
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları dünkü oturumla devam etti. Güray Parçal, başkanlığında toplanan Meclis’te 5 gündem maddesi görüşüldü.İGM’deEğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’nun raporu meclisin bilgisine sunuldu. Raporda Vedat Tek Kültür Merkezi’nin yetersiz kaldığı belirtildi. İGM Başkanı Güray Parçal, konuyla ilgili konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
“Hızımız son sürat”
T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Muhtarlar Gelişiyor, Kastamonu Değişiyor” projesi açılış programı Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Kulakların pasını sildiler
Ilgaz Trio ekibi, Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda sanatseverlerle bir araya geldi. Ilgaz Trio ekibi, gerçekleştirdiği konserler adeta kulakların pasını sildi. Konser bitimi sonrasında dinleyicilerin yoğun isteğiyle yeniden sahne alan Ilgaz Trio ekibi, sanat severlere unutulmaz bir gece yaşattı.