'Önce Çocuk' projesi imzalandı;

'Önce Çocuk' projesi imzalandı

Genç Yaşamın Sesleri Derneği tarafından geliştirilen “Önce Çocuk” Projesi'nin imza töreni, Valilik Makamında gerçekleştirildi. Vali Avni Çakır ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Yavuz Selim Şimşek, Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen, Genç Yaşamın Sesleri Derneği Başkanı Mehmet Şanlı, Dernek Başkan Yardımcısı Şenol Karabaltaoğlu katıldı....

Genç Yaşamın Sesleri Derneği'nin Kastamonu Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan projenin destek miktarı 121 bin 350 TL olduğu belirtildi. Önce Çocuk Projesi'yle; 11 ilde meydana gelen deprem felaketi sonrasında Kastamonu'ya gelen depremzede çocuk ve gençlerin akademik, sosyal, eğitsel ve psikolojik olarak desteklenmesi, bu kapsamda gönüllü öğretmenler tarafından çocuklara ve gençlere sanatsal, eğitsel ve beceri temelli etkinlikler ve geziler düzenleyerek toplumda onların yanında olunduğunun hissettirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında hedef kitle toplam 696 çocuk olduğu kaydedildi.

ÇAKIR; "OKULLAR KAPANIR KAPANMAZ ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLAYACAK"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır; "Projemizin ismi 'Önce Çocuk.' 6 Şubat'ta yaşamış olduğumuz ve 11 ilimizi ağır şekilde etkileyen deprem felaketi sonrasında oradaki vatandaşlarımızın bir kısmı diğer illere tahliye edilmişti. Bir kısmı kalıcı bir kısmı kalıcı bir kısmı geçici olarak buralara yerleştiler. İlimize de bu kapsamda afetin ilk günlerinde 800 civarında yurtlarımızda olmak üzere 4 bin vatandaşımız gelmişti. Her ne kadar bu rakamlar azalmaya başlamakla beraber 3 bin civarında vatandaşımız Kastamonu'da. Özellikle konutlarda ikametlerini sürdürüyorlar. Bu ailenin bir çoğu da çocuklu aileler. Hal böyle olunca depremin en büyük mağdurlarından biri de gençlerimiz ve çocuklarımız oldu. Genç Yaşamın Sesi Derneği'nin bu projesiyle hem afetten etkilenen çocuk ve gençlerimizin akademik sosyal eğitsel ve psikolojik olarak desteklenmesi ve gönüllü öğretmenler tarafından da bu hedef kitleye sanatsal eğitsel ve beceri temelli etkinliklere geziler düzenleyerek toplum olarak Kastamonu olarak onların yanında olduğumuz hissettirmek amaçlanıyor.  Bu projedeki işbirliği kuruluşumuz Milli Eğitim Müdürlüğü'müz. Bu anlamda zaten benzer çalışmaları da ilimizde icra etmiştik. 121 bin 350 TL bütçesi olan projeyle inşallah çocuklarımıza özellikle önümüzdeki yaz döneminde, okullar kapanır kapanmaz etkinliklerimiz başlayacak. Onların kaynaşmalarına, hayata bağlanmalarında morallerinin yükseltilmesinde etkili olacak aktiviteleri inşallah sırasıyla yapacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeklerinden dolayı Mehmet Bey'e, ayrıca her zaman için sivil toplum kuruluşları projelerine samimi destek veren müdürümüze, şefimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamayız. Onları biraz daha moral motivasyon anlamında belli bir şarta bağlanmaksızın daha geniş alanda etkinler yaparız. Allah bir daha ülkemize vatandaşlarımıza böyle bir afet yaşatmasın" dedi.

"BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"

Vali Avni Çakır konuşmasının devamında; "Yaklaşık 5 haftadır İslahiye'deydim. Afet Bölgesindeydim. Dolayısıyla orada vatandaşlarımızla gençlerimizle beraber olmaya gayret ettik. Hem oradaki tespitlerimiz hem de ilimize gelen afetzede vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çocuklarımız afet sürecinden çok etkilendiler. Çocuklar okula katlı binaya girmek istemiyorlar. İster istemez okulla alakalı bu süreçte bir kesinti olmuş. Tekrar o konudaki uygulama eğitim düzeyinde onları alıştırmak, eksikliklerini kapatmak gerekiyor. Bunun için ilave katkılar gerekiyor, kurslar gerekiyor, öğretmenlerimizin daha yakından ilgilenmeleri gerekiyor. Daha önemlisi moral gerekiyor.  onların hafızalarındaki bu kötü günleri silmek gerekiyor. Yanılmıyorsam bugün yurtlarda kalan vatandaşlarımızla biz Pınarbaşı bölgesine gezi düzenledik. Hem dikkatlerinin dağılması hem de memleketimizi görmeleri adına bunu yapıyoruz. O yüzden sahada da gözlemi olan ve belli bir sürede geçmişi olan biri olarak bu projeyi çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

 

ŞANLI; "ULAŞABİLDİĞİMİZ SON ÇOCUĞA KADAR ETKİNLİKLERİMİZİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ"

Genç Yaşamın Sesleri Derneği Başkanı Mehmet Şanlı, proje kapsamında yapılacak etkinliklere değinerek; "İlk etapta çocuklarımıza eğitim çalışmaları yapılacak. Bu eğitim çalışmalarında gönüllü öğretmenlerimiz tarafından yardımcı olunacak. Varsa soruları cevaplandırılacak. Ders anlamında etkinlikler düzenlenecek. Daha sonra ilgi alanlarına göre resim drama gibi sanatsal etkinliklere gönüllü öğretmenler tarafından hafta sonları kurslar açılacak. bunun yanında spor etkinlikleri olacak. İlk etapta hentbol, basketbol, satranç, kondisyon alanında belirlenecek alanlarda çocuklarımıza talepleri doğrultusunda spor etkinlikleri düzenlenecek. İlerleyen günlerde çocuklarla geziler düzenlenecek. Hem ilimizdeki tarihi ve kültürel alanlara hem de ilçelerimizdeki doğal güzellikleri görmeleri sağlanacak. Projenin amacı eğitim kayıpları oldu çocukların onların eksiklerini tamamlamak. Ama daha çok onların eksikliklerini tamamlamak, onların yalnız olmadığını hissettirmek, umutsuzluk duyguları varsa bunları gidermeye çalışmak ve onları hayata bağlamak amaçlanıyor. Ulaşabildiğimiz son çocuğumuza kadar ulaşmayı hedefliyoruz. Projede hedef kitlemizde 700 civarında çocuğumuz var ama ulaşabildiğimiz son çocuğa kadar etkinliklerimizi devam ettirmek istiyoruz. Projemizin süresi de zaten 1 yıl. Ne yapabilirsek bu süre zarfında yapmayı planlıyoruz" dedi.

ŞİMŞEK; "KASTAMONU'DA BİR PROJE KÜLTÜRÜ OLUŞTU"

Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek; "Valimizin verdiği destekler dolayısıyla Kastamonu'da bir proje kültürü oluştu. Gerçekten derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız en iyisi hangisi olur, neyi yapalım diye bizlere de geri dönüş yapıyorlar. Burada da en büyük destekçilerinin Valimiz olduğunu bildikleri için biraz daha o konuda çalışmalar daha kapsamlı şekilde ilerliyor" dedi.  

Konuşmaların ardından projeler imzalanarak, fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.  


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum