Kastamonu'da Bakanlı açılış;

Kastamonu'da Bakanlı açılış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti....

Kastamonu Halk Kütüphanesi, depreme dayanıksız olması gerekçesiyle yeniden imar edildi. Halk Kütüphanesi,yenilenen yüzüyle yeniden hizmete açıldı. Düzenlenen açılış töreni ile hizmete girecek olan Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nin açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılım sağladı.


"CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 YENİ KÜTÜPHANEYİ HİZMETE SUNMAYI AMAÇLIYORUZ"

Bakan Nuri Ersoy açılışta yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Kütüphane konusunda  birçok başlıkta halkımıza ulaşıyoruz. Engellilere ve özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmaları olan kurumlar başta olmak üzere, talep eden kurum ve kuruluşlara, geçici derme hizmeti de Bakanlık olarak sunuyoruz. Kütüphane hizmetlerimizi yaşanan teknolojik ve sosyolojik dönüşümlere bağlı olarak çeşitlendirebiliyoruz. Bu kapsamda AVM kütüphaneleri, gar kütüphaneleri, havaalanı kütüphaneleri, tematik kütüphaneler kuruyoruz. Çağın gereklerine ayak uydurarak, yurt genelinde 19 bebek kütüphanesi, 17 ihtisas kütüphanesi ve edebiyat müze  kütüphanesi, 11 AVM kütüphanesi, 2 gar kütüphanesi ve 3 havalimanı kütüphanesinin kurulmasına öncülük ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 yeni kütüphaneyi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olmayı amaçlıyoruz. Yoğun çalışmalar neticesinde koyduğumuz bu büyük hedefi 2023 yılı bitmeden gerçekleştirmeyi umut ediyoruz."


"KÜTÜPHANEMİZDE, KONFERANS, TOPLANTI VE SERGİ SALONLARI DA YER ALIYOR"

Bakan Ersoy devamında; "Bugün bu hedef doğrultusunda 75. kütüphanemizi hizmete açmış bulunuyoruz. Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 80 binin üzerinde kitabın yer aldığı ve 2 bin 700 metrekare alana sahip olan kütüphanemizde yüzlerce kullanıcımızın aynı anda faydalanabileceği olanaklar var. Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphane'mizde kent kitaplığı, bebek çocuk ve gençlik bölümleri, engelsiz çalışma alanları, eğitim sınıfları, konferans, toplantı ve sergi salonları yer alıyor. Bunun yanı sıra atölye ve etkinlik bölümleri, multimedya merkezi, bebek bakım odası, kafeterya gibi alanlar hizmet verecek. Kütüphanede edebi sanatsal kültürel bilimsel etkinlikler, sportif faaliyetler, söyleşiler, aile seminerleri ve farkındalık eğitimleri de verilecek. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nin Kastamonu halkı için hayırlı olmasını diliyorum. Bu çerçevede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum