Belediyenin en güzel açılışı!;

Belediyenin en güzel açılışı!

Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı....

Kastamonu Belediyesi olarak projelendirilen , yatırımı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen ve yerelde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) uygulamakta olduğu 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında da hibe desteği sağlandı.

"EN HAZ ALDIĞIM PROJE BU OLDU"
Engelsiz Yaşam Merkezi açılış töreninde konuşan Başkan Vidinlioğlu; "Bugün Engelsiz Yaşam Merkezi'ni hizmete açmaktan dolayı duyduğum sevinci anlatamam. Yer yer birlikte oluyoruz. Tabii en büyük engel elbette sevgisizlik ama yaşayan bilir çeken bilir. İlk Belediye Başkanı olmamdan hemen sonra ziyaret ettiğimde de görmüştüm. Empati yapın, ekmek almaya gideceksiniz aşağıdaki bakkala gidemiyorsunuz. Çocuğunuzu bırakamıyorsunuz. Elbette bunu yaşayan bilir. Onun için hız verdik, çok çaba sarf ettik ve günün imkanlarıyla yaklaşık toplam maliyeti 5,5 milyon lira civarından biraz daha fazla bir maliyetle gerçekleştirdik. Herhalde bugün yapmaya çalışsanız 20-25 milyon TL'ye mal olacak bir proje bu. Binasıyla, çevre düzenlemesiyle vesaire. Hepsini belediyemiz imkanları ile yaptık ve yine elbette Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve ona bağlı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı iş tefrişatında elini taşın altına koydu, teşekkür ediyorum. Böyle bir projeyi hayata geçirmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Çünkü o ailelerin yüzündeki sevince görmek çocuklarımızın gülen gözlerini görmek her şeyin çok ötesinde her şeyden çok daha anlamlı. Onun için belki de bir sürü proje yaptık bir sürü projeyi hayata geçirdik. Bunun içerisinde çok büyük olanlar da vardı maddi olarak belki... Bu proje en düşük maliyetli projelerden birisiydi fakat benim manevi olarak en fazla haz aldığım proje bu oldu. İçeride çocuklarımızın zaman geçirebileceği değişik atölyeler var."


"EĞER GÖREVE DEVAM EDERSEM KALACAĞINIZ YER BENİM BOYNUMUN BORCU OLSUN"

"En büyük eksiklerden birisi bina eksikliği. İnşallah bunun da üstesinden el birliği ile geleceğiz. Biz kira desteğini bugüne kadar yaptık, bugünden sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ama bu da benim size sözüm olsun. Allah nasip eder de eğer tekrar göreve devam edersem size kalacağınız bir yer de benim boynumun borcu olsun." dedi.

"12 ÖĞRETMEN 8 İDARİ PERSONELİMİZ MEVCUT"

"Burada bilgisayar, el sanatları, müzik, spor resim kursları düzenleniyor. 10 yaş üzeri grup eğitimine uygun bireylerin kayıtları alınarak her gün sabah ve öğleden sonra periyodik olarak 2 tane kurs gerçekleştiriliyor. Kayıtlı 25 tane öğrencimiz mevcut. 12 öğretmen 8 idari personelimiz var. Yaklaşık 4,5 milyon civarında belediyemizin öz kaynaklarıyla 1 milyonun biraz fazlasında da KUZKA destekleri olarak hayata geçirmiş oluyoruz. Tabii bugünkü rakamlarla üstesinden zor gelinebilecek bir şey. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma KUZKA'ya teşekkür ediyorum.

"EK İTFAİYE BİNAMIZI DA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇILIŞA HAZIRLIYORUZ"

Başkan Vidinlioğlu ayrıca Kuzeykent'te hizmete açılmayı bekleyen İtfaiye Ek Binası ile ilgili de şu ifadelere yer verdi; "Elbette bir bir projelerimizi hayata geçirmiş olmaktan duyduğum mutluluğu kelimelerle ifade edemem. Bir projemiz daha var. Göreve geldim geleli konuşulan problemlerden bir tanesiydi bu projemiz. Kuzeykent Ek İtfaiye Binamız. İnşallah onun da ihalesini yaptık. Sanırım önümüzdeki hafta orayı açılışa hazırlayacağız."

Kastamonu Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Engelsiz Yaşam Merkezi Projesine SOGEP kapsamında sağlanan destekle TR82 Bölgesi’ndeki dezavantajlı konumda bulunan engelli bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerden faydalanabilmeleri hedeflendi.

Kastamonu Belediyesi hazırladığı projede Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği ile Halk Eğitim Merkezi’yle özel eğitim gerektiren kişiler için iş birliği yapacak. Yaklaşık 6 Milyon TL yatırım tutarı olan projeye Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı iç tefrişat ve atölyelerin kurulumu için 1 Milyon 80 bin lira destek sağladı.

Proje kapsamında 665m2 kapalı alana inşa edilen Kastamonu Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bina, çevre düzenlemesi ve tüm yapım işlerinin 4 milyon 542 bin liralık kısmı Belediye bütçesi ile yapılırken, merkezin iç tefrişat işleri, 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında KUZKA tarafından karşılandı.

Resim Uygulama Atölyesi, Spor Uygulama Atölyesi, Müzik Atölyesi, El Sanatları Atölyesi ve Bilişim Odası’nın yer aldığı merkezde, özel eğitim gerektiren bireylerin ilgi ve beceri alanlarına göre kurslar düzenlenerek bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve zamanlarını verimli geçirmeleri sağlanıyor.

KURSLAR DÜZENLENECEK

10 yaş ve üzeri eğitime uygun engelli bireylerin yararlanacağı merkezde hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grupta periyodik şekilde spor, el sanatları, ritim, müzik ve resim kursları düzenlenmektedir. Proje kapsamında ayrıca özel bireylerimizin ailelerine yönelik “Ben özel bir çocuğa sahibim”, “Ben özel anne babayım”, “Özel gereksinimli bireylere yaklaşım” adı altında seminerler verildi.

Engelli birey ve ailelerine yönelik olarak psikoterapi, pedogojik uygulamalar ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Merkezde kayıtlı 25 öğrenci mevcut olup, 12 öğretmen ve 8 idari personel ile hizmet veriliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum