"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz";

"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz"

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bahçeşehir Koleji yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz; "Eğitim bir ekip işidir. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi....

"GELECEĞİN EĞİTİMİNİ BUGÜN BAHÇEŞEHİR OKULLARI ÖĞRENCİLERİNE SUNUYORUZ"

Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Dünyada üretimden ekonomiye politikadan iletişime tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitim de dönüşüyor ve değişiyor. Hepimizin farkında olduğu üzere tüm üretim, tüketim, iş yapma şekilleri hatta günlük hayat rutinleri değişiyor. Bu sebeple dünyamızda geleceğin bireylerini geçmiş yüzyılın eğitim anlayışıyla yetiştirmek mümkün değil, doğru değil. İşte bu nedenle dünya okulu vizyonumuzun bir parçası olarak eğitimin şifrelerini değiştiriyor geleceğin eğitimini bugün Bahçeşehir Okulları öğrencilerine sunuyoruz. Bahçeşehir Okulları dünyanın önde gelen ülkelerinde uygulanmaya başlanan eğitim anlayışının Türkiye’de öncülüğünü yaparken dünya eğitim sektörüne de örnek olan modelleri uyguluyor." 


" DEĞİŞEN DÜNYADA EĞİTİMİN AMACI, ÇOCUKLARIN BU DEĞİŞİME UYGUN KAZANIMLAR ELDE ETMELERİNİ SAĞLAMAK"

Geleceğin eğitiminin nasıl bireyler yetiştirmesi gerektiği hakkında konuşan Bakmaz; "Değişen dünyada eğitimin amacı, çocuklarımızın bu değişime uygun kazanımlar elde etmelerini sağlamaktır. İnovatif düşünebilen, problem çözme yeteneği yüksek, iletişim becerileri gelişmiş, farklı kültürlerle iş birliği geliştirebilen, matematik ve fen okuryazarlığını hayatına entegre edebilen, inisiyatif alabilen, liderlik vasıflarına sahip, üretken, dijital okuryazarlık becerilerine sahip bireyler yetiştirmek. Bu becerilere erken yaştan itibaren sağlanan eğitim ile ulaşmak mümkün. İşte bunun için Bahçeşehir Okulları dünya okulu vizyonu ile şekillendirdiği eğitimini temel sistemler üzerine kurguluyor" dedi.

"SİSTEMİMİZİ TEMELLENDİRDİĞİMİZ FARK YARATAN UYGULAMALARIMIZ VAR"

Bakmaz konuşmasının devamında Başhçeşehri Koleji'nin sistemini temellendirdiği uygulamalardan bahsederek şöyle konuştu;  "Sistemimizi temellendirdiğimiz fark yaratan uygulamalarımız ise;  'Stem + A' Stem; eğitiminin amacı temel bilimlerin ortaya koyduğu kurumsal bilgileri alıp teknoloji ve mühendislik eğitimi ile harmanlayarak düşündüğünü hayata geçirebilen bireyler yetiştirebilmektir. 'Servis Tabanlı Okul Yönetim Sistemi (Stoys); Tüm ölçme ve değerlendirme çalışmalarımız STOYS kanalı ile yapılmaktadır. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin, öğrenci ile ilgili akademik gelişimini takip edebileceği ve buna göre yönlendirmelerin yapılabileceği bir platformdur. Metodbox; Yapay zekâ tabanlı dijital öğrenme platformu olan Metodbox uygulaması sayesinde öğrencilerimize eksiksiz kazanım olanağı sunan zenginleştirilmiş bir eğitim uygulaması sunulmaktadır. Dil Eğitimi; Yabancı dil eğitimi ile öğrencilerimize okuma, yazma, dinlediğini anlama ve konuşma olmak üzere dört dil becerisini kazandırmak hedeflenmektedir.  Okul öncesinden itibaren İngilizce, 2. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil Almanca eğitimi verilmektedir. Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM); Öğrencilerin öğrenme biçimlerindeki bireysel farklılıklarını belirlemeyi ve bu farklılıkları baz alarak öğretim sürecini planlamayı hedeflemektedir. Mindful; Mindfulness, bilinçli ve yargısız bir şekilde dikkatimizi içinde bulunduğumuz ana vermektir. Mindful okul olmak ise pozitif yönde gelişen okul iklimi oluşturmaktır. Bu anlamda yürütülen çalışmalar rehberlik dersi içeriğinde yer alan bir dizi egzersizlerden oluşmaktadır. Kariyer ve Rehberlik Merkezi (KAREM); KAREM, çocuk ve gençlerin sosyal, duygusal ve kariyer gelişiminin her aşamasında veriye dayalı ve profesyonel rehberlik desteği sağlanması amacıyla kurulmuştur. Yürütülen tüm psikolojik danışma ve rehberlik faaliyetleri KAREM çatısı altında birleştirilmiştir" dedi. 

KERİMOĞLU; "BİLGİYE GİDEN YOL MERAKTAN GEÇER"

Okul Öncesi Eğitim Modeli hakkında konuşan İlköğretim Müdürü Füsun Dilek Kerimoğlu da şöyle konuştu; "0 – 6 yaş dönemi öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir. Erken çocukluk eğitimimizi planlarken amacımız; çocukların merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki motivasyonlarını yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı aşılamaktır. Çünkü çok iyi biliyoruz ki bilgiye giden yol meraktan geçer. Hedefimiz çocuklarımızın öğrenirken aktif olan, soru soran, fikirlerini ortaya koymaktan korkmayan, kendi fikirlerini savunabilen öğrenciler olarak yetişmesini sağlamaktır.  Bu hedefler doğrultusunda dünya vatandaşı olma yolunda eğitim hayatına adım atan çocuklarımıza Halfday English programı ile yarım gün İngilizce eğitimi verilmektedir."


"ÖĞRENCİLERİMİZE, EN ÇEŞİTLİ MATERYALİ SUNMANIN ÖNEMİNE İNANIYORUZ"

Kerimoğlu, konuşmasının devamında ilkokul eğitim modeli hakkında; "İlkokul kademesinde öğrencilerimize görsel, işitsel ve dokunsal mümkün olan en çeşitli materyali sunmanın önemine inanıyoruz. Kendi eğitim birimimiz tarafından Bahçeşehir Üniversitesi danışmanlığında MEB müfredatına uygun olarak geliştirilmiş zengin bir eğitim içeriği sunuyoruz" diye konuştu. 

"GÜÇLÜ EĞİTİM KADROMUZLA AKADEMİK BAŞARININ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ"

 Kerimoğlu devamında, ortaokul eğitim modeline değinerek; "Güçlü eğitim kadromuzla birlikte, eğitim dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan ortaokul eğitimimiz ile akademik başarının önündeki engelleri kaldırıyoruz. Ulusal sınavlardaki başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da donanımlı bireyler yetiştiriyoruz" dedi.

"58 ÖĞRENCİMİZ TÜM SORULARA DOĞRU YANIT VEREREK TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR"

Bahçeşir Koleji'nin LGS başarısına değinen Kerimoğlu; "4 Haziran 2023 tarihinde uygulanan Liselere Giriş Sınavı’nda 58 öğrencimiz tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye birincisi olmuştur. Kastamonu Kampüsümüze bakıldığında da 1 öğrencimizin İstanbul Çapa Fen Lisesine, 2 öğrencimizin İstanbul Üsküdar Haydarpaşa Lisesine, 10 öğrencimizin Kastamonu ve çeşitli illerde yer alan fen liselerine ve diğer öğrencilerimizin de Bahçeşehir Anadolu Lisesi olmak üzere çeşitli Anadolu liselerine yerleştiğini gururla paylaşmak isteriz."

"ÖĞRENCİLERİMİZ HAYATA DONANIMLI BİR ŞEKİLDE BAŞLAMANIN AVANTAJINI YAŞIYORLAR"

Kerimoğlu Lise Eğitim Modeli hakkında bilgi vererek şunları kaydetti; "Proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM +A odaklı eğitim anlayışının hayata geçtiği, öğrencilerimizin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamalarını hedeflemekteyiz. STEM centerda projelerini hayata geçiren, Master 6 ile hayata artı değerler ile hazırlanan, uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren ve vizyonlarını geliştiren öğrencilerimiz; farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını yaşıyorlar."

"TIP, DİŞ HEKİMLİĞİ, HUKUK, MİMARLIK..."

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin YKS başarılarına değinen Kerimoğlu;  "17- 18 Haziran 2023 tarihlerinde uygulanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına bakıldığında ise 2 öğrencimiz tıp fakültesi, 3 öğrencimiz diş hekimliği fakültesi, 3 öğrencimiz hukuk fakültesi, 2 öğrencimiz mimarlık fakültesi, 3 öğrencimiz işletme fakültesi, 1 öğrencimiz veterinerlik fakültesi, 5 öğrencimiz iktisadi ve idari bilimler fakültesi, 1 öğrencimiz psikoloji ve 1 öğrencimiz beslenme ve diyetetik bölümüne yerleşerek bizleri gururlandırmışlardır" dedi.  

BAKMAZ; "EĞİTİM BİR EKİP İŞİDİR"

Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz son olarak şunları kaydetti; "Çok iyi biliyoruz ki eğitim bir ekip işidir. Biz kurulan bu mükemmel sistemin işlerliğini sağlarken en büyük desteği velilerimizden alıyoruz. Bizlere güvenip çocuklarını emanet ediyorlar. Bu vesileyle velilerimize teşekkür etmek isteriz. Kastamonu Bahçeşehir Koleji olarak alanında en başarılı öğretmenlerle çalışıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün öğretmenlerimiz alan hakimiyetlerini, çocuk sevgisi ve ekip ruhuyla birleştirerek çok güzel başarılar elde etmemize vesile oluyorlar. Bütün öğretmenlerimize de büyük Bahçeşehir ailesinde oldukları için teşekkür ederiz.  Kastamonu'muza bu değerli eğitim kurumunu kazandırdıkları için kurucularımıza ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum