Milletvekili'nin sarımsak videosuna sert eleştiri: "Milletle alay etmeyin";

Milletvekili'nin sarımsak videosuna sert eleştiri: "Milletle alay etmeyin"

Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'nin sarımsak pazarlığına dahil olduğu videosunu paylaşması üzerine sert eleştirilerde bulundu. Urganioğlu açıklamasında; "Benim sarımsak üreticim yıl boyunca, bir sürü eziyete katlanırken, dünyadan haberi olmayan poz vekili birde gülerek 1 kilo sarımsak için 38 TL'nin pazarlığını yaptırıyor. Kusura bakma millet senin gibi masa başında maaş almıyor. Tarlada alın terinin karşılığını almak için uğraşıyor. Ayıptır, günahtır, iş yapıyormuş gibi milletle alay etmeyin" dedi....

"SARIMSAK PAZARINDA LEVEL ATLAMAYA ÇALIŞARAK KISA METRAJLI FİLMLER ÇEVİRİYOR"

Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  "Memleket Partisi olarak memleketimiz için, milletimiz için milletimizin bizlere takdir ettiği görevimizi devam ettiriyoruz. Bu coğrafyada nefes alıp verdiğimiz sürece de elimizden geleni yapmanın gayretinde olacağız. Biz kendi penceremizden çalışmamızı yaparken elinde iktidar yetkisi olanlarında neler yaptığını veya yapmadığını Kastamonu’da mutlak surette takip ediyoruz.  Şimdi seçimlerin üzerinden hatırı sayılır bir zaman da geçmiş oldu. Bu cihetle seçimlerden bugüne kadar 'Kastamonu'muz için ne yapıldı?' diye baktığımızda koskoca bir sıfır görüyoruz. Vekiller açısından baktığımızda ise hepinizin malumu olan poz vekilimizin gerek traktör üzerinde gerekse sarımsak pazarında level atlamaya çalışarak kısa metrajlı filmler çevirdiğini bizde görüyoruz, bütün kamuoyu da görüyor."


"UTANMADAN GELMİŞ SARIMSAĞI DAHA DA DEĞERSİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Mazot pahalılığını vurgulayan Urganioğlu; "Sayın poz vekilimiz sarımsak pazarına gidiyor ve 38 TL'lik bir kilo üzerinden sarımsağın pazarlığına dahil oluyor. Sayın vekil pazarlığa dahil olsun da, laf olsun torba dolsun diye olmasın. Ben poz vekilimizden 41 TL'yi geçmiş mazotun pazarlığını yapmasını beklerdim. Poz vekilinin döneminde bir kilo sarımsak bir litre mazot etmiyor, utanmadan gelmiş sarımsağı daha da değersizleştirmeye çalışıyor. Benim sarımsak üreticim yıl boyunca gübre, soğuk, nakliye, mazot, yevmiyeci işçi ücreti gibi bir sürü eziyete katlanırken, dünyadan haberi olmayan poz vekili birde gülerek 1 kilo sarımsak için 38 TL'nin pazarlığını yaptırıyor. Sayın vekil, aldığı 100 bin TL'nin üzerindeki aylık maaşla karıştırmış olacak ki sarımsağı daha da değersizleştirmek için uğraşıyor. Kusura bakma millet senin gibi masa başında maaş almıyor. Tarlada alın terinin karşılığını almak için uğraşıyor. Onu da senin gibi şovmenler yüzünden alamıyor.Geçen sene bu zamanlar sarımsak yine bu paraydı, ama mazot 23 liraydı. Gelsin poz vekili bu işin içinden çıksın. Ayıptır, günahtır, iş yapıyormuş gibi milletle alay etmeyin" dedi.

"BU FİLMİN AMACI NEYDİ BEN ANLAYAMADIM"

Urganioğlu açıklamasının devamında; "Sonra poz vekilimiz traktör üzerinde çeltik topladığını sanıyor, pozunu veriyor. Allah için bir gün git o güneşin altında, çamurun içinde ağzından düşürmediğin imeceyle çalışma modelini sergile de görelim. Römorka da ilçe teşkilatını yığmışsın, senin keyfin için bindirilmiş adamları tarla tarla amaçsızca gezdiriyorsun. Bu filmin amacı neydi ben anlayamadım. Bu kamu spotu muydu? Reklam arası mıydı? Buradaki sübliminal mesaj neydi? Siz neden römorka binmediniz de traktöre bindiniz? Yani burada sınıf farkını mı göstermeye çalıştınız! Yani siz teşkilat olarak çalışmaya mecbursunuz bende traktöre vekil olarak binip sizi ancak peşimde dolaştırırım mı diyorsunuz? Vekilin maksadı tarlayı göstermekse ortada tarla yoktu sadece dereden geçiyorlardı ve traktörü kullanan vatandaşımın da, sıcağın alnında römorkta sergilenen ilçe teşkilatının da hiç yüzü gülmüyordu. Anladığım başrol sensinde kurgu neydi, figüranlar ne yapıyordu? Maksat çalıştığını göstermekse römorkta ürün olması gerekirken ilçe teşkilatı vardı. Yeni yüzünüz buysa hiç yakışmamış. Poz vekilinin bu filmi kapalı gişe oynamaz, pik yapmaz dip yapar. Bir abla olarak benden söylemesi. Ama yinede seçenle seçilen arasındaki farkı göstermesi bakımından iyi bir sanatsal çalışmaydı" ifadelerine yer verdi.

"BALLIDAĞ’DA BİR HAREKET OLMADIĞINA GÖRE, POZ VERMEDİĞİNE GÖRE YA DA FİLM ÇEVİRMEDİĞİNE GÖRE ÇÖZEMEDİN"

Urganioğlu son olarak;  "Yine her zaman üzerinde durduğumuz ve sayın vekilin özel toplantılarında defaatle çözeceğini söylediği ve sözünü verdiği emekli maaşlarındaki artış miktarı. Bundan önce tren iki defa kaçtı. Şimdi bir imkan daha var. Bir tarafta asgari ücretin yarısı emekli maaş alıp ezilen emeklim, 40 TL'yi geçmiş mazot, çeltiğinin de sarımsağının da karşılığını alamayan Kastamonu’nun evladı vatandaşım, bir tarafta da aylık vekil maaşıyla hizmet ettiğini sanan poz vekili.Ama ben eskilerin deyimiyle 'Benim kızım binâ okur döner döner bir daha okur' dedikleri gibi derdimi Türkçe ifade ediyorum. Ama ya vekil anlamamakta ısrar ediyor ya da işine gelmiyor. Bakın meclis açılıyor, emeklilerin takipçisi olacağım. Çünkü sen tülbendi yakana  takıp 'Şerife Bacının torunuyum, çözeceğim' diye söz verdin. Hemcinsim olman münasebetiyle bu sözün benim için  daha da çok anlam taşıyor. Bunu söylemek zorunda kalıyorum. Çünkü nereden tutsam elimde kalıyor. Ballıdağ’ın bürokrasi sorununu bile çözdüm veya çözemedim diye  bir açıklama yapmadın. Ballıdağ’da bir hareket olmadığına göre, oradan bir poz vermediğine göre ya da film çevirmediğine göre çözemedin. O zaman neyi çözüyorsun sen. Çözdüklerini anlat tüm kamuoyu öğrensin.  Biz Memleket Partisi olarak attığınız her adımın takipçisiyiz.Kastamonu’nun her platformda sesini duyuracağız.Biz iyi niyetli ve samimi bir yol gösterici ve gerçekleri söyleme görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum