Arama
Arama Sonuçları
Ramazan fırsatçıları iş başında!..
Hem büyükbaş, hem küçükbaş hayvan sayısı azalan Türkiye'de; kırmızı et ürünlerine gelen yüksek zamlar merak konusu.
Kastamonulu iş insanı kaza geçirdi: Hemşehrileri yalnız bırakmadı
T.C Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Yalçın Madenci’ye esnaf teşkilatlarından teşekkür ve geçmiş olsun ziyareti düzenlendi
Kastamonu esnafının ‘komisyon’ isyanı!..
Kredi kartı komisyonlarının artması esnaf ve vatandaşı karşı karşıya getiriyor
Kastamonu Ahileri ile coşkulu kutlama
Kastamonu'da 15. Ahilik Haftası yoğun bir katılım ile coşkuyla kutlandı
Okul alışverişinde dikkat!..
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları kırtasiye ürünleri alırken "CE" belgesine dikkat etmeleri yönünde uyardı.
"Kastamonulular yürekli insanlar"
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Kastamonu ilçelerini dolaşıyor...
TESK’ten esnaf için kredi çağrısı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğine dikkati çekti. Kredi kartı taksit sınırlamasının esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Palandöken esnaf için çağrıda bulundu.
TESK: 'Araç muayene ve sigorta ücreti düşürülsün'
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene ve sigorta ücretlerinin düşürülmesini talep etti.
TESK: 'Esnafa ticari akaryakıt verilsin'
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa ticari akaryakıt verilmesi önerisinde bulundu.
Esnafın gözü Meclis'te...
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın, prim gün sayısının SSK'lılarla eşitlenerek 7 bin 200 güne inmesi talebinin olumlu karşılandığını belirtti.
‘Çıraklarımız çocuk işçi değildir’
TESK BAŞKANI’NDAN ‘ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE’ AÇIKLAMASI...
Erdem Müzik Sanat Akademisi'nde mezuniyet heyecanı
Erdem Müzik ve Sanat Akademisi tarafından Vedat Tek Kültür Merkez'inde öğrencilerin ve velilerin katılımıyla yıl sonu mezuniyet töreni düzenlendi.
1 milyon kişiye yüksek maaş avantajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa prim müjdesi gelmişti.
Sebat ile sanata bir ömür
1949 yılında Kastamonu Merkeze bağlı Kasaba Köyünde dünyaya gelen 71 yaşındaki Naht ustası Mehmet Hamzaoğlu, yıllarını adadığı ve hala araştırmaktan geri durmadığı sanatını ve çok saygı duyduğu meslek hayatının ayrıntıları haberimizde...
Baltacı, seçim startını verdi
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, seçim startını verdi.
10 Mart Cuma günü seçim kararı alınacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 borçlarını, felakette hayatını kaybeden işletmecilerimizin ise tüm borçlarını siliyoruz. Depremde ağır hasara uğrayan yerlerde esnafa 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli, yarısı Hazinenin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz” dedi.
Dursun Ergin güven tazeledi
18. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığına Dursun Ergin tekrar seçildi.
Deprem bölgesindeki esnafın kredi borcuna 6 ay erteleme
Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçları 6 ay ertelendi. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılayacak.
Marangozlar sorunlarını konuştu
Tosya ilçesinde bir araya gelen marangozlar, istişare toplantısında sorunlarını konuştu.
Dursun Ergin, Esnaf Kefalet başkanlığına yeniden aday
>>>Dursun Ergin; "Girişimlerimiz neticesinde Ekim ayından itibaren kooperatifimize bugüne kadarki en yüksek meblağda plasman alınmıştır. Bu süreçte 900 ortağımıza toplam 240 milyon Türk Lirası kredi kullandırılmış ve ödemeleri yapılmıştır. Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak ortaklarımıza kullandırdığımız kredi üst limiti 500 bin Türk lirası olarak ödenmeye devam edilmektedir. 2014 yılından bu yana O temsil etmekten gurur duyduğum Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 12 Şubat 2023 Pazar günü yapılacak olan olağan genel kurulunda bu göreve tekrar aday olduğumu bildiririm” dedi.
"Laf üretmek için değil, hizmet için adayız"
S.S. Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi eski Müdürü Fehmi Yılmaz, Şubat ayında gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Yılmaz konu hakkındaki açıklamasında: "Zorlu bir yola çıktığımızın farkındayız ancak bizim hiç bir korkumuz ve tereddütümüz yok. Biz elimizi değil, gövdemizi bu taşın altına koyacak ve hem kooperatifimizi hem de tüm üyelerimizi layık oldukları şekilde temsil edeceğiz. Laf üretmek için değil, hizmet için adayız" ifadelerine yer verdi.
Mezarı bulunarak restore edildi
Mısır’da müderrislik görevinde bulunan Hattat Muhiddin Tanır’ın mezarı bulunarak, restore edildi. Mezarın restore edilmesi üzerine Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.
100 milyar liralık esnaf kredi paketi desteği başladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 100 milyar liralık esnaf kredi destekleri başladı. Halkbank vasıtasıyla esnafa 60 ay vade ile yüzde 7,5 faizli 500 bin TL kredi verilecek.
Meydanda‘Ahilik Haftası’ coşkusu
Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı, Kastamonu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Petshoplar, Kasaplar Odası'na bağlandı
Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülke genelinde faaliyet gösteren petshopların Kasaplar Odası'na bağlandığını açıkladı.
TESK'ten trafik uyarısı
Okulların kapanmasıyla tatil yolculuklarının başlaması üzerine açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tatile gitmek için okullarının kapanmasını bekleyen ebeveynler seyahatlerinde trafik kurallarına uymalı kazalara en çok sebebiyet veren kör noktalara dikkat etmeli. Sevdiklerimizle geçireceğimiz güzel tatiller için onları korumaya trafikte başlamalıyız” dedi.