Kastamonu’da ekmeğe beklenen ZAM geldi!;

Kastamonu’da ekmeğe beklenen ZAM geldi!

......

Artan maliyetler sebebiyle çok sayıda kaleme gelen zamların ardından; temel ihtiyaçların en başında gelen ekmeğe de yapılacak zam netleşti.

Gıda Maddeleri, İmalat ve Satıcıları Odası ve diğer ilçelerden alınan öneriler doğrultusunda; Kastamonu Esnaf Odaları Birliği; ekmek fiyatını belirleme komisyonu toplandı.

Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün tavsiye ettiği fiyat doğrultusunda alınan karara göre 200 gramı 5 TL olan ekmeğin fiyatı 7,5 TL’ye, ağırlığı ise 230 grama çıkartıldı.

Diğer taraftan KESOB tarafından belirlenen tarifeye göre ise 1000 gram köy ekmeğinin fiyatı 27,5 liraya, 400 gram hububat karışımlı diğer çeşit ekmekler ise 17,50 TL’ye yükseldi.

Komisyon kararı sonrasında; Fırıncılar Federasyonu’na yazı gönderildi. Cevap geldiğinde; fiyatlar güncellenecek.

DRAVOR: ‘’TERAZİ GÖREVİ GÖRDÜK’’


Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Ufuk Dravor,  kararla ilgili Açıksöz Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; ‘’İnce hesaplar yapıyoruz, esnaf ve sanatkârlarımızın yararıyla birlikte kamuoyu, yani tüketicinin de hakkını koruyacak şekilde terazi görevi görmeye çalışıyoruz. Bu zam oranlarını da kamuoyunun anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz. Geçen sene 350 liraya alınan bir koli maya; 450 TL’ye çıktı. Bakanlık tarafından 340 liraya verilen süspansiyeli un uygulamasına son verildi; fırıncının 350 liraya aldığı un, artık 570-600 lira oldu. Elimizden geldiğinde makul oranda zam yaptık. Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün tavsiye fiyatını Kastamonu uyguladık. Ekmek hassas bir konu, hem gramını arttırdık, hem de makul bir fiyattan komisyon kararını revize edip sunduk. Bakanlıktan cevap geldiği gün, uygulamaya başlayacağız. En kısa sürede fiyat güncellemesi olacak. ‘’

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum