Erdem Müzik Sanat Akademisi'nde mezuniyet heyecanı;

Erdem Müzik Sanat Akademisi'nde mezuniyet heyecanı

Erdem Müzik ve Sanat Akademisi tarafından Vedat Tek Kültür Merkez'inde öğrencilerin ve velilerin katılımıyla yıl sonu mezuniyet töreni düzenlendi....

Program, Erdem Müzik ve Sanat Akademisi Kurucusu, aynı zamanda Türk halk müziği sanatçısı ve müzik öğretmeni Gülcan Kara Erdem'in konuşması ile başladı. Akabinde Kent Müzesi Müdürü Murat Salihoğlu, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Docent Emine Nihal Undberg ve Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sarper Bütev konuşmalarını gerçekleştirdi.

İlk bölümünde öğrenciler bireysel piyano performanslarını sergilerdiler. Ardından; ud, gitar ve birbirinden eşsiz parçalarla son buldu. Minikler katılımcılardan büyük beğenisini kazandı.

"EVRENİ ANLAMANIN YOLU MÜZİĞİ ANLAMAKTAN GEÇER"

Erdem Müzik ve Sanat Akademisinin yıl sonu gösteriminde konuşma yapan Türk halk müziği sanatçısı ve Müzik öğretmeni aynı zamanda Erdem Müzik ve Sanat Akademisinin kurucusu olan Gülcan Kara Erdem;" Önce müzik vardı. Evren konuşkandır ve müzikle konuşur. Evreni anlamanın yolu müziği anlamaktan geçer. Zira bütün evren müzikal prensipler üzerine kuruludur. Bir notanın vesile kıldığı şey yalnızca bizim anımsayabildiğimiz özel bir an'ın tekrar uyanışı, bu sayede devasa bir geçmişin yeniden canlanışıdır. Müziksiz bir yaşam hata olurdu der Nietsche... Hegel'in ünlü tasnifine göre 'Tüm sanatların toplandığı bütündür müzik'... Ahmet Hamdi Tanpınar da 'Bütün sanatlar musikinin içinde' diyerek aynı noktayı gösterir. Müziğin bütün sanatları kendisinde birleştirmesi" ifadesi. Mozart'in babasına yazdığı bir mektupla söyle dile gelir. 'Duygularım, şiirle anlatamam sair değilim, Kendimi gölge ve ışıkla ifade edemem ressam değilim, Düşüncelerimi hareketle açıklayamam dansçı değilim ama hepsini müzikle yapabilirim. Eğer hayatımızın müziğini keyifsiz rutinler, hesaplar kaygılarla kaybetmiş isek Schopenhauer adeta kitapların arasından seslenir. Ruhumuzun gıdası olan müziğin, var olup gelişebilmesini sağladıkları için tüm sanatkarlarımıza minnettarız..." dedi.

"SANAT BİR DENİZ, DERYA ÖĞRENCİLERİMİZ"

Erdem Müzik ve Sanat Akademisi’nin 8 ay önce kurulduğuna değinen Kara; "Sevgili eşim Serkan Erdem ile çıktığımız bu yolda birçok öğrencinin hayatına sanat dokunuşu yaparak güzel bir iz bırakmak istedik. Bir nebze de olsa sanat ruhunu işleyebildiysek ne mutlu bizlere... Sanat bir deniz, derya öğrencilerimiz. Bu 8 aylık kısa süreçte gelebilecekleri en iyi noktaya taşımak görevimizdi umarım layıkıyla yapmışızdır" ifadelerine yer verdi.

SALİHOĞLU; "EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ"

Vedat Tek Kültür Merkezi’nin ev sahipliğini üstelediği programda konuşma yapan Kent Müzesi Müdürü Murat Salihoğlu da; "Böylesine değerli ve aslında Kastamonu’da çokta yapılmayan bir etkinliğe ev sahipliği yapmak bizim için onur verici. Erdem sanat merkezinin kentimizde kurulmuş olması ve bu kadar kısa süre içersinde çok değerli insanların yeteneklerini gün ışığına çıkarması için imkan sağlaması bizleri çok sevindiriyor. Ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi olarak, sadece kurumlara değil bütün kültür sanat faaliyetlerinde bir paydaş olmak istediğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

UNDBERG; "ÇOCUKLAR SPOR VE SANAT ALANLARINA ERKEN YAŞTA YÖNLENDİRİLMELİ"

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Nihal Undberg, ise şu ifadelere yer verdi; "Erdem Sanat Okulunun hem öğrencisiyim, hem de velisiyim. Böylesine eski bir konakta sanat akademisi ismini görünce çok heyecanlandım. Kendi alanım itibari ile şuna inandım. Çocuklar özellikle kendi değerini kendilerini ifade edebilecekleri spor ve sanat alanlarında mutlaka çok erken bir dönemde yönlendirilmeliler. Ve bunu profesyonel ellerde yapmalılar. Bu yüzden çok şanslıyız, Kastamonu’ya geldikleri için de çok teşekkür ediyorum. Hem de bizlere böylesine buluşturdukları için."

BÜTEV; "KASTAMONU DAHA FAZLA SANAT TALEP EDEN ŞEHİR OLMALI"

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sarper Bütev de konuşmasında; “Uzun zamandır ihtiyaç duyduğu böyle bir akademiye şehrimize kazandırdıkları için Gülcan Erdem ve Serkan Erdem’e çok teşekkür ediyorum. Picasso’nun çok sevdiğim bir lafı var diyor ki 'sanat gündelik hayatın üzerimize bulaştırdığı tozları temizleyen bir ruh arındırıcıdır. Ben de hep buna inanmışımdır. Böyle bir akademiyi duyunca hemen kızımı buraya yazdırdım. Gerçekten de çok güzel işler yapmaya başladı. Kastamonu daha fazla sanat talep eden şehir olmalı, her düzeyde bunu daha fazla dile getirmeliyiz. Çocuklarımızı sanatla beslenmeye ihtiyacımız var" diye konuştu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum