TESK’ten esnaf için kredi çağrısı;

TESK’ten esnaf için kredi çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğine dikkati çekti. Kredi kartı taksit sınırlamasının esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Palandöken esnaf için çağrıda bulundu....

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğine dikkati çekti. Kredi kartı taksit sınırlamasının esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Palandöken esnaf için çağrıda bulundu.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken esnafın krediye ulaşamadığını söyledi ve “Kısıtlamalar günlük hayatı etkileyen üretimde önemli yeri olan önemli ölçekte ihracat yapanların finansmana ulaşmadaki önündeki zorluklar parakanda sektöründe çalışanların aldıkları kredilerle ancak işleri idare edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.


Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğini belirterek “Normal bankalardan kredi almak isteyenlerin önündeki bu krediye ulaşmadaki sıkıntılar geçici de olsa bu sektörlerin perakende sektörünün fiyat artışlarının enflasyonun istihdamın gelişmesi ile birlikte işsizliğin azalması ile ilgili piyasaların rekabet edebilirliğinin öne çıktığı düzenlemelerin de birlikte yapılması en önemlisi” sözlerini kullandı.


Palandöken, kredi kartı taksit kısıtlamalarının esnafı olumsuz etkilediğini ifade etti ve “Piyasadaki bu hareketliliğin çarşı pazardaki harcama miktarını kaybetmemeleri için kredi kartı gibi taksitlendirme gibi finansmana ulaşmadaki engellerin kalkması gibi tedbirlerin de birlikte alınması lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum