Okul alışverişinde dikkat!..;

Okul alışverişinde dikkat!..

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları kırtasiye ürünleri alırken "CE" belgesine dikkat etmeleri yönünde uyardı....

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları kırtasiye ürünleri alırken "CE" belgesine dikkat etmeleri yönünde uyardı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, kırtasiyeci esnafı başta olmak üzere eğitim sektöründe hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarların okulların açılmasını beklediğini ifade etti.

2023-2024 eğitim öğretim döneminde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 8 milyonu aşkın üniversitelinin okula başlayacağına dikkati çekti.

70-80 MİLYAR LİRA CİRO HEDEFİ

Palandöken, şunları kaydetti: "Bu yıl okul alışverişlerinden ortalama 70-80 milyar lira ciro bekleniyor. Yükselen fiyatlarla birlikte özellikle kırtasiye sektöründe ucuz ama kanserojen ve ağır metal oranı yüksek ürünler fırsatçılar tarafından sezonluk olarak piyasaya sürülebilir.

OKUL ALIŞVERİŞİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

En güvenli malzemeler sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyeci esnafında bulunur. Kırtasiye malzemesi alınırken sezonluk olarak Uzak Doğu ülkelerinden getirilen ürünlere itibar edilmemeli. Rengarenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne aldanılmamalı. Tüm kırtasiye malzemelerinde kalite işareti "CE" belgesi mutlaka olmalı, ürünlerin yanma, zararlı maddelerden korunma gibi kimyasal testlerden geçip geçmediği kontrol edilmeli." 

Kaynak: Dünya Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum