Arama
Arama Sonuçları
Tüm emeklileri ilgilendiriyor!.. Yargıtay’dan emsal karar
Emeklilerin kullandıkları kredilerle ilgili Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
Emekliler için başvurular başladı! 17 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor
Emekliler için heyecan verici haber geldi. Emekli maaşlarında banka promosyonları için başvurular 25 Mart itibariyle alınmaya başladı.
İnternette görüp tıkladı 12 bin 500 dolarından oldu!
Isparta'da emekli hemşire Zeynep Naile Dilmaç'in (50) yüksek kazanç ümidiyle tıkladığı internet reklamı hayatını kararttı. Telefonla kendisini arayan dolandırıcılara inanıp 12 bin 500 dolar tutarında kredi çeken Zeynep Naile Dilmaç, "Paramın geri geleceğini düşünmüyorum. Lütfen bu dolandırıcılara inanmayın, kanmayın. İnternette gördüğünüz her şeye kapılmayın" dedi.
Bankalarda promosyon yarışı başladı!
Asgari ücret ve emekli ile memura yapılan zamların ardından bankalarda promosyon yarışı başladı.
EYT’liler dikkat!.. 1 lira bile borç varsa…
EYT'lilerin geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli aylığı bağlanmıyor.
"Öğretmenin sesi olacağız!"
Son zamanlarda öğretmenlerin promosyon ihalelerinde mağduriyet yaşamasına tepkiler giderek büyüyor.
Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor?
Emekli vatandaşlar yüzde 25 maaş zammıyla birlikte bankaların ne kadar promosyon vereceğini araştırmaya devam ediyor.
Enflasyon: ENAG nasıl çalışıyor, sonuçları TÜİK'ten neden farklı?
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Peki, ENAG nedir? Grup nasıl bir yöntem izliyor ve sonuçları TÜİK'ten neden farklı? BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici araştırdı.
Emekliye promosyon müjdesi! Bankalar kesenin ağzını açtı
Emeklileri yakından ilgilendiren haber geldi. Bankalar promosyon ödemelerini güncelliyor!
"Gelin bu protokolü birlikte reddedelim"
Eğitim-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
Zimmetine para geçiren hastane personeli tutuklandı
Zimmetine para geçiren hastane personeli tutuklandı.
EYT’lilere müJde
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında SSK ve Bağ-kur'dan emekli olanlara verilen maaş promosyonları güncellendi.
EYT maaşında ‘kritik’ detay
EYT'nin yasalaşması sonrası 3 Mart itibarıyla başvuruda bulunan 1 milyon 200 bin kişinin emekli aylıkları bağlandı.
Bakan Soylu Cumhurbaşkanlığı yarışında son durumu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. Kanala TOGG ile gelen Soylu, ''Çok esnek bir araba. Bindiğinizde diğer arabalar ötekileşiyor'' dedi.
İşte emekli maaş zammı
EYT Yasası kapsamında başvuranların sayısı 1 milyon 600 bini aştı. EYT ile emekliliğe hak kazananların 1 milyon 661 bini SSK'lı, 88 bin 626'sı Bağ-Kur, 496 bini de kamu çalışanlarından oluşuyor.
"Mutlaka bankaya gidip isteyin"
En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi sonrası uzmanlardan banka promosyonu uyarısı geldi.
‘Maaşlarla birlikte promosyon da artmalı’
Memur maaş artışının kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte promosyon anlaşmaları konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, maaş artışıyla birlikte promosyon miktarlarının da artması gerektiğini ifade etti.
"Bir an önce sonuçlandırılsın"
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, "Biz sağlık çalışanlarının maksimum düzeyde banka maaş promosyonu alabilmesinin mücadelesini veriyoruz. Bu noktada sahada mücadele veriyoruz. Şu anda da top Sağlık Bakanlığında ve bakanlık bankaların genel müdürleriyle görüşmeler yapıyor. Sağlık çalışanlarının maksimum düzeyde banka maş promosyonu alabilmesi için çaba içerisinde, biz bu çabayı destekliyoruz ama kamuoyunun da bilgilendirilmesine ihtiyacı var." dedi.
‘Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir’
Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi yönetim, denetim ve disiplin kurulları bir araya geldi. Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu; "Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir. Bu enflasyonist ortamda altı ayda bir yapılan artışlar, üzerinden üç ay geçmeden eriyor. Biz bunu önlemenin formülünü daha önce de açıkladık. Dedik ki, eşel mobil sistemine geçilmeli, Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı maaş zammı ve enflasyon farkı ödemesine ek olarak refah payı artışı gerçekleştirilmeli, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, kaşıkla verilen de kepçeyle alınmamalıdır” ifadelerine yer verdi.
“Sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız”
Meslek kanununda toplu sözleşme taleplerinin esas alınmasını isteyen TEÇ-SEN Kastamonu Şubesi üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklaması TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaçakoğlu;“Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dilekçelerle anlattık! Eylemlerle anlattık! Basın açıklamaları ile anlattık!Lakin hiç kimse de çözüm için elini taşın altına koymadı, koyamadı. Şimdi ise eğitim çalışanları olarak sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız” ifadelerine yer verdi
TEÇ-SEN Türkiye genelinde iş bıraktı
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN), 19 Ekim’de tüm Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaptı.
Vidinlioğlu’ndan ‘Uğurlu’ çıkışı
Kastamonu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan ikinci toplantısı Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Vidinlioğlu Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmasında, atıl vaziyette duran Özel Uğurlu Hastanesi ile ilgili Belediye’nin bir çalışma yürüteceğini belirterek; “10 yıldır orada atıl duran yeri, Kastamonu Belediyemize inşallah kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.
"Sorunların çözümü, kararlı bir iradeyle mümkün"
Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, eğitim öğretimde yaşanan sorunlara karşı, çözüm önerileri sunduğu açıklamasında; “Köklü sorunlara kalıcı çözümler bekliyoruz. Bu da kararlı bir iradeyle mümkündür.” dedi.
“Tek beklentimiz, hakkımız olanı almak!”
Türk Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanlığından banka promosyonları hakkında açıklama geldi.
Eğitim-Sen’den ‘Meslek Kanunu’ itirazı…
Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, Öğretmenlik Meslek Kanunu, seminer-sınav süreci veeğitimcilerin ekonomik, özlük kazanımlarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi gerektiğini belirten Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, “Öğretmenlere angaryaya dönüşen seminer-sınav süreci durdurulmalıdır! Ekonomik ve özlük hak kazanımları ayrımsız uygulanmalıdır!” ifadelerine yer verdi.
“Banka promosyon rakamları yenilenmeli”
Türk Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Cengiz Büyükkapucu, banka promosyonlarının yenilenmesi çağrısında bulundu. Büyükkapucu açıklamasında; “Resmi başvurumuzu İl Sağlık Müdürlüğümüze yaptık. Anlaşmanın diğer tarafı olan bankaları dakabul edilebilir bir rakam ödemeleri için anlaşmaya ve çalışmaya davet ediyoruz” dedi.
5.500 TL’ye varan promosyon imkanı
Türk Ekonomi Bankası Kastamonu Şube Müdürü Mustafa Ertürk , TEB’in emekli promosyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Ertürk , konuyla ilgili açıklamasında; “Türk Ekonomi Bankası (TEB), emeklilere yönelik yeni kampanyası ile 5.500 TL’ye varan promosyon sunuyor” dedi.