Vidinlioğlu’ndan ‘Uğurlu’ çıkışı;

Vidinlioğlu’ndan ‘Uğurlu’ çıkışı

Kastamonu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan ikinci toplantısı Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Vidinlioğlu Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmasında, atıl vaziyette duran Özel Uğurlu Hastanesi ile ilgili Belediye’nin bir çalışma yürüteceğini belirterek; “10 yıldır orada atıl duran yeri, Kastamonu Belediyemize inşallah kazandıracağız” ifadelerine yer verdi....


Gerçekleştirilen toplantının gündem maddesi olarak, Akmescit mahallesinde bulunan 160 metrekare iki katlı tescilli eserin kamulaştırılması amacıyla, konut alanı kullanımından sirkülar tesis alanı olarak kullanılması ve kamulaştırılması oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddesinin ardından Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu açıklamalarda bulundu.

“TARIMLA İNSANIMIZI TEKRAR BULUŞTURMAMIZ LAZIM”

İlk olarak suyun ve tarımın önemine değinen Vidinlioğlu, “Tarımla insanımızı tekrar buluşturmamız lazım, toprağın ne kadar kıymetli olduğunu çocuklarımıza söylememiz lazım. Özellikle pandemi bize öğretti bazı şeylerin kıymetini, betonun yenmediğini öğrendik. Havanın suyun ne kadar kıymetli olduğunu gönderdik. Hayat bize kendini hatırlattı. Önümüzdeki dönem için de çalışmalar yapıyoruz Belediye olarak, ilk yıl 45, ikinci yıl 60 ve bu yıl da 100 bin atalık tohumlarımızdan dağıttık. Üniversitemizle iş birliği halinde lavanta ekimi yaptık. Yağmur sularından otomatik sulama yapıyoruz. Bu sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz. Sağlıklı gıdanın ve suyun ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarımıza göstermiş oluruz. Geçtiğimiz günlerde bir promosyon ihalesi yaptık, bunun sonucunda çalışanlarına Kastamonu’da en fazla kazancı sağlayan kurum biz olduk. Diğer işçilerimizin de Ocak ayını beklemeden promosyon işlerini halletmek istiyoruz” dedi.

“ON YILDIR ORADA ATIL DURAN BİR YERİ KASTAMONU BELEDİYEMİZE İNŞALLAH KAZANDIRACAĞIZ”

Hastane adı vermeden Uğurlu Hastanesi’ne yönelik, Kastamonu Belediyesi’ne kazandırmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Vidinlioğlu, “Önümüzde ki dönem için bu konu dillendi. Şehrin yaklaşık 10 yıldır atıl durumda bekleyen bir tesisi var. Sağlıkla ilgili yapılan bir yatırım atıl vaziyette kalmıştı. Ama sadece sağlıktan öte önünde de kocaman bir arsası var. Menkul, gayrimenkul ve arsası ile birlikte yeniden satışı istendi. Onunla ilgili belediye olarak bir çalışma yaptık. Değişik yorumlar elbette yapılıyor, ben meclis kürsüsünden dile getirmiştim. FETÖ’nün en güçlü olduğu illerden birisi Kastamonu diye. O kadar da değil diyenler oldu ya da kabullenenler oldu ama Türkiye’de iki tane vali açığa alındı birisi Kastamonu’dan. Ağır ceza reisi, başsavcı, paşa, SGK’da dosyaya bakan hakimden tutunda, o kadar yoğun bir FETÖ tutuklanması oldu ki o dönemde çoğu da hala içerde. Dolayısıyla FETÖ hala canlılığını muhafaza ediyor. Bitleri kanlamaya başladığı anda da yine aynı şekilde davranmaya devam edecekler. FETÖ’nün yaptığının biz de tam karşısına dikilip, onun yapmak istediğinin tam tersini yaparız, bu kabiliyetteyiz, bu güçteyiz.  On yıldır orada atıl duran bir yeri Kastamonu Belediyemize inşallah kazandıracağız. Bununla ilgili arkadaşlarıma talimatı verdim, miktarı kadar bir rakam önümüzdeki yılın bütçesini ilave yaptık. İnşallah Ocak ayında buranın ihalesi ile birlikte Kastamonu Belediyemize kazandıracağız. Bu konuda kamuoyunun merakı vardı” diye konuştu.

KUZEYKENT’E İTFAİYE BİNASI VE ŞEHRE KÜLTÜR MERKEZİ

Toplantı sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Sibel Karakaş, “11 Ekim’de Melek Baykal ve ekibinin tiyatro oyununun Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenmesi ve oyun sonunda Melek Baykal’ın yetkililere seslenerek ‘ Kastamonu halkının tiyatroya ilgisinin çok fazla olduğunu salonun dolu olmasından anladım. Ama maalesef salon tiyatro gösterimi için uygun değildi, oyuna hazırlanmamız çok zor oldu’ sözlerini dile getirdi. Bunun sonucunda şehrin bir kültür merkezinin bulunmadığını söyledi. Belediye’nin Nikah ve Konferans Salonu’nun kullanılmasının izin verilmediğinin konuşması geçti. Bir diğer konu olarak da Kuzeykent’te Yenişehir Sitesi karşısında ki parkın kaldırılarak İtfaiye binası yapılacağından bahsediliyor bu doğru mu?” diye konuştu.

“KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN EN KISA SÜREDE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”

Bunun üzerine Başkan Vidinlioğlu, “ Böyle bir şeye izin verilmemesi mümkün değil, sanata düşkünlüğümü herkes biliyor. Kültür merkezi evet, şehrin kanayan bir yarası, bizim de bu konuda girişimlerimiz var. Pandemiden geçtik, şirketler ve belediye kendisini yeni yeni toparlıyor. Böyle bir merkeze ihtiyaç olduğu açıktır zaten. İnşallah en kısa sürede böyle bir kültür merkezi yapma yönünde bir irademiz var. Engelsiz yaşam merkezinin temelini attık, DSİ’nin orada çok güzel bir mesire alanı yapıyoruz, Botanik Parkı düzenleniyor. Şehrimize bir şeyler katmak adına irade gösteriyoruz. Kültür merkezini de en kısa sürede çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR”

İtfaiye binası sorusuna ise başkan Vidinlioğlu şu sözlerle cevap verdi: “İtfaiye konusunu bu şekilde dillendirenleri eshefle kınıyorum. 10 yıllardır bu şehirde, Kuzeykent’te bir itfaiye binasının bulunması gerektiğinden bahseden zevat, şimdi çocukların oyun oynayacağı şeyi bahane edip bunun üzerinden saldırmaya çalışıyorlar. Dünya kadar oyun alanı, oyun bahçesi açtık. Kaldı ki oraya 10 tane itfaiye aracı yığılmayacak, şehrin bir ucundan bir ucunda gitmek kolay olmadığından orada bir tane bekleyecek nöbette. Problem bu mu? Problem üzüm yemek değil, problem bağcıyı dövmek. Ben kimlerin bu konuyu gündeme getirdiğini biliyorum, bilmediğimi zannediyorlar onun için akıllarını başlarına alsınlar. “

HAMZAOĞLU: “BİR HUKUKÇU OLARAK SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

MHP'li Belediye Meclis üyesi Metehan Hamzaoğlu, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun Hastane konusunda yaptığı FETÖ çıkışının ardından bir açıklama yaparak, “Birkaç toplantıdır FETÖ ile alakalı ciddi söylemlerde bulunuyorsunuz, insanlarımızda bundan tedirgin oluyor. Bizim de bu noktada en hassas olduğumuz konu ülkecek bu FETÖ konusudur.  Bir hukukçu olarak sayın savcılarımızı da ben göreve davet ediyorum. Çünkü siz aslında suç duyurusunda bulunmuşcasına FETÖ ile alakalı beyanlarda bulunuyorsunuz. Dikkate alıp herhangi bir soruşturma başlatmıyorlar ve sizinde bilginize başvurmuyorlar. Ben tekrar söyleyim hassas bir konu olduğu için, nerede FETÖ’cü varsa kimin bunlarla alakalı bilgisi varsa dinlenmesini ve bununla ilgili bir soruşturma başlatılmasını milletini kürsüsünden talep etmiş oluyum” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum