"Öğretmenin sesi olacağız!";

"Öğretmenin sesi olacağız!"

Son zamanlarda öğretmenlerin promosyon ihalelerinde mağduriyet yaşamasına tepkiler giderek büyüyor....

 Eğitim-Gücü-Sendikası Kastamonu İl Temsilcisi Turan Aslan da yaptığı açıklamayla bu duruma olan tepkisini dile getirdi. Aslan açıklamasında; "Emeklilere bir maaş tutarında promosyonlar verilirken öğretmen ve eğitim çalışanlarına maaşlarının yarısından bile daha az promosyon teklifleri öğretmenlerin itibarını da zedelemektedir. Eğitimimizin mimarı değerli öğretmenlerimizin haklarının korunması için  Eğitim Gücü Sendikası olarak promosyon ihalesini takip edeceğiz ve öğretmenin sesi olacağız" dedi.

"YARISI TUTARINDA BİR TEKLİF DAHİ GELMİYOR"

Eğitim Gücü Sen Kastamonu İl Temsilcisi Turan Arslan, açıklamasında şunları kaydetti;  "Kamu çalışanları içinde, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocukları yetiştirmek gibi kutsal bir görevi olan öğretmenlerin yaşadığı maddi sıkıntılar, haksızlıklar göz ardı ediliyor. Eğitim Gücü Sendikası olarak öğretmenin sesi olacağız! 2022 Eylül, Ekim aylarında banka promosyon ihaleleri, 25- 40 bin lira anlaşmayla sonuca bağlanıyordu. 2023 yılına  girildiğinde bu teklifler 5-10 bin lira gibi gülünç miktarlara gerilemiştir. Türkiye’nin her il ve ilçesinde benzer durumlar yaşanmaktadır.  Kastamonu’da da 20 Temmuz’da tarihinde yapılan son banka promosyon ihalesinde İş Bankası ve Ziraat Bankası katılım göstermiştir. 10 bin 600 lira ile en yüksek teklifi Ziraat Bankası vermiştir. Emeklilere bir maaş tutarında promosyonlar verilirken öğretmen ve eğitim çalışanlarına maaşlarının yarısından bile daha az promosyon teklifleri öğretmenlerin itibarını da zedelemektedir. Geçtiğimiz yıl, 9 bin TL maaş için 20-25 bin liralık anlaşmalar yapılırken bugün ortalama 25 bin TL maaş için yarısı tutarında bir teklif dahi gelmiyor.

"ÖĞRETMENİN HOR GÖRÜLDÜĞÜ HİÇBİR EĞİTİM SİSTEMİ BAŞARILI OLAMAZ"

Eğitim Gücü Sendikası'nın bu durumu Bakanlığa taşıdığını dile getiren Turan, şöyle devam etti;  "Eğitim Gücü Sendikası olarak bu mağduriyetin önüne geçilmesi için promosyon ihalelerinin Bakanlık bünyesinde yapılmasını talep ettik.  Cumhurbaşkanı adaylarına, Milli Eğitim Bakanlığı’na ve siyasi partilere sunduğumuz 'Eğitimin Sorunları' dosyamızda bu konuya yer verdik ve her platformda da bunu dile getirdik. Ancak hala somut bir adım atılmadı. 2022 Ekim ayında İçişleri Bakanlığı, Polis Teşkilatı için 27 bin TL, 2023 Ocak ayında Sağlık Bakanlığı ise personeli için 29 bin TL promosyon anlaşması yapmıştır. Öğretmenler için bir çalışma yapmayan eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kasım 2022’de talimat vermiş, Vakıfbank ile promosyon sözleşmesi revize edilmiş ve 3 bin lira alan Bakanlık merkez teşkilatı personeline 22 bin 500 lira daha ödenerek promosyon ücreti 25 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Demek ki Bakanlık yapabiliyormuş, yapınca da oluyormuş. Peki soruyoruz öğretmenler ve eğitim çalışanları Bakanlık personeli değil miydi? Eğitim Gücü Sendikası olarak promosyon ihalelerinde usulsüzlük şüphesinin araştırılması hususunda ve Milli Eğitim Bakanlığının ihalelerde öğretmenlerin hakkını koruması gerekliliğine dair yazılarımızı daha önceden yazmış bulunmaktayız. Türk çocuklarının eğitimini emanet ettiğimiz öğretmenlere geçim sıkıntısı yaşatmak ülkemize büyük kayıplar yaşatacaktır. Öğretmenin hor görüldüğü, geçim sıkıntısı çektiği, sözlerinin dinlenmediği hiçbir eğitim sistemi başarılı olamaz. Eğitimimizin mimarı değerli öğretmenlerimizin haklarının korunması için  Eğitim Gücü Sendikası olarak promosyon ihalesini takip edeceğimizi ve öğretmenin sesi olacağımızı belirtiriz" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum