Cumhurbaşkanı imzasıyla Kastamonu'da sınırlar değişti;

Cumhurbaşkanı imzasıyla Kastamonu'da sınırlar değişti

Resmî Gazetede yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Kastamonu'da bulunan bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kastamonu'da İhsangazi-Araç OSB bulunan bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı. Ve kararın yürürlüğe konulmasına karar verildi.

Resmi Gazetede yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi.

“Kastamonu İlinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun ek 16. maddesi gereğince karar verilmiştir.

Orman sınırı dışına çıkartılan alanlar

MADDE 1- (1) Kastamonu İlinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların (İhsangazi-Araç OSB) orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir.

(2) Birinci fikra kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, kararla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Haydi Bismillah. Hayırlı olsun Kastamonu,İlimizde kurulması planlanan 6. Bölge Teşvik kapsamından yararlanacak OSB ile ilgili somut bir adım daha atıldı,

Kastamonu'ya hayırlı olsun, en kısa zamanda faaliyete geçmesi ümidiyle,

Başta Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı, Ticaret Odası ve Orman Teşkilatı olmak üzere emeği geçen herkese, her kuruma teşekkürler.”

 

AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci ise şunları kaydetti: “ İlimizin kalkınması yolunda önemli bir adım daha atıldı. İhsangazi-Araç OSB süreci tüm hızıyla yürüyor. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkiriz. Kastamonu, sürdürülebilir ve yeşil sanayi ile geleceğe emin adımlarla yürüyecek.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum