‘Yeni OSB, Kastamonu ekonomisini büyütecek’;

‘Yeni OSB, Kastamonu ekonomisini büyütecek’

İhsangazi-Araç Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili süreci değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu; “Şehrimizin sanayileşmesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayacak, İhsangazi-Araç Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için önemli bir süreç hayırlısı ile sonuçlandı” dedi. ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla, İhsangazi ve Araç ilçeleri arasında yapılacak olan organize sanayi bölgesinin yer tahsisi büyük ölçüde çözülerek inşa aşamasına geçilmesine adına somut adım atıldı.

6. bölge teşviklerinden yararlanacak olan İhsangazi-Araç Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Kastamonu’ya çok daha fazla yatırım ve istihdam imkanı sağlayacak.

Yeni OSB ile ilgili süreci değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu; “Şehrimizin sanayileşmesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayacak, İhsangazi-Araç Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için önemli bir süreç hayırlısı ile sonuçlandı” dedi.

“YENİ YATIRIMLARI ÇEKECEK OSB SAYESİNDE KENTİMİZİN EKONOMİSİ BÜYÜYECEK”

Yeni OSB sayesinde Kastamonu ekonomisinin büyüyeceğine, istihdam ve halkın refah seviyesinin artacağına dikkat çeken Sevgilioğlu, şunları kaydetti; “Tamamlandığında 6. Bölge teşvik kapsamından yararlanarak yeni yatırımları çekecek OSB sayesinde kadim kentimizin ekonomisi büyüyerek daha fazla istihdam imkânı yaratacak ve halkımızın refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunacağına şüphemiz yoktur. Bölgedeki diğer sektörlerin de gelişmesini teşvik edecek bu yatırım şehrimize kazandırılmasında imzası bulunan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, başından beri süreci yakinen takip eden Tarım ve Orman Bakanımız sayın İbrahim Yumaklı’ya, milletvekillerimiz sayın Halil Uluay ve sayın F. Serap Ekmekçi’ye, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Oda Başkanımız sayın Oğuz Fındıkoğlu’na ve emeği geçen bütün hemşerilerimize Kastamonu MÜSİAD ailesi adına şükranlarımız sunuyoruz.”

“ÜZERİMİZE DÜŞEN HER GÖREVE HAZIRIZ”

“İhracat yüzdemizin artırması için fırsat olan bu yatırımı sahip çıkmakta biz iş insanlarının görevi olmalıdır. Bu bağlamda, MÜSİAD Genel Başkanımız sayın Mahmut Asmalı ve Genel Merkezdeki ilgili komisyonlarla temas halinde olarak yurtiçi ve yurtdışı temsilciliklerimizde, sektöründe söz sahibi ve etkin üyelerimizin ulusal ve uluslararası yatırımlarının İhsangazi-Araç Organize Sanayi Bölgesi yer almaları için bizler de çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Şehrimize sanayi alanında değer katacak bu yatırımın bir an önce ilimize kazandırılması için bizlere düşen her göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum