Arama
Arama Sonuçları
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Çiftçinin ‘aracı’ isyanı!.. ‘Gelin tarladan alın’
Tarladan 4 liraya çıkan domates markette 30 liraya satılıyor
İŞKUR TYP ile 2200 personel alımı yapacak! İşte güncel ilanlar
İŞKUR TYP kapsamında 5 farklı şehirde istihdam edilmek üzere 2200 personel alımı yapılacak. Başvurular bugün itibari ile başlamış olup bazı ilanlar 18 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecektir.
6 Şubat depremleri sonrası 351 kişi tutuklandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Toplamda 11 vilayetimizde bin 757 şüpheli hakkında işlem yapılmıştı, 351 tutuklama gerçekleşti. Toplam 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi şu anda ceza soruşturması çerçevesinde tutuklu durumdalar" dedi.
‘Yerinde Dönüşüm’e başvurular başlıyor
"Yerinde Dönüşüm" projesi çerçevesinde deprem bölgesinde hizmet verecek olan Yapım ve Dönüşüm Ofisleri 17 Temmuz’da açılıyor.
Depremzedelere 500 bin lira hibe ve kredi desteği
Bakan Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verileceğini belirtti.
Altı ayda 52 bin 993 deprem!
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin de etkisiyle yılın ilk altı ayında 52 bin 993 kez 4 ve üzeri büyüklükte deprem meydana geldi.
TİMBİR ve RTÜK’den “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” paneli
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından “Medya Fark Ederse Toplum da Fark Eder” temasıyla “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” paneli düzenlenecek.
İşinden ayrıldı, fenomen oldu
Ürettiği eğlenceli yemek videoları milyonlarca kişi tarafından izleniyor
Fiyat düşünce satışlar çoğaldı
Türkiye genelinde soğan hasadını takiben soğanın fiyatı da düştü.
Renkleri tezgahı süslese de fiyatlar cep yakıyor
Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla yaz meyveleri de yavaş yavaş tezgahlara inmeye başladı. Fiyatları 30 TL bandında olan yaz meyvelerinin fiyatlarının önümüzdeki ay içerisinde 15 lira bandında seyredeceği kaydedildi.
Kastamonu'da yaz meyveleri tezgaha indi
Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla yaz meyveleri de yavaş yavaş tezgahlara inmeye başladı. Fiyatları 30 TL bandında olan yaz meyvelerinin fiyatlarının önümüzdeki ay içerisinde 15 lira bandında seyredeceği kaydedildi.
AFET BÖLGESİNDEKİ KÜLTÜR VARLIKLARINA PROJE YARDIMI VERİLECEK
Ülkemizin sahip olduğu zengin kültür mirasının korunması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca yoğun çalışmalar yürütülmekte ve çeşitli destekler sağlanmaktadır.
1 milyon kişiye yüksek maaş avantajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa prim müjdesi gelmişti.
Depremden 3 ay sonra havadan görüntülendi
Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremin üzerinden geçen 3 ayın ardından şehirde son durum havadan görüntülendi.
Deprem bölgesine dönmek isteyenlere kolaylık sağlanacak
AFAD, deprem bölgesinden tahliye edilenlere, talepleri halinde afet öncesinde bulundukları şehirlere dönüşleri için kolaylık sağlanacağını açıkladı.
Büyükşehir pazarcılarına ‘vergi’ müjdesi
Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Pazarcılar gerekli kriterleri taşıyorsa gelir vergisinden istisna edilecek.
Erdoğan’dan ÖTV müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa taşıtta ÖTV müjdesi verdi. Erdoğan, "Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaf, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" dedi. Cumhurbaşkanı, bazı iş kollarına da vergi müjdesi verdi.
"Biz Kastamonu'dan razıyız"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmasında 14 Mayıs seçimlerinde destek beklediklerini belirterek; "Biz Kastamonu’yu çok seviyoruz.
Kastamonu'da konuşan Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın özü sağlam, sözü senettir!"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'ya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla buluşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kastamonu'da yaşanan sel felaketi ile 6 Şubat depremlerine değinerek; " Hayatını kaybetmiş insanlarımızı geri getiremesek de onların anılarına saygı duymamız geride bıraktıkları yakınlarını ve ailelerini kutlu bir emanet gibi görüp, onların acil ihtiyaçlarını karşılamamız mümkün ve mukadderdir. Cumhur İttifakının özü sağlamdır, sözü senettir duruşu yerli ve millidir" dedi.
Köy evlerinde yaşam başlayacak
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin kırsal kesimindeki Belpınar Mahallesi'ndeki 3 köyde 14 köy evi tamamlandı.
Depremlerin faturası 2.37 trilyon lira
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin maddi açıdan Türkiye'ye ne kadar zarar verdiğini açıkladı. Bakan Kirişçi, faturanın 2 trilyon liradan fazla olduğunu aktardı. Kirişçi, bu rakamın daha da artabileceğini dile getirdi.
‘Tosya için tarihi bir fırsat’
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi Kastamonu 1’inci sıra Milletvekili Adayı İbrahim Demir Tosya’da seçim çalışmalarına sebze pazarından başladı.
“14 Mayıs'ta Taşköprü tarih yazacak”
14 mayıs seçimlerine sayılı günler kala Kastamonu siyasetinde hareketli günler yaşanıyor.
Kastamonu halkı kan bağışında buluştu
Gönüllülük esasına bağlı kan bağışı hayat kurtarırken kan stoklarının Türkiye genelinde hızla azalması üzerine Kastamonu Kızılay, 15 Nisan 2023 Cumartesi günü iftardan sonra Kan Bağışı Kampanyası düzenledi.
600 yıllık caminin yıkılma anı
Hatay'da, mihrabın sağ ve solunda "deprem terazisi" denilen iki döner sütunun yer aldığı tarihi Mahremiye Camisi, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde yıkılmıştı.
"Maksatlı girişimlerin tümünü reddediyoruz"
81 İl Kızılay Teşkilatları adına Türkiye Kızılay Derneği İl Merkezleri Başkanları tarafından ortak basın açıklaması yayımlandı.