Kastamonu halkı kan bağışında buluştu;

Kastamonu halkı kan bağışında buluştu

Gönüllülük esasına bağlı kan bağışı hayat kurtarırken kan stoklarının Türkiye genelinde hızla azalması üzerine Kastamonu Kızılay, 15 Nisan 2023 Cumartesi günü iftardan sonra Kan Bağışı Kampanyası düzenledi....

Burada konuşma yapan Kastamonu Kızılay Başkanı Sabit TAVİL, “Kan hayati bir sıvı olduğu için kanın olmadığı yerde çaresiz kalıyoruz, kan bir gün değil sürekli ihtiyaç olduğu için kan verebilir olan herkesi düzenli kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KANIN OLMADIĞI YERDE ÇARESİZ KALIYORUZ, KAN BİR GÜN DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ”

Kastamonu Kızılay Başkanı Sabit TAVİL,“Asrın Felaketi olarak tanımlanan Pazarcık-Elbistan depremlerinin ilk anından itibaren milletimizin merhamet elini afetzedeler ile buluşturmak için Kızılaycılar olarak var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 155 yıllık şefkat ve merhamet yolculuğumuz devletimizin ve insan perver milletimizin destekleriyle yurdumuzun her köşesinde ve dünyanın dört kıtasında devam ediyor. Kızılay, 192 Kızılay ve Kızılhaç arasında tüm dünyada en fazla insan hayatına dokunan milli cemiyet olma haklı gururu ve sorumluluğunu taşırken "Geride kimseyi bırakma," şiarı ile insan onurunu korumak ve ıstırabını dindirmek için her geçen gün adımlarını büyütüyor. Lakin Deprem felaketinin ardından kan bağışı oranlarında ciddi derecede azalma var. Kan stokları tükenmek üzere. Bunun yanında kana ihtiyacı olan hastalarımızın sayısı ne yazık ki azalmamakta ve her an artmaktadır. Deprem bölgelerinin birçoğunda kan bağışı kabul edilememekte olup oradaki hastalarımızın da ihtiyacı yine deprem bölgesi olmayan kan bağış merkezlerinden karşılanmaktadır. Kan hayati bir sıvı olduğu için kanın olmadığı yerde çaresiz kalıyoruz, kan bir gün değil sürekli ihtiyaç olduğu için kan verebilir olan herkesi düzenli kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BİR ÜNİTE KAN VEREREK ÜÇ KİŞİNİN HAYATINI KURTARABİLİRSİNİZ”

Kan bağışı için gereken sürenin yalnızca 15 dakika olduğuna değinen TAVİL, “Çağrımıza karşılık vererek kan vermek üzere Kızılay Kan Bağışı Merkezini dolduran fedakâr Kastamonu Halkına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de herkesi bir ünite kan vererek üç kişinin hayatını kurtarmak üzere Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne davet ediyorum.” dedi.






Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum