Arama
Arama Sonuçları
Belediyenin 2023 raporuna 'yetersiz' oyu çıktı
Kastamonu Belediyesi Nisan ayı ilk toplantısı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Öte yandan 2023 Faaliyet Raporu da oylandı. 2023 Faaliyet Raporu Kastamonu Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle yetersiz bulundu.
İşte Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi. Adaylığı için başvuru yapılan siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, 3 Mart Pazar günü (bugün) il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi.
Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi.
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
DEVSİYAD; resmen başladı…
Devrekâni Sanayici ve İş Adamları Yardımlaşma Derneği (DEVSİYAD) resmen kuruldu.
DEVSİYAD'ın ilk istişare toplantısı yapıldı
Devrekani Sanayi ve İş Adamları Yardımlaşma Derneği (DEVSİYAD) resmen kurulduğunu açıklamıştı.
Erdem Mütevelli’den Başkan Vidinlioğlu’na sert cevap!
Kastamonu Belediyesi’yle Pırlaklar Mevkii’nde ikamet eden vatandaşlar arasında çıkan ‘Mezarlık Gerginliği’nde yeni gelişmeler yaşanıyor.
Mezarlık paradoksu! Kim haklı?
ÇEVRE HALKI TEPKİLİ; YETKİLİLER GEREKÇELİ…
Kastamonu’ya yeni PTT başmüdürü…
Ptt A.Ş Değerli Kâğıtlar Daire Başkanı Sefa Kukul, Kastamonu PTT Başmüdürü olarak atandı.
Bilinmeyenleriyle bir istihbaratçı: Hakan Fidan…
14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü yeni kabineyi duyurmuştu.
YÖK'ten vakıf üniversitelerine zam uyarısı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerini, eğitim-öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyardı.
Yüzde 50 verim kaybı yaşanacak
Kastamonu’nun Taşköprü ve Devrekani bölgesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış sebebiyle 14 bin dekar tarım arazisinde hasar meydana geldi. Dolunun vurduğu tarım arazilerindeki Taşköprü sarımsağında yüzde 50 civarında verim kaybı öngörülüyor.
Kastamonu'da kaymakamlık; 7 temizlik personeli alacak
Cide Kaymakamlığı, Cide Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın personel alımı yapacağını duyurdu.
AK Parti’nin Kastamonu adayında dikkat çeken detay!
AK Parti Kastamonu 3’ncü sıra Milletvekili adayı Mehmet Umur, vatandaşların dikkatini çekti Kastamonu halkı tarafından yakından tanınmayan Umur, kimdir? Kastamonu’da Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekçi’nin ardından üçüncü sırada yer alan Umur’un AK Parti geçmişi de dikkat çekiyor.
Çocuk desteği ile hanelere 1,6 milyar TL ilave destek verildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelere toplam 1,6 milyar TL destek verdiklerini açıkladı.
Mütevelli heyeti üyeleri güven tazeledi
Kastamonu'nun Daday İlçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Seçimi ve Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.
Ödüller sahiplerini buldu
Kastamonu Üniversitesi Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkiye genelindeki bütün üniversiteler arasında düzenlenen 3. Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Araştırma Ödülleri yarışmasında, yüksek lisans ve doktora tezleriyle başarılı olan akademisyenlere ödül töreni düzenlendi.
Öğrenim kredisi faizleri silinecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin öğrenci kredi borçlarının faizsiz ödenmesini içeren düzenlemelerin de yer aldığı 25 maddesi kabul edildi.
Hz Pir Vakfı’ndan yeni bina projesi
Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Vakıf Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın faaliyetlerinin artırılması ve sürdürebilmesi adına vakfa sabit bir gelir bağlamak suretiyle külliyenin hemen karşısındaki 424 metrekare arsa ve üzerindeki iki katlı binayı vakfın hizmetine aldıklarını açıkladı. Bina ve arsanın toplam bedeli ise 2,5 milyon TL olarak belirtildi. Karaalioğlu yaptığı açıklamada; “Vakfımız, bundan sonraki hizmetlerine de kaldığı yerden eksiksiz devam edecektir. Gönüllülük esasına göre yaptığımız bu hizmetlerde Allah’ın rızası ve milletin duası bizim hep önceliğimiz olmuştur” ifadelerine yer verdi.
KATSO Başkan Adayı Arpacıoğlu, genç iş insanlarıyla bir araya geldi
İş adamı Salim Arpacıoğlu öncülüğünde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) yönetimine talip olan ekip, ilimizdeki genç iş insanlarıyla bir araya geldi. Salim Arpacıoğlu ve Numan Ovalıoğlu, genç iş insanlarıyla istişarelerde bulundu. KATSO yönetimine neden talip olduklarını ve seçimi kazanmaları halinde neler yapacaklarını paylaşan Salim Arpacıoğlu, KATSO Genç Girişimciler Kurulu’nu önemsediklerini ve görev sürecinde birçok iş birliğine imza atacaklarını söyledi.
YEŞİLAY Bölge Koordinatörü oldu
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı İzzet Serhat Köylü, genel merkez tarafından Kastamonu, Samsun, Sinop, Bartın, Zonguldak, Karabük illerinden sorumlu Bölge Koordinatörlüğü görevine getirildi.
Yeşilay Şube Başkanı Köylü, Bölge Koordinatörü oldu
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı İzzet Serhat Köylü, Yeşilay Bölge Koordinatörü oldu.
İnebolu’da köprü inşaatı yarım kaldı
Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan İnebolu Terminal Köprüsü ve İnebolu Girişi BSK yapılması işine ait ihaleyi Mütevelli Yapı ortaklığında üstlenen Müteahhit Ahmet Aydın Tümer vefat etti. Ortaklardan Ahmet Aydın Tümer’in vefatı üzerine, taşeron firmalarla sorun yaşadığı öne sürülürken terminal köprüsü inşaatı da durdu.
“Saltukname, Kastamonu tarihini anlatan gerçek bir eser”
Kastamonu’nun isminin nereden geldiğiyle ilgili halk arasında çeşitli efsanelerin anlatıldığı bilinirken, Saltukname’de de Kastamonu ismiyle ilgili ‘Kasta Bin Moni’ isminden geldiği iddia edildi. Saltukname’deki Kastamonu ile ilgili bölümü inceleyen Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, burada yazılanları toparlayarak kitap haline getirdi ve Türkçe'ye çevirdi. Yücel açıklamasında; “Kastamonu tarihini anlatan bana göre oldukça gerçek bir eserdir Saltukname. Bizlerde bu eseri bugünün Türkçesine aktardık. Kastamonu’nun Fethi diye adından da rahatça anlaşılabilecek şekilde sadeleştirip bugünün Türkçesiyle okurlarımıza anlatmaya çalıştık” dedi.
İGM’de Haziran maratonu başladı
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı olağan toplantıları başladı. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 3 gündem maddesi yer aldı.
7 liseden bin öğrenci katılacak
İslam ve Bilim Tarihi ve Fuat Sezgin semineri, İnebolu’da gerçekleştirilecek.
Başkan Aydın, Kastamonu’da İhlas Vakfı’nın faaliyetlerini anlattı
İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, Kastamonu’da İhlas Pazarlama çalışanları, İhlas Vakfı gönüllüleri ve öğrencilerle bir araya gelerek Vakfın faaliyetlerini anlattı.
Muhtar Çölez, 'hayır'da riske girmiyor!
Sosyal yardımlaşma noktasında örnek uygulamalara imza atan Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, son üç Ramazan ayında gerçekleştirdiği kumanya dağıtımına farklı bir bakış açısı getirdi.