Mezarlık paradoksu! Kim haklı?;

Mezarlık paradoksu! Kim haklı?

ÇEVRE HALKI TEPKİLİ; YETKİLİLER GEREKÇELİ…...

Pırlaklar Mevkii’nde Kastamonu Belediyesi tarafından yapımına başlanan Mezarlık Düzenlemesi, ağaçların kesildiği ve arazinin çoraklaştırıldığı iddiasıyla tepki çekerken; yetkililerden alınan bilgiye göre ise bölgede sadece üç tane ağacın kesildiği ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçların taşınarak başka bölgeye nakledildiği öğrenildi.

 


8 KURUM ONAYLADI, KOMİSYON İNCELENDİ

Kastamonu Belediyesi, Pırlaklar Mevkii’nde başladığı mezarlık düzenlemesi sebebiyle tepki çekerken; Belediyeden alınan bilgilere göre ise; sekiz kurumun onayı ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün incelemesi sonrasında Kastamonu Valiliği onayıyla düzenlemeye başlandı.

ORMAN MEVZUATINA UYGUN

Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre ise Orman Kanunu’nun 17’nci maddesine istinaden mezarlık yeri izni verildiği öğrenilirken; bölgedeki ekonomik değere sahip bir miktar ağaç da Müdürlük tarafından kesilirken, yapılan kesimlerin orman idaresinin bilgisi ve mevzuata uygun olduğu ifade edildi.

MÜTEVELLİ TEPKİLİ

Kastamonulu iş adamı Erdem Mütevelli de, konuya ilişkin en sert çıkış yapanlar arasında oldu. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’na yönelik iddialarda bulunan Mütevelli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;  “Kendi villasının önünde manzarayı kesiyor diye, Kastamonu Konakları ortak alanındaki 3 ağacı kestiren belediye başkanı, şimdi de şehrin ortasındaki 30 dönümlük ormanlık alanı mezarlık alanı için yok ediyor. Teşekkürler Şehrül Emin” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPACAK

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre ise hali hazırda bir önceki dönemde defin işlemlerinin olduğu bölgede; şehirdeki mezarlık ihtiyacı sebebiyle böyle bir girişimde bulunulduğu öğrenilirken;  Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun da önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum