Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da kuraklık alarmı!.. Son 64 yılın en düşüğü
NİSAN YAĞIŞLARI, KASTAMONU SAHİL KESİMLERİNDE YÜZDE 80 AZALDI
Taşköprü’ye müjde!
Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'dan sevindiren haber geldi. Uzun zamandır beklenen içme suyu arıtma tesisi tamamlandı ve açılış için gün saymaya başladı.
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Kullanılmayan araçlar çöpe! Kimse bu modelleri tercih etmiyor
Otomotiv dünyasında büyük bir değişimi başlatarak ses getiren elektrikli otomobillerin (EV) kısa menzilli ilk modelleri arkalarında bir 'mezarlık' bırakmaya başladı.
Belediye arıtma tesisi kuruluyor! Artık musluk suyu içilebilecek
Taşköprü ilçesinin en büyük sıkıntılarından biri olan içme suyu problemi hayata geçirilen proje ile çözüme kavuşuyor.
DİSKİ araba ve halı yıkamayı yasakladı!
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi. Kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 1295 TL idari para cezası uygulanacak.
Bankalar kredi vermeyince devreye onlar girdi
İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 5 seviyelerine gelirken GSM operatörlerinden beklenmedik bir adım atıldı.
Tosya'da İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı: Yüzde 80 elektrik tasarrufu
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, içme suyu arıtma tesisinin tamamlandığını ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başkan Kavaklıgil açıklamasında; "Elektrik faturalarımızdan yüzde 80 tasarruf etmeye başladık bile. Sizler , bu güzel memleketimizin güzel insanları her şeyin en iyi , en güzeline layıksınız. Hemşehrilerimize memleketimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Ticari kredilerde sıkıntı büyük!
Bankalar kredi musluğunu kısınca kullanım da azaldı. Ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı.
Mayıs'ta ihracat geriledi, ithalat arttı
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Mayıs ayı Kastamonu'da Dış Ticaret İstatistiklerini paylaştı. TÜİK verilerine göre Kastamonu'da ihracat geçen yılın Mayıs ayına göre yüzde 21,1 azaldı. İthalatta ise Kastamonu'da Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66,6 arttığı görüldü.
"En az yüzde 80'i yakalayacağız"
AK Parti Çatalzeytin İlçe Başkanı Mehmet İhsan Uğuz ve Çatalzeytin İl Genel Meclis (İGM) Üyesi Mevlüt Kaplan seçimlere ilişkin Çatalzeytin ilçesi özelinde açıklamalarda bulundu. Çatalzeytin İGM Üyesi Mevlüt Kaplan açıklamasında; "Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlattık.
Çiftçilere binlerce sebze fidesi dağıtıldı
İnebolu ilçesinde çiftçilere domates 20 bin adet biber ve 42 bin domates fidesi dağıtıldı.
Kastamonu’da 62 bin fide dağıtılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Arazilerinin kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ( TAKEP) kapsamında İnebolu’da çiftçilere domates 20 bin adet biber 42 bin domates fidesi dağıtıldı.
Kastamonu’nun Mart ihracatı yüzde 28 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 Mart ayı dış ticaret istatistiklerine göre; Kastamonu’da ihracat geçen yılın Mart ayına göre yüzde 28,2 azaldı.
CHP’nin adayları Araç’ta sahada
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu milletvekili adaylarının seçim gezileri kapsamında dördüncü durağı Araç oldu.
Kredi muslukları tıkandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankalara gönderdiği talimatında ihtiyaç kredilerine yönelik getirdiği örtülü sınır uygulamasında 70 bin TL'lik bir sınır belirledi.
‘Eğitim-öğretimde iyi bir noktaya geldik’
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2022 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme amacıyla Şehit Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu; "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ama bütün bu zorluklara rağmen eğitim-öğretim anlamında iyi bir noktaya geldik. LGS'de, Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Bu da şu anlama geliyor, kendi rekorumuzu da kırmış olduk. Resmi rakamları verdikten sonra da artık biz şu sırada mıyız, bu sırada mıyız demenin anlamı yok. Böyle bir başarı elde ettik" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu, İYİ Parti’nin en büyük kalesi olacak
İYİ Parti 3. Olağan Kastamonu İl Kongresi, haftasonu Rüya Düğün Salonu’nda düzenlendi. Kongre sonucunda rakibine büyük bir oy farkı atan Faruk Ataşalar, il başkanlığına seçildi.
Araç Barajı, su tutmaya başladı
Yapımı tamamlanan Araç Barajı’nda su tutma işlemine başlanıldığını açıklayan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, barajda depolanacak su ile 33 bin 180 dekar tarım arazisinin sulanması, bin 560 dekar tarım arazisi, 20 köyün taşkınlardan korunması, ayrıca 5 MW kurulu güç ile 13,79 GWh/yıl enerji üretimi sağlanacağını söyledi.
"Su sürekli olarak tahlil ediliyor"
Son dönemlerde salgın hastalıklar artmaya başladı. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (KEAH) mide bulantısı ve halsizlik şikayetiyle başvuranların sayısı yüksek. Salgının musluk sularından kaynaklandığı iddia edilirken Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, söz konusu iddialara yanıt verdi. Vidinlioğlu açıklamasında; "Musluklara verdiğimiz su sürekli olarak tahlil ediliyor. Su tertemiz ama bizim hatlarımız çok eski. Suyumuzda yüzde 30 kaçak var. Borular pislik alır mı almaz mı bunları bilemem ama bizim musluklara verdiğimiz suyun temizliğinden yüzde 100 emin olun. Suyun temizliği yönünden Kastamonu Belediyesi olarak zerre tereddüdümüz yok" dedi.
"İleride ana problemimiz sağlıklı gıda ve su olacak"
Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Vidinlioğlu gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yaptığı konuşmada; "İklim değişikliği global bir problem ve Kastamonu yeşilliğin içinde bir yer ama suyu doğru kullanmak ve doğru yönetmek lazım, bu çok önemli. Çocuklar bizden daha hassas bu konuda. Hep söylüyorum bunu, ileride ana problemimiz sağlıklı gıda ve su olacak. Dolayısıyla buna hepimizin hazırlıklı ve bilinçli olması lazım" ifadelerine yer verdi.
DSİ’nin Ezine’deki çalışmaları sürüyor
11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinde büyük hasar alan Bozkurt ilçemizde bulunan Ezine Çayı’ndaki ıslah çalışmaları devam ediyor.
“2 gün musluk suyu kullanmayalım”
Kuzeykent Mahallesi’nde ana hatta gerçekleşen arıza nedeniyle su kesintisi yaşanıyor. KASKİ ekipleri tarafından arızanın giderilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Kesintinin akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez; “Değerli komşularım şahsi kanaatim, ihtiyacınız kadar su temin ediniz. Özellikle çocuklarımızı 1-2 gün musluk suyundan uzak tutalım yada kaynatarak tüketelim” ifadelerine yer verdi.
“Sürekli teyakkuz halindeyiz”
Kastamonu'da meydana gelen şiddetli yağışla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Bu kadar ciddi bir boyutta yağışın olacağı yönünde de doğrusu çok fazla bilgi sahibi de değildik ama Allah’tan bizler, bölge olarak bu tür afetlerin çok fazla aşina olunca sürekli teyakkuz halindeyiz. Dolayısıyla hemen müdahale ettik” dedi.
Musluk hırsızları yakalandı
Kastamonu'da musluk çalan 3 çocuk emniyet tarafından yakalanarak, haklarında adli işlem başlatıldı.
“Belediyecilik tarihinde bir benzeri yok”
Kastamonu Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısı sonrasında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, sel afeti sonrasındaki yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Bu ne rahatlık!
Cuma namazı için camiye gelen cemaat, şadırvanın çalınan muslukları sebebiyle abdest alamadı.
Ev değil, tekel bayii!
Pınarbaşı'nda bir evde yapılan aramada çok sayıda kaçak içki ele geçirildi.
Kulüp binasını kundakladılar
Kastamonu Havalimanı Eski Müdürü hemşehrimiz Ersin Köksal'ın Kulüp Başkanlığını yaptığı Milas Gençlik Spor Kulübü'nün binası kundaklandı.