Belediye arıtma tesisi kuruluyor! Artık musluk suyu içilebilecek;

Belediye arıtma tesisi kuruluyor! Artık musluk suyu içilebilecek

Taşköprü ilçesinin en büyük sıkıntılarından biri olan içme suyu problemi hayata geçirilen proje ile çözüme kavuşuyor....

05.09.2023 tarihinde Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın katılımıyla Hasanlı Göletinden gelen suya yapılacak olan Taşköprü İçme Suyu Arıtma Tesisi ve 1000 m3’lük su deposunun inşaat faaliyetleri için ilk kazma vuruldu. 2,5 ay sürmesi planlanan çalışmaların sonunda musluklardan arıtılmış su akacak.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bugün itibarıyla Taşköprü içme suyunu karşılayacak Hasanlı Göletinden gelen suya yapılacak olan arıtma ve 1000 tonluk deponun inşaat faaliyetlerine başladık. Bu Taşköprü'nün yıllardır beklediği bir arıtma tesisi. diğer illerde olduğu gibi Taşköprü'de de Allah izin verirse Aralık ayının 15'ine kadar suyu vermeyi planlıyoruz. Aralığın 15'inden sonra Taşköprü halkı da musluktan su içebilecek. Cenabı Allah bize bugünü nasip etti. Musluktan su içmeyi de nasip etsin inşallah. Çalışmalarımız tahmini 2,5 ay içerisinde bitecek 2,5 ay sonra inşallah açılışında da Taşköprü halkımızla beraber Taşköprü içme suyunun vanasını hep beraber açarız. Taşköprü'ye şimdiden hayırlı uğurlu olsun."dedi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum