Kastamonu, İYİ Parti’nin en büyük kalesi olacak;

Kastamonu, İYİ Parti’nin en büyük kalesi olacak

İYİ Parti 3. Olağan Kastamonu İl Kongresi, haftasonu Rüya Düğün Salonu’nda düzenlendi. Kongre sonucunda rakibine büyük bir oy farkı atan Faruk Ataşalar, il başkanlığına seçildi....

3. OLGAN KONGREDE BÜYÜK OY FARKIYLA İL BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN FARUK ATAŞALAR, İDDİALI KONUŞTU:

‘Kastamonu, İYİ Parti’nin en büyük kalesi olacak’

İYİ Parti 3. Olağan Kastamonu İl Kongresi, haftasonu Rüya Düğün Salonu’nda düzenlendi. Kongre sonucunda rakibine büyük bir oy farkı atan Faruk Ataşalar, il başkanlığına seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İYİ Parti eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Ahmet Katar’ın açılış konuşması ile başlayan kongrede; Divan Başkanlığını İYİ Parti Genel Merkez İdare Kurulu Üyesi, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yardımcılığını Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı, katip üyelikleri ise Mustafa Çetinkaya, Beyhan Kellecioğlu ve Mustafa Sarımeşe yaptı.

608 delegeli İYİ Parti İl Kongresinde CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İYİ Parti İl Başkan Adayları Faruk Ataşalar ve Muharrem Hasanusta ile İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş birer konuşma yaptı.

Kongrede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve diğer mesajlar okundu. Gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Kongreye konuşmacılardan başka Yol-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Yol-İş Sendikası 2 Nolu Kastamonu Şube Başkanı Sadık Düzgün, Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın, bazı siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri ile İYİ Partili delegeler ve partilileri katıldı.

ATAŞALAR’IN YÖNETİM LİSTESİ

Osman Faruk Ataşalar’ın başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde; Önder Katar, Mehmet Pehlivan, Havva Berna Berber, Tolga Aşır Kaplan, Ayhan Kılıç, Sami Soğukçam, Şerife Bahçecioğlu, Mehmet Mökükçü, Ercan Muştuoğlu, Okan Kasap, Çağla Nur Gül, Cihat Çelik, Özgür Yazkan, Yılmaz Kaya, Şahine Küçükbulut, Taner Okutan, Hasan Tokmakoğlu, Mehmet Öz, Büşra Koç, Nihat Azizoğlu, Ali Yağcıoğlu, Sabri Yıkılmaz, Sena Yılmaz Ergülenoğlu, Neşet Alturan, Hakan Çiftçioğlu, Selman İzbeli, Sakine Aydemir, Adem Cırdı, Nafiz Haydaroğlu ve Neslihan Çırak yer aldı.

HASANUSTA’NIN YÖNETİM LİSTESİ

Muharrem Hasanusta başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde ise; Aydın Yaman, Beyhan Kellecioğlu, Muzaffer Poyraz, Seyfi Sarıoğlu, Mustafa Gazoğlu, Yunus Demirbaş, Atıf Morkoyun, Necati Buran, Fatma Sağlamlık, Beyhan Demirkapılı, Kadir Tiryaki, Ömer Faruk Livan, Yusuf Boyabat, Sevim Tiryaki, Tuncay Özkan, Orhan Demirkan, Serpil Yapıcıoğlu, İlhan Doğan, Zeki Buturoğlu, Ferihan Köse, Hüseyin Balcı, Nurhayat Uzun (Sivaslıoğlu), Şenay Balcı, Muharrem Kertiş, Hikmet Çelik, Kamil Başoğlu, Mustafa Yazan, Hamdi Açık, Bilgehan Kuyucu, Hüseyin Kabakcı ve Mehmet Ulutaş bulundu.

BALTACI; "KARDEŞÇESİNE YAŞAMA HASRETİNİ İKTİDAR YAPMAK İSTİYORUZ"

Kongrede konuşma yapan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Nazım Hikmet'in doğum yıldönümünü kutlayarak başladığı sözlerini şöyle sürdürdü; "Bizler 2017 referandumundan başlamak üzere, ‘bu memleket bizimdir’ diye yola çıkan, bu ülkede farklı siyasi görüşlere sahip, farklı yaşam tarzlarına sahip, sosyal demokratı, milliyetçisi, muhafazakarı, dindarı, liberali,  bu memleket bizimdir diye koşturduğumuz, bir Millet İttifakı ve 6'lı masayla birlikte bir hasreti, bir özlemi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir ağaç gibi tek ve gür, bir orman gibi kardeşçesine yaşama hasretini iktidar yapmak istiyoruz. Bunda da sonuna kadar kararlıyız. Millet İttifakı, 6'lı masa, Türkiye'yi kucaklayarak, Türkiye'deki hiçbir işçiyi, emekçiyi, genci, kadını, mazlumu, alın teriyle emeğiyle geçinen hiç kimseyi dışarıda bırakmamak adına genişleyerek, büyüyerek bu özlemi hayata geçirecek."

"O SEÇİM YAPILACAK VE BU İKTİDAR DEĞİŞECEK "

2023 Genel Seçimlerine dikkat çeken Milletvekili Baltacı; "Önümüzde bir seçim var, kritik bir seçim. Türkiye'nin önümüzdeki 100 yılını inşa edeceğimiz, çok önemli bir seçime gidiyoruz. Erdoğan önüne gelen anketlere bakıyor, alaşağı, vur yukarı yapıyor ama bu seçimi kazanamayacağını görüyor. Bunu gördüğü için iktidar sahipleri ve temsilcileri aslında seçimi kazanma değil, iktidarda kalma mücadelesi yürütüyorlar. İktidarda kalma mücadelesi yürütürken, seçime doğru giden bir Türkiye'de milletin iradesini nasıl bir kez daha gasp ederiz planını yapıyorlar. Geçen sene seçim kanununu değiştirdiler, daha önce küçük ortaklarıyla birlikte kurmuş oldukları ittifak yasasını, seçim kanunu değiştirerek avantaj sağlamak üzere geçen sene bir seçim kanunu değişikliğine girdiler. Yetmedi, Anayasa Mahkemesi'nin yapısını ve üyesini değiştirdiler. O da yetmedi, YSK'nın yapısını üyesini değiştirdiler. O da yetmedi dediler ki 'Bir kazaya kurban gitmeyelim, ilçe seçim kurulları ve il seçim kurullarının teşekkülüne müdahale edelim' dediler. O da yetmedi 'Biz halkın haber alma özgürlüğünü, gerçeklere ulaşma özgürlüğünü nasıl kısıtlarız' dediler, bir sosyal medya yasası çıkardılar. Baktılar ki o da yetmiyor, muhtemel rakipleri nasıl diskalifiye ederim diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu çok komik, çok ahmakça bir davayla, siyasi yasaklı hale getirdiler. O da yetmedi, dediler ki 'Bu iş büyüyecek, seçime gidiyoruz. Ama bu seçimi kazanma ihtimalimiz yok. Nasıl olur da seçimle kazanamadığımız iradeyi gasp ederiz' diye kayyımlar yoluyla belediyelere nasıl çökeriz onu düşünüyorlar. O da yetmiyor, milletvekillerimiz hakkında düzenlenen komik fezlekeleri önüne alarak, güya Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır milletvekillerimizin dokunulmazlığını düşürerek, Millet İttifakı'na ve muhalefete zarar vereceklerini düşünüyorlar. Bunların hiçbirisi seçimin yapılmasına engel olmayacak. O sandık erken ya da zamanında bu milletin önüne gelecek. O seçim yapılacak ve bu iktidar değişecek, gidecek. Bunda sonuna kadar kararlıyız" dedi.

"İNANÇLIYIZ, UMUTLUYUZ VE HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Hasan Baltacı son olarak şunları kaydetti; "Zor yoluyla bir ülkenin, bir milletin iradesini değiştirmek başka bir şey, bir de seçim rüşvetleri yoluyla bu milletin iradesini etkilemeye çalışmak başka bir şey. Sürekli muhalefetin gündeme getirdiği, daha önceden görmezden geldikleri daha önce alaya aldıkları EYT yasasını gündeme getirmek zorunda kaldılar. 3600'ü muhalefetin kararlılığı ve ısrarlı mücadelesiyle meclisten geçirmek zorunda kaldılar. Asgari ücrete zam, emekliye zam, kredi musluklarının açılması gibi birtakım seçim rüşvetlerini de hayata geçirmeye çalıştılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu düzen değişecek. Bu adaletsiz düzen son bulacak. Bu liyakatsiz düzen yıkılacak. Bu zorba düzeni yerle bir edeceğiz. Bu riyakarlık bitecek. Bu mafya düzenini hep birlikte değiştireceğiz. Kara paranın kirli ağından Türkiye'yi kurtaracağız. Hep birlikte hepimizin iradesiyle adil bir ülkede onurlu bir yaşamı, hep birlikte zenginleştiğimiz bir memlekette emeğin değerini yükseltecek, ekmeği bollaştıracağız. Sarayın değerleri değil, Cumhuriyetin değerlerinin bu topraklarda hüküm sürmesi için kararlıyız, inançlıyız, umutluyuz ve hep birlikte başaracağız."

HASANUSTA; "PARTİMİZ İÇİN ADIM ATMIŞ KİM VARSA HİÇE SAYMAYIP, YENİDEN PARTİMİZE KAZANDIRACAĞIZ"

Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan İl Başkan Adayı Muharrem Hasanusta da, şöyle konuştu; "İYİ Parti, Türkiye'nin dört bir yanında çok hızlı bir şekilde teşkilatlanarak kısa sürede büyüyor. Davamızın ilkeleri, Türk Milletine güveni esas olmak, dürüst açık ve hesap verebilir olmak çoğulcu akılcı pozitif siyaset yapmaktır. Eleştiriye açık olmak, özgür ve düşünceli olmak, milli menfaatlerimizi her zaman en ön planda tutmak. Mahalle başkanlarını, köy temsilcilerini, sandık kurulu üyelerimizle sık sık toplantılar yaparak istişarelerde bulunacağız. İl Divan ve ilçe toplantılarımızı her zaman kaldığımız yerden başlatıp, her konuda çözüm üreteceğiz. Sen ben diyerek ayrıştırmadan ötekileştirmeden, bugüne kadar partimiz için adım atmış kim varsa hiçe saymayıp, birlik ve beraberlik içerisinde her biriyle bilgi alışverişi yaparak yeniden partimize kazandıracağız. Bizim için emek veren tüm dava arkadaşlarımız önemli ve değerlidir. Bizler günlük rüzgarlara kapılmadan kutuplaşmaya karşı teşkilat adabıyla kuralları hiçe saymadan çalışacağız. Birbirimizi dinleyerek anlayarak, her zaman özenli hareket edeceğiz. Siyasetçinin asıl görevi ülkenin yarınlarını inşa etmektir.  Bu topraklarda çok acılar yaşadık, kuşkusuz tarihten ders alacağız. Genel Başkanımız Meral Akşener'in bugüne kadar tüm çabalarını göz önünde bulundurarak daha azimli çalışarak kendilerini Başbakan yapıncaya kadar, çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz.  Kimsenin adamı olmayacağım. Sandıkta oy kullanırken oy pusulalarının rengini görsem bile kimseye darılıp kırılmayacağım. Herkesin kalbinde bir aslan yattığını biliyorum. Gönül rahatlığıyla oyunuzu kullanın. Hiçbir zaman kimseye kırgın olmayacağım. Faruk Başkanım az önce bizim partide her kesimden var dedi. Ama İYİ Parti'ye üye olan herkes niteliklidir. Yönetiminizde nitelikli kişiler vardır dediniz ben de partimizdeki tüm üyeler niteliklidir diyorum. İnşallah Allah yar ve yardımcımız olsun. Başaracağız, başaracağız, başaracağız." 

ATAŞALAR; "FARUK ATAŞALAR, GÖREV ADAMIDIR"

Sözlerine Hüseyin Nihal Atsız'ın dizeleriyle başlayan İYİ Parti İl Başkan adayı Faruk Ataşalar ise; "Bugün kuruluşundan bu yana içinde bulunduğum, var gücümle mücadele ettiğim partimizin il başkan adayı olarak sizlere hitap etmenin gururunu yaşıyorum. Şu an yaşadığım mutluluğu tarif etmemim imkânı yok. Beni imzalarıyla il başkanlığına aday gösteren 200 arkadaşımıza en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Uzun yıllar Kastamonu’da siyaset yapmış, teşkilatlarda görev almış, İl Genel Meclisi üyeliği yapmış biriyim. Çok şükür bu görevlerde alnımız hep açık oldu. Hiçbir şahsi menfaat ve beklenti ile bu görevlere talip olmadık. Amacımız her zaman en iyisine layık olan Kastamonululara hizmet etmek oldu. Mevkiler, makamlar geçidir. Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Bugün İl Başkan adayı olurken amacımız Kastamonu’ya hizmet etmek ve seçilirsek görevimiz bittiğinde hoş bir seda bırakmış olmaktır. Bundan önce gerek İl Genel Meclisinde gerekse parti teşkilatımızda beraber çalıştığımız arkadaşlarım bilirler ki, Faruk Ataşalar görev adamıdır. İnşallah delegelerimiz göreve layık görürse, amacımız partimizi hem Kastamonu’da hem Türkiye’de iktidar yapmaktır. Bunun için gece gündüz tüm yönetim kurulu adayı arkadaşlarımla çalışacağımıza söz veriyoruz" dedi.

"SALONUMUZDAKİ COŞKU İKTİDARIMIZIN AYAK SESLERİDİR"

Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Ataşalar, şöyle konuştu; "Ülkede adaletin kalmadığı, demokrasinin ayaklar altına alındığı, ekonomik sorunların belimizi büktüğü çok zor bir dönem yaşıyoruz. 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin artık millete söyleyecek sözü kalmadı. Artık söz bitti. Artık ampul aydınlatmıyor. Artık milletimizin dayanacak gücü, sabredecek vakti kalmadı. Biz bunun için İYİ Parti olarak iktidara talibiz. Birkaç ay içinde yapılacak seçimlerde milletimizin oylarına talibiz. Biliyoruz ki milletimiz bizi geri çevirmeyecek. Biliyoruz ki sistem değişecek, Türkiye’de güneş açacak ve Meral Akşener başbakan olacak. Genel başkanımızı güçlendirilmiş parlamenter sistemin başbakanı yapmak için, var gücümüzle çalışmaya var mısınız? Allah hepinizden razı olsun. İl Başkanımız Ahmet Katar’ın yönetiminde de bulunan biri olarak bilmenizi isterim ki kendisinden sonra bu göreve talip olmak cesaret ister. Çünkü kendisi çıtayı öyle bir noktaya taşıdı ki, seçilecek Başkan’a bayrağı çok yukarda teslim edecek. Ben huzurlarınızda kendisine görev döneminde yaptığı başarılı çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Amacımız bıraktığı yerden partimizi daha ileriye taşımak olacaktır. Bunun için yönetim kurulumuz çok nitelikli isimlerden oluşuyor. Listemizde avukat, muhasebeci, sanayici, doktor, esnaf, çiftçi, şoför, mühendis gibi birçok meslek grubundan çok değerli arkadaşlarımız var. Hepsi Kastamonu’nun sorunlarını çok iyi biliyor. Çok nitelikli bir kadro ile göreve talibiz. Ben listemde yer alan tüm arkadaşlarıma benimle beraber yol yürümeyi kabul ettikleri için çok teşekkür ediyorum. İlçelerimizden gelerek kongre coşkumuza ortak olan kıymetli ilçe başkanlarımıza, yönetimlerine ve delegelerimize çok teşekkür ediyorum. İYİ Parti bugün, Kastamonu’da tüm ilçeleri ile iktidara kenetlendiğini göstermiştir. Salonumuzdaki bu coşku iktidarımızın ayak sesleridir. Buradan sizlerin aracılığıyla diyorum ki, Sevgiyle güçlenen Kastamonu’yu hep birlikte inşa edeceğiz. Üretimle kalkınan Kastamonu’yu hep birlikte kuracağız. Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendiye söz veriyoruz. Kastamonu, İYİ Parti’nin en büyük kalesi olacak inşallah. BKongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

ATAŞ: "İYİ PARTİ’YLE TÜRK MİLLETİNİN UMUDU YENİDEN YEŞERDİ"

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak; “24 Haziran’dan bugüne Türkiye uçacak, şahlanacaktı. Cumhurbaşkanı ‘Dolar, altın, döviz, faiz uğraşacağım, bu kardeşinize verin yetkiyi’ dedi. O günden bugüne ülke nefes alamaz hale geldi. Seçimlerin hemen arkasından başlayan krizler, ülkeyi bir kriz ülkesi haline getirdi. Bugün sayın genel başkanımız diyor ya ‘bay kriz’ diye, bu kriz sadece ekonomide değil, her alanda. Çoluk çocuğumuzun işsizliğinden tutun, mutfaktaki yangına kadar. Dış siyasetten iç siyasete, torpilin havada uçuştuğu, yolsuzluğun tavan yaptığı, yoksulluğun artık derinleştiği ve yataklara çocukların aç girdiği bir ülke haline geldik. Bunlar saymak ile bitmez. Türkiye’nin yaşadıkları ortada. Türkiye’nin makus talihini değiştirmek için bir kadın yola çıktı ve ‘bir şey değişecek, her şey değişecek’ dedi. Türkiye’yi adım adım gezdi, söyledi, kimse inanmadı ama bugün herkes kendi gözüyle görüyor. O bir şey, aslında Türkiye’de korku imparatorluğunu yıkan şey oldu. İYİ Parti’yle Türk Milletinin yeniden umudu yeşerdi. Yeniden geleceğe umutla bakmaya başladı. Gençlerimiz yeniden umutlandı ve bu umudu boşa çıkarmamak adına Türkiye’nin tek umudu olan İYİ Parti’nin iktidar yürüyüşünde hepiniz yanımızda oldunuz, yanımızda olmaya da devam ediyorsunuz, Allah hepinizden razı olsun. Bu artık ülkenin son seçimi demek istemiyorum, Türkiye’deki herkes umudunu bize bağlamış durumda. Birçok insan kafasını kaldıramıyor, korku ikliminden bir türlü çıkamıyor ama bu sessiz çoğunluk bir şekilde bizimle iletişime geçiyor. Kastamonu’da da böyle olduğunu biliyoruz. Bugün Türkiye’de 23 milyonun üzerinde insan sosyal yardımlar ile geçiniyor. Saymak ile bitmeyecek bunların sonucunda ülkenin artık bir şekilde yeniden kötüleye kötüleye bitiremedikleri, her fırsatta demokrasiyi ayaklar altına aldıkları ve diktatörlüğe giden bu ülkenin 20 yıl öncesine dönüp kendine gelmesi, bütün korkuları atması, her vatandaşın eşit olması, her vatandaşın adaletle, hukuka uygun bir muamele görmesi için bu seçim son seçim gibi görülüyor. O yüzden sizlerden ricamız bu seçime kendiniz için, birilerini bir koltuğa oturtmak için değil, ülkemizin geleceği için çalışmanızı istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de inşallah cumhurbaşkanı adayı da açıklanacak. Emin olun 13’üncü cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın gösterdiği aday seçilecektir. Kim aday olursa olsun önemli değil, güçlendirilmiş parlamenter sisteme yeniden dönülecek ve kısa zamanda ülke bunlardan kurtulacak, nefes alacak. Ülkenin önü açılacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 374 oy alan Faruk Ataşalar İYİ Parti’nin yeni il başkanı seçilirken, diğer aday Muharrem Hasanusta ise 46 oy alabildi. (Mizgin Kaynar)

ft: iyi parti

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum