CHP’nin adayları Araç’ta sahada;

CHP’nin adayları Araç’ta sahada

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu milletvekili adaylarının seçim gezileri kapsamında dördüncü durağı Araç oldu....

CHP Araç İlçe Başkanı Bayram Yazan, Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği ziyarette halkla buluşan Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı. Ziyaret kapsamında resmi kurumları gezen, Araç’ın büyük köyü İğdir’de vatandaşlarla bir araya gelen, ve 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için destek isteyen Baltacı, Yalçın ve Kaplan ilçedeki tekstil fabrikalarında çalışan işçilerle de görüştü. Yeşilova Köyü’nde ikamet eden vatandaşlarla buluşan Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan, Köse Köyü’nde iftar programına katıldı ve Köse Köyü sakinleriyle yaklaşan seçimler üzerine sohbet gerçekleştirdi.

 

BALTACI: “ARAÇ’TA İSRAF’A SON VERDİK TÜM KAMU KURULUŞLARINDA DA BUNU YAPACAĞIZ”

 

2019 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından Araç’ı yönetmeye başladıklarını ve geride kalan süre zarfında Araç’a önemli hizmetler yaptıklarını belirten Hasan Baltacı, “31 Mart 2019 tarihinde Araçlı hemşerilerimiz bize hizmet etme yetkisi verdi. O günden bu yana Araç’a belediye başkanımız Satılmış Sarıkaya ile birlikte önemli hizmetler kazandırdık. Belediyeyi devraldıktan sonra ilçemizde istihdamı arttırmak için adımlar attık. İlçemizin tekstil alanında yatırım almasına ön ayak olduk. Sadece ilçe merkezimize değil köylerimize de hizmet götürdük. Köylerimizin çöpü birikti, bu bizim görevimiz değil demedik gidip aldık. Köylerimiz su sıkıntısı çekti ama biz görevimiz değil demedik tankerlerle su götürdük. Araç’ın tanıtımı için üzerimize düşeni yaptık. Büyükşehir belediyelerimizle koordinasyon sağlayarak Araçlı hemşerilerimize daha iyi nasıl hizmet götürürüz hep bunun çabası içinde olduk. Araç Belediyesini büyük bir borçla devraldık ama bunu hiçbir zaman bahane etmedik, arkasına sığınmadık. Araç’a çok önemli hizmetler ürettik. Öncelikle israfı kestik. İktidarımızda da tüm kamu kurumlarında böyle olacak. İktidara gelir gelmez kamuda israfa son verecek kapsamlı bir program uygulayacağız. İtibar gerekçesine sığınılarak gerçekleştirilen tüm gereksiz harcamalara son vereceğiz. Temsil ve ağırlama harcamalarını en az yarı yarıya azaltacağız.Cumhurbaşkanlığı’nı Çankaya Köşküne taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığı’nın kullanımındaki saray, köşk ve yalıları halkın kullanımına açacağız. Cumhurbaşkanlığı’nın kullanımındaki uçak sayısını azaltacağız.Kamu görevlilerinin birden fazla yerden ilave gelir elde etmesini engelleyeceğiz.Kamuda makam odaları için standart belirleyerek gösterişin önüne geçeceğiz.Kamuda araç tahsisini çok az sayıdaki görevlerle sınırlı tutacağız.Yeni hizmet binası ve araç kiralamasına son verecek, mevcut kiralamaları kademeli biçimde tasfiye edeceğiz.Kamu binalarında ışıklı tabelalara son vereceğiz” diye konuştu.

 

YALÇIN:“SOSYAL YARDIMLAR ARTACAK”

 

İhtiyaç sahibi vatandaşların devlete olan güvenini yeniden tesis edeceklerini, sosyal yardımların arttırılacağını belirten CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Kadir Yalçın da, “ Bireyi ve aileyi yoksulluk sarmalından kurtaracak; sosyal yardım, sosyal hizmet, sosyal sigorta ve istihdam hizmetlerinde entegrasyonu sağlayacak; birbirlerini tamamlayacak ve buhizmetlerin eşgüdüm içinde sunulmasını sağlayacak bir sosyal yardım ve hizmetler sistemioluşturacağız.Yoksulluk ve muhtaçlık tanımlarını netleştirecek, muhtaçlık ölçütlerini standartlaştıracağız.Farklı kurumlar tarafından gerçekleştirilen ayni ve nakdi yardımları tek çatı altında toplayacağız.Farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan sosyal yardımların Bütünleşik Sosyal YardımBilgi Sistemi’ne entegrasyonuna devam edecek, sistemi sürekli biçimde güncel tutacak veetkili biçimde kullanacağız.Geliri belirli düzeyin altındaki ailelere gelirlerini insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayacakseviyeye yükseltmek amacıyla Devlet tarafından aile bazında, hak temelli, arz odaklı ve kurumsallaşmış bir yapıda “Gelir Desteği” sağlayacağız.Gelir desteğini ailedeki kadının hesabına yatıracağız. Tek kişilik haneleri de Gelir Desteği kapsamına alacağız.Çocukların sağlık ve eğitimi için verilen nakit yardımları bakım, beslenme, giyinme ve ulaşım masraflarını da dikkate alarak yükselteceğiz.Çalışanların çocukları için yapılan asgari geçim indirimini de aynı miktara yükselteceğiz.Yoksul ailelerde yenidoğan bebeklere 1 yıl boyunca başta; süt ve bebek maması olmak üzere gıda desteği vereceğiz.Doğum yardımını, dul ve yetimlere ödenen gelir ve aylıkları günün koşullarına göre güncelleyeceğiz. Yoksul ailelerimize kış aylarında ısınma yardımı yapacağız. Yoksul aileler için kreşlerin ücretsiz olmasını sağlayacağız. Sosyal yardıma muhtaç ailelerin belirlenmesi, sağlanacak sosyal yardım türlerinin ve miktarının tespitinde blok zincir ve yapay zeka teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanacağız.Sosyal yardımların istihdam ile ilişkisini kuracak, asıl hedef olan insan onuruna uygun yaşamak için çalışmayı özendireceğiz.Sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı vatandaşlarımızın istihdamını öncelikli olarak tanımlayacak, sosyal yardım alanlara yönelik iş edindirme programlarını ve geniş çaplı istihdam desteklerini hayata geçirecek, bu kapsamdakileri istihdam eden firmalara destek vereceğiz. Sosyal yardımları insan onurunu zedelemeyecek şekilde sağlayacak ve siyasi bir rant alanı olmaktan çıkaracak kurumsal ve yasal altyapıyı kuracağız. İl ve ilçelerde kurulan sosyal yardım kurulları ve komisyonların üye yapısını daha kapsayıcı hale getirecek ve tamamen tarafsız kişilerden oluşturulmasını sağlayacağız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının fiziksel mekânlarını iyileştirecek, kurumsal ve teknik kapasitelerini artıracağız. Yoksullukla mücadelede kadim geleneğimiz olan vakıf kültürünü yeniden canlandıracağız. Yerel yönetimlerin sosyal hizmetler alanındaki kapasite ve kaynaklarını güçlendireceğiz” dedi.

KAPLAN:“YOLSUZLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

 Türkiye ekonomisinin krize sürüklenmesinin başlıca sebeplerinden birinin yolsuzluk olduğunu belirten Milletvekili Adayı Ziver Kaplan ise iktidara geldiklerinde tüm yolsuzluk musluklarını keseceklerini söyledi.

Rüşvet ve yolsuzluk suçlarında yargı süreçlerini hızlandıracaklarını, cezaları artıracaklarını ve zaman aşımını kaldıracaklarını vurgulayan Kaplan şunları söyledi: “Yolsuzlukla mücadelede idari, yargı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi denetimini etkinleştireceğiz. TBMM’de “Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu” kuracağız. Rüşvet ve yolsuzluk suçlarında yargı süreçlerini hızlandıracak, cezaları artıracak, zamanaşımını kaldıracak, bu suçların af kapsamına alınmamasını sağlayacağız. 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nda değişiklik yaparak kaynağı açıklanamayan gelir ve servet artışlarının cezalarını artıracak vetavizsiz bir şekilde uygulayacağız. Uluslararası Yolsuzluk Sözleşmesi başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmaları kullanarak yolsuzluktan elde edilen ve yurtdışına kaçırılan gelirleri ülkemize geri getirecek, bu çerçevede, AB Müktesebatına uyum çalışmaları kapsamında da öngörülen “Malvarlıklarının Geri Alınması Ofisi”ni kuracağız. TMSF kapsamına alınan kuruluşlara atanan kayyımların yürüttüğü satış, yatırım ve benzeri finansal işlemleri denetime tabi tutacağız. TMSF ve diğer kamu kurumlarından ihalesiz varlık satışını yasaklayacak, Fon Kurulu Üyelerinin aldıkları kararlarla ilgili sınırsız sorumsuzluk durumunu kaldıracağız. Siyaset, kamu meslek örgütleri ve kamu imtiyazı elde etmiş sivil toplum yöneticilerini de kapsayacak şekilde mal beyannamesi uygulamasının yaygınlaştırılmasını ve etkin bir biçimde denetlenmesini sağlayacağız. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesi kapsamında “Pazarlık Usulü” ile yapılanlar başta olmak üzere tüm ihaleleri gözden geçirecek, tespit edilen usulsüzlük ve yolsuzlukların takipçisi olacağız. Yolsuzluklara yönelik denetimin etkinliğini arttırmak için ulusal denetim standartları belirleyeceğiz.” 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum