Yüzlerce işyerine milyonlarca lira ceza!;

Yüzlerce işyerine milyonlarca lira ceza!

Bakan Yumaklı, Kurban Bayramı öncesinden başlayarak 1 Haziran 2024'den bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 56 bin 38 denetim gerçekleştirildiği bilgisini verdi....

Kastamonulu hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde Kurban Bayramı öncesi gıda iş yerlerine yönelik 7 bin 500'den fazla görevliyle 56 bin 38 denetim gerçekleştirildiğini, bu denetimlerde 608 kişi ve iş yerine 39 milyon 629 bin 334 TL idari para cezası verildiğini bildirdi.

Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, tarladan çatala kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmanın, güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmanın gayreti içerisinde çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı.

Piyasada haksız rekabetin etkin bir biçimde önlenmesi için de çaba gösterdiklerinin belirten Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda resmi kontrolü gerçekleştirdiklerine ve bu kontrollerde 18 bin 948 işletme hakkında idari para cezası uyguladıklarına dikkati çekti.

56 BİNDEN FAZLA DENETİM

Yumaklı, gıda güvenilirliğini teminen yürütülen bu faaliyetlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde aksatmadan, titizlikle ve aralıksız yürütüldüğünün altını çizerek, 7 bin 500'den fazla gıda kontrol görevlisi tarafından Kurban Bayramı öncesinde Türkiye genelinde gıda resmi kontrollerinin yoğunlaştırıldığını dile getirdi.

"1 HAZİRAN'DAN BUGÜNE KADAR 608 KİŞİ VE İŞ YERİNE 39 MİLYON 629 BİN 334 LİRA CEZA KESİLDİ"

Kurban Bayramı öncesinden başlayarak 1 Haziran 2024'den bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 56 bin 38 denetim gerçekleştirildiği bilgisini veren Yumaklı, “Söz konusu denetimler sonucunda 608 kişi/işyerine toplamda 39 milyon 629 bin 334 TL idari para cezası uygulandı. 3 işletme için ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu” ifadesini kullandı.

TÜKETİCİLERE ÇAĞRI

Bakan Yumaklı, Kurban Bayramı'yla birlikte ekiplerin denetimlerini artırdığına işaret etti. Denetimlerde şeker ve şekerli mamuller, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerleri başta olmak üzere tüm gıda işletmelerine yönelik hassasiyet gösterildiğinin altını çizen Yumaklı, şunları kaydetti: “Tüketicilerimiz gıda ile ilgili herhangi bir ihbar ve şikâyeti için Türkiye'nin her yerinden Alo 174 Gıda Hattı'na ya da 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı'na bildirebilirler. Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dâhil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz. Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız.” 

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum