Arama
Arama Sonuçları
Minare böyle yıkıldı!.. Fırtına komşuda yıkıp geçti
Kastamonu’da ciddi hasara neden olan fırtına, komşu il Çankırı’da da hasara yol açtı. Çankırı’da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.  
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Kastamonulu muhtar görevinde 47 yılı geride bıraktı
Kastamonu'da ilk kez 24 yaşında muhtar olan 71 yaşındaki Mehmet Başaran, 10. kez girdiği muhtarlık yarışında rakiplerini geride bırakarak yeniden muhtarlığa seçildi
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Yeni Kastamonu Müftüsü, Konya'ya Şeyh Şaban-ı Veli’nin sözüyle veda etti
Kastamonu’ya atanan Konya Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, ilçeye veda etti. Müftü Derin, ilçeye; Kastamonu’nun önemli evliyalarından Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin "Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle’’ sözüyle veda etti.
15 Temmuz'un 7. yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak
15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13’te Türkiye genelindeki tüm camilerde eş zamanlı selalar okunacak.
Kastamonu’da minareye takılan leyleği itfaiye kurtardı
Minaredeki aleme takılan leylek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Tarihi Bıçakçılar Arastası’nda bayram yoğunluğu…
Tosya ilçesinde bulunan tarihi Bıçakçılar Arastasında Kurban Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanıyor.
Türk Kızılay’a kan bağışı nasıl yapılır? kan bağışı yapmak isteyenler ne yapmalı?
Kan bağışı yapmak, hayatlara umut ve yaşam veren can alıcı bir eylemdir. Türk Kızılay da bunun için birçok noktada hizmetlerini sürdürüyor. Peki kan bağışı yapmak isteyenleri nasıl bir süreç bekliyor? soruların cevapları Haberimizde.
Kastamonu Kuzeykent Ulu Cami nerede? Kuzeykent Ulu Cami'ne nasıl gidilir?
Kuzeykent Ulu Cami'ne nasıl gidilir? Kastamonu Kuzeykent Ulu Cami nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonu Nasrullah Camii Nerede? Nasrullah Camii adres tarifi
1506 yılında Kadı Yakupoğlu Nasrullah tarafından yaptırılan Kastamonu Nasrullah Camii, Osmanlı Devleti'nin Kastamonu'da yaptırdığı ilk Camiilerden biridir.
Başkent'te zor anlar: Kastamonu'ya dikkat!
Başkentte dün öğleden sonra kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oldu.
İbadet alanı bu yıl kullanıma açılacak
Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Selimiye Camii'nde tüm ibadet alanının bu yıl kullanıma açılması bekleniyor.
“PKK’nın Türkiye’deki defterini düreceğiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tosya Hükümet Konağı'nın açılışını gerçekleştirmek için geldiği Tosya ilçesinde yaptığı konuşmasında 29 Ekim'de PKK'nın Türkiye'de sonun getirileceğini belirterek, “PKK’nın Türkiye’deki defterini düreceğiz. Sonra da Allah nasip edecek, Kandil’de, Suriye’de de nefes alamayacak” dedi.
Muhtara köylülerden ahde vefa…
Kastamonu merkeze bağlı Kaşçılar Köyünde Benli Sultan Türbesi yolu üzerinde kalan ve sık sık kazaların yaşandığı 1986 yılında yapılan caminin yıkılarak başka bir alana yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Muhtar Ali Çavdaroğlu, öncüsü olduğu yeni caminin yapımı sürerken yakalandığı hastalık sonrası vefa etti. Köylüler ise, ahde vefa olsun diye Ali Çavdaroğlu’nun babasını muhtar seçerek, yeni camide de namazını kıldı.
"Bizlerin bu gece çok özel misafirleri var"
Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Tosya Ahi ve Yaren Dostları Derneği ve Tosya Yaren Meclisi bu hafta Kastamonu ilçe Belediye Başkanları ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı ve yönetimini misafir etti. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, değerlendirmesinde; "Tosya Yaren meclisinin ve bizlerin bu gece çok özel misafirleri var. Yaklaşık on yıldır faaliyetlerini sürdüren Tosya Yarenlerine biz belediye olarak her zaman desteğimizi verdik ve vermeye de devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
‘Türk-İslam Dönemi Yüzey Araştırması’ Araç’tan başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle Kastamonu merkez ile Araç, Devrekani, Seydiler, Ağlı, Küre ve İnebolu ilçelerinde yapılacak Türk-İslam Dönemi Yüzey Araştırmasının ilk bölümü Karabük Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Anar Azizsoy Araç ilçesi ve köylerinde gerçekleştirildi.
“Bu seferberliğe en üst düzeyde katkı sağlayacağız”
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İklim Değişikliğine Uyum ve Tarımsal Sulamada Tasarruflu Su Kullanımı Paneli’nde Vali Avni Çakır, Türkiye genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde suyun daha verimli kullanılması amacıyla başlatılan su seferberliğine dikkati çekerek; “İnşallah tüm ülkemizde olan bu seferberliğe, biz de Kastamonu olarak en üst düzeyde katkıda bulunacağız” ifadelerine yer verdi.
“Zamana karşı yarışıyoruz”
İl Koordinasyon Kurulu 3’üncü Dönem 4’üncü Toplantısı dün Vali Avni Çakır başkanlığında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurum Müdürleri Kastamonu ilinde yapılan projeler ve çalışamlar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Vali Avni Çakı rburada yaptığı konuşmasında; “Sonuç odaklı çalışmaya gayret ediyoruz. Zaten böyle çalışmazsak, teferruatta, mevzuatta boğuluruz. O yüzden hem zamana karşı yarışıyoruz, hem de işlerimizi en uygun kalitede, en uygun maliyette yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda karşılıklı işbirliğimiz çok önemli” ifadelerine yer verdi.
İsfendiyar Camii'nde 'Ok Rivayeti' demirle sunulacak
'Ok'lu camii olarak bilinen İsfendiyar Camii'sinde 1950'lı yıllarda restorasyon sırasında minareye monte edilen ve 'paratoner' görevi gören ok görünümlü demir; yerine yeniden takıldı.
"Kastamonulular müsterih olsun"
Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Vakıf Haftası dolayısıyla Kurşunlu Han'da basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında son dönemlerde basında da yer alan, Şeyh Şaban-ı Veli Camii’nin restorasyonun son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.
Çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı
Kastamonu’nun önemli yapıtaşlarından biri olan, Anadolu’nun 4 büyük evliyasından Şeyh Şaban-ı Veli’nin ismini taşıyan 530 yıllık Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii, restorasyonla eski haline döndürülüyor.
Kastamonu'da yapıldı, Türkiye'de tek! 150 bin lira fiyat biçildi!
Kastamonulu Yusuf Ekşioğlu tarafından tasarlanan ve 9 ustanın emek verdiği Tespih projesi tamamlandı. Yaklaşık altı aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan eser camiada adından söz ettirirken, proje tasarımcısı Ekşioğlu; eser için 150 bin TL fiyat biçtiklerini ve eserlerinin iyi bir koleksiyonere gitmesini arzuladıklarını belirtti.
Cideli aile, Çanakkale'de camii yaptırdı
Cideli Aslan ailesinin sahibi olduğu İÇDAŞ tarafından Çanakkale'de yapımı tamamlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi törenle açıldı. Aslan ailesinin fertlerinden ‘Hatime Ana’nın adının verildiği ve 45 milyon lira bütçe aktardığı cami kentin en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyor.
İmamdan ilginç çözüm
Tosya ilçesinde yaşanan elektrik kesintisi sırasında Menderes Camii imamı ezanı, aracındaki cihaz sayesinde okudu.
Oklu Cami, oksuz kaldı
Kastamonu’da ismini minaresine saplanan oktan alan ve halk arasında "Oklu Cami" olarak bilinen İsfendiyar Camisinin restorasyonu sırasında minaresindeki 700 yıllık ok, paratoner takılacağı gerekçesiyle söküldü.
‘Kenevir’ sökümü devam ediyor
Kastamonu’da zamanla kaybolmaya yüz tutan ve yeniden ekilmeye başlayan kenevirin sökümü devam ediyor.