Başkent'te zor anlar: Kastamonu'ya dikkat!;

Başkent'te zor anlar: Kastamonu'ya dikkat!

Başkentte dün öğleden sonra kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oldu....

 Fırtına sebebiyle çatılar uçtu, camilerin minareleri yıkıldı, birçok araçta hasar oluştu.
Ankara'da öğleden sonra etkili olan sağanak ve fırtına sırasında bir binanın çatısından kopan parça savruldu. Parçanın çarptığı Etimesgut Merkez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Bu sırada yoldan geçen bir kadın da savrulan parçalardan birinin çarpmasıyla yaralandı. Yaralanan kadının hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Çevredeki araçlarda da hasar oluşurken caminin etrafında belediye ekiplerince güvenlik tedbirleri alındı.
BALKONDAKİ EŞYALAR OTOPARKA UÇTU
Fırtına nedeniyle İstanbul Yolu'ndaki bir mağazanın çatı sacı uçtu.Çatıdan kopan malzemeler yan taraftaki binanın çatısında maddi hasara yol açtı.Yeşil Bağlıca Sitesi'nde de rüzgarın etkisiyle uçan çatı, parçaları park halindeki araçlara zarar verdi. Ayrıca site sakinlerinin balkonda bulunan eşyaları da fırtınanın etkisiyle otopark alanına düştü. Site sakinleri çatı parçalarını toplamaya çalıştı. 
FIRTINA, ÇAYYOLU'NDAKİ CAMİNİN MİNARESİNİ YIKTI
Çayyolu Hacı İbrahim Aydın Camisi, saat 16.45 sıralarında şiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkılırken ibadethanenin diğer bölümlerinde de hasar meydana geldi. Bu sırada camide bulunan bir kişi yara almadan kurtuldu.
KASTAMONU'YA DA UYARI
Meteoroloji, Ankara'daki bu yıkıcı sağanak yağış için uyarı vermişti. Aynı uyarıyı Kastamonu olmak üzere 5 ile daha verdi. Yapılan uyarıya göre 18 Mayıs Perşembe günü; sağanak, gök gürültülü yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekildi. Ayrıca; bugün 12.00 ile 22.00 arasında geçerli olduğuna dikkat çekildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum