Cideli aile, Çanakkale'de camii yaptırdı;

Cideli aile, Çanakkale'de camii yaptırdı

Cideli Aslan ailesinin sahibi olduğu İÇDAŞ tarafından Çanakkale'de yapımı tamamlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi törenle açıldı. Aslan ailesinin fertlerinden ‘Hatime Ana’nın adının verildiği ve 45 milyon lira bütçe aktardığı cami kentin en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyor....

Yapımına 2019'da başlanan ve aynı anda 10 bin kişinin ibadetine imkan sunan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi törenle ibadete açıldı.

Çanakkale’nin en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyan caminin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Allah'ın mescitlerini yapmanın, yapımına katkı sağlamanın, hayırların en güzeli olduğunu söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Erbaş, "Özellikle Aslan ailesine, İÇDAŞ şirketine, şirketler grubuna çok teşekkür ediyorum. 'Eğer ölmek istemiyorsan ölmeyecek, ölmez bir eser bırak.' atasözümüzün gereğini yerine getirdiler. İnşallah kendileri, anneleri kıyamete kadar hayırla anılır. Sadaka-i cariye, amel defterimizin kapanmaması için çok önemli bir vesile" ifadelerini kullandı.

 

Yapımına 2019'da başlanan ve aynı anda 10 bin kişinin ibadetine imkan sunan cami, 6 minaresiyle dikkati çekiyor. Toplamda 5 bin 244 metrekare alandan oluşan camide, taç kapı girişiyle vurgulanan iç avlu bulunuyor. Ana yapıda 2 bin metrekare bodrum kat, 2 bin 25 metrekare zemin kat, 762 metrekare mahfil katı ibadet alanı olarak önem kazanıyor. Camiye, 22 kubbe ile kare formunda tasarlanan avlu kısmına 3 farklı yönden açılan kapılarla ulaşılıyor. Bodrum katında tuvalet ve abdesthaneler, atölye alanları, çocuk oyun salonu, kütüphane, toplantı, derslik ve seminer odaları yer alan caminin oturum alanı 4 bin 800 metrekare, bahçe alanı 14 bin 200 metrekareden oluşuyor. 60 metrelik iki şerefeli 4 minare ile 55 metrelik tek şerefeli 2 minaresi bulunan cami, kentin en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyor.





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum