Arama
Arama Sonuçları
Ilgaz, kayak sezonunda 100 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi: "Çevre turizminin Kastamonu için çok şey kattığını düşünüyoruz. Tesisin işletmesinin büyük kısmını kendi personelimizle, bir kısmını da bir işletmeci vasıtasıyla yapıyoruz"
Kastamonu’daki tehlike 600 yıllık yarışa engel oldu
Kastamonu’da “tehlikeli durum” olarak adlandırılan kurak geçen kış ayları sadece çiftçiyi değil 600 yıllık geleneksel kızak yarışlarını da etkiledi. 600 yıllık geleneksel kızak yarışları kar yağmadığı için bu yıl yapılamadı.
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Kastamonu'daki Kayak Merkezi'nde tatil yoğunluğu sürüyor
Önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilinin son gününde yoğunluk devam etti.
Kastamonu hafta sonu Ilgaz’a koştu!
Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı’nda, yarıyıl tatilini kayak yaparak geçirmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kayak merkezi çevre illerden gelen kayak tutkunlarının akınına uğradı.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
Kastamonulu kayakçılar Hakkari’de derece elde etti
Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası’ndan Kastamonulu kayakçılar derece elde ederek döndü.
Ilgaz'da kar kalınlığı 50 santime ulaştı
Kış mevsiminde yağışların normallerin altında olduğu Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı'nda kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Ilgaz Dağı'nı ziyaret eden vatandaşlar ise kayak yapma fırsatı buldu.
Kar en çok çocukları sevindirdi
Cide ilçesinde şiddetini arttıran kar yağışı sonrası bazı aileler, çocuklarıyla birlikte kardan adam yaparak kartopu oynadı.
Soluğu Ilgaz Dağı'nda aldılar
Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar ise soluğu Ilgaz Dağı'nda aldı.
Ilgaz'da en sessiz yarıyıl tatili…
Kastamonu- Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda, kayak merkezlerindeki pistlerinin açılmaması sebebiyle en sessiz yarıyıl tatili yaşanıyor.
4 kültürel değerimiz daha listeye girdi
Kastamonu’nun dört kültürel değeri daha Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne girdi.
Vatandaşlar yeni yılın ilk gününde Ilgaz Dağı’ndaydı
Yeni yıl tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Kastamonu-Ilgaz sınırında bulunan Ilgaz Dağı’nda karın tadını çıkarttı.
Kastamonu rüzgarı esti
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın üç bildiri sunduğu 3. Uluslararası Seyahat ve Turizm Dinamikleri kongresine katılanlar, kentin turizm değerlerine hayran kaldı.
‘Asıl hedef, Kastamonu’nun gelişimine engel olmak’
Kastamonu Turizm Endüstrisi Birliği (TUREB) Derneği Başkanı Fikri Yazan, geçtiğimiz gün bazı internet sitelerinde başta Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve eşi Doç. Dr. Alev Sökmen olmak üzere üniversite yönetimine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı.
Atlı Spor'da başkan İsmail Anıl
Kastamonu Atlı Spor Kulübü Derneği genel kurulu yapıldı. Başkanlığa İsmail Anıl Çokgürses, seçildi
Soğuk hava eğlenmelerine engel olmadı
Ilgaz Dağı Milli Parkında etkili olan kar yağışına rağmen bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar, gönüllerince eğlendi.
“Sizler bizlerin baş tacısınız”
Kastamonu Valiliği tarafından Şehit Aileleri ve Gazilere yönelik, Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde yemekli program düzenlendi.
Ilgaz Dağı’nda yoğunluk yaşanıyor
Kastamonu ve Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı, kayak tutkunlarından yoğun ilgi görüyor.
Yurduntepe’de festival coşkusu
Bu sene ilki gerçekleştirilen Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali’nde Yurduntepe Kayak Merkezi, 7’den 70’e her yaştan misafirlerini ağırladı.
“Bu tarz faaliyetler daha sık olmalı”
2 sene önce faaliyete geçirilen ve kısa sürede tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine toplayan Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nin yıldızı, bu yıl ilki gerçekleştirilen Kış Festivaliyle daha da parladı. Yurduntepe Kış Festivali ziyaretçileri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı Yapılan etkinlikler hakkında gelen ziyaretçiler, böyle bir organizasyonun yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, aynı zamanda bu tarz festivallerin Kastamonu’da daha çok olması gerektiğine vurgu yaptı.
İHH, yetimlerin yüzünü güldürdü
Kastamonu İHH İnsani yardım Derneği bünyesinde bulunan Yetimve Arama Kurtarma Biriminin düzenlediği ‘’Kış Şenliği’’ sloganı ile Kastamonu da bulunan yerli ve yabancı yetim çocuklar, Ilgaz Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nde gönüllerince eğlendi.
Yurduntepe'de Kış Festivali düzenlenecek
Kısa süre içerisinde başta Kastamonulular olmak üzere tüm Türkiye'den kayakseverlerin ilgisini çekmeyi başaran Yurduntepe Kayak Merkezi, Kış Festivali'ne hazırlanıyor.
6 asırlık kızak yarışları nefesleri kesti
Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde yeterli kar yağmadığı ve salgın nedeniyle 5 yıldır yapılamayan 600 yıllık gelenek olan kızak yarışları büyük heyecana sahne oldu. Hızları 110 kilometreyi bulan ve en genci 200, en yaşlısı 600 yaşında olan kızaklarla kayan yarışmacılar, birinci gelebilmek için mücadele etti.
Görmeden kaymanın keyfini yaşadılar
Kastamonu Valiliği’nin organize ettiği bir programla Kastamonu Görme Engelliler Derneği üyeleri, Batı Karadeniz’in en uzun pisti olan Ilgaz Yurduntepe Kayak Tesisleri’nde kızakla kaymanın keyfini yaşadı.
Öğrenci servisi devrildi faciadan dönüldü
Kastamonu’nun Cide ilçesinde, kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği öğrenci servisi şarampole devrildi. Kazada, serviste bulunan öğrenciler burnu bile kanamadan kurtuldu.
Dedelerin kayak keyfi tebessüm ettirdi
Ağlı'da bir grup yaşlı vatandaşın kayak yaptığı anlar renkli görüntüler oluşturdu.
Abana Kaymakamlığı’ndan örnek etkinlik
Aban Kaymakamlığı öğrencilerin motivasyonlarını artırmak amacıyla Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’ne gezi düzenledi. Abana Atatürk Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu 7’nci ve 8’nci sınıf öğrencileri ile düzenlenen etkinlik kapsamında çocuklar karın tadını çıkardı.
Yurduntepe gün sayıyor
Açıldığı günden bu tarafa kısa süre içerisinde Batı Karadeniz Bölgesi'nin en gözde kayak pisti olmayı başaran Ilgaz 2 Yurduntepe Kayak Merkezi, yeni sezonun açılışı için gün sayıyor.