Görmeden kaymanın keyfini yaşadılar;

Görmeden kaymanın keyfini yaşadılar

Kastamonu Valiliği’nin organize ettiği bir programla Kastamonu Görme Engelliler Derneği üyeleri, Batı Karadeniz’in en uzun pisti olan Ilgaz Yurduntepe Kayak Tesisleri’nde kızakla kaymanın keyfini yaşadı....

İlk defa kızakla kaymanın keyfini yaşayan görme engelli birey ve öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okundu.

Batı Karadeniz’in en uzun pistine sahip olan Ilgaz Yurduntepe Kayak Tesislerinin bu seferki misafirleri görme engelliler oldu. Hiçbir şeyin eğlenmeye engel olmadığını göstermek adına Kastamonu Görme Engelliler Derneği Kastamonu Valiliği’nin organizasyonunda 2 bin 587 rakımlı Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi'ne çıktı. İlk defa kızakla kaymanın keyfini yaşayan görme engelliler, bunun kendileri için heyecan verici olduğunu söyledi.

KUŞOĞLU; “DÜŞEREK KALKARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu ise; “Şu anda kayak alanındayız. Görmeden kaymak nasıl olur onu becermeye çalışıyoruz. Biz birkaç kere yaptık. Çok da güzel oluyor. Düşerek kalkarak yolumuza devam ediyoruz. Görme engelliler derneği olarak bu tür etkinliklerde ve faaliyetlerde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bunlar bizim daha çok sosyalleşmemizi, arkadaşlarımızla bir arada olmamızı ve en önemlisi de mutlu olmamızı sağlıyor” diye konuştu.

BÜYÜK; “BUGÜN KUŞLAR GİBİ UÇTUK”

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Kastamonu Görme Engelliler Derneği üyesi Mehmet Büyük; “Bugün çok güzel bir aktivite oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bugün eşsiz duygular yaşadık. Bu duyguların hiçbir zaman tarifi yok. Bizler için çok güzeldi. Biz burada kuşlar gibi uçtuk. Özgürlüğümüzü hissettik. Bağımsızlığımızı hissettik. Burası güzel bir alan. Büyük bir alan. Görme engellilerin de ve diğer engelli guruplarında rahatça hareket edebileceği bir alan. Buraya ben ilk defa geldim. Adını daha önce duymuştum. Zaten benim gelesim vardı. O da bugüne nasip oldu. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hızı, o sürati hissediyoruz. Görmüyoruz ama o karın bize vuran taneleri o kaymayla beraber çok güzel bir duygu. Kuşlar gibi bugün uçtuk diyebilirim.”

KORKMAZER; “DAHA ÖNCE YAŞAMADIĞIMIZ TATLARI YAŞIYORUZ”

Görme Engelliler Derneği üyelerinden Necati Korkmazer; “Hayata tutunmaya çalışıyoruz. Hayata tutunuyoruz. Sağolsun sevgili devlet büyüklerimiz sayesinde bu tarz etkinliklerle daha önce yaşamadığımız tatları yaşıyoruz. Onların tadını çıkarıyoruz. Kaymanın özgürlüğünü, o güvenini, zevkini, coşkusunu yaşıyoruz. Tamam, nereye kaydığımızı bilmiyoruz. Bilinmezliğin verdiği heyecan süper bir duygu. Vesile olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.”

BOYRAZ; “BİZLER İÇİN BU TÜR ETKİNLİKLERİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK”

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz ise şu ifadeleri dile getirdi; “Evlatlarımız ilk defa aileleriyle birlikte buralara geldiler. İnanılmaz mutlu oldular. Bizim için bu tür etkinliklerin önemi çok büyük. Ailelerimiz evden çıkamıyorlar. Ortamlara giremiyorlar. Ama bu tür etkinlikler inanılmaz güzel. Ailelerin de birlik beraberlik içerisinde olması biz dernekler sayesinde oluyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum