‘Asıl hedef, Kastamonu’nun gelişimine engel olmak’;

‘Asıl hedef, Kastamonu’nun gelişimine engel olmak’

Kastamonu Turizm Endüstrisi Birliği (TUREB) Derneği Başkanı Fikri Yazan, geçtiğimiz gün bazı internet sitelerinde başta Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve eşi Doç. Dr. Alev Sökmen olmak üzere üniversite yönetimine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı....

Dekan Sökmen’in eşine özel kadro açtırarak bölüm başkanı yaptığı ve başka yakınlarını da fakültede idari birimlere atadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığına inandıklarını kaydeden, TUREB Başkanı Yazan, Prof. Dr. Sökmen’in Kastamonu turizmine yönelik çalışmalarının baltalanmak istendiğini savundu.

Fakültede görevli bir öğretim görevlisinin iddialarına dayandırılan söz konusu haberde Turizm Fakültesi büyensinde bulunan restoran ve konukevi ile fakülteye bağlı uygulama ve araştırma birimi olan Yücebıyıklar Konağı’nın amacının dışında kullanıldığı da iddia edildi.

“HABERİN GÜDÜMLÜ BİR KALEMDEN ÇIKTIĞI ÇOK AÇIK”

Dernek Başkanı Fikri Yazan, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve eşi hanımefendi Doç. Dr. Alev Sökmen başta olmak üzere fakülte ve üniversite yönetimine yönelik sanal basında yer alan haberle ilgili bir basın bildirisi yapma gereksinimi duyulmuştur. Kuruluş amacı Kastamonu’nun sahip olduğu turizm açısından önemli arz yönlü verilerin yeniden gözden geçirilerek güncel bir veri tabanı oluşturulması ve onlara işlev kazandırılması olan TUREB yönetimi, Turizm Fakültesi Dekanı Dr. Sökmen’in atandığı günden günümüze birlik amaçlarına yönelik büyük bir çaba ve destek içerisinde olduğunu kamuoyuyla paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duymaktadır. Kastamonu’muzun sahip olduğu başta tabiat güzellikleri olmak üzere, gerek somut, gerekse de somut olmayan kültürel mirasın turistik cazibe unsuru haline getirilmesinde Dr. Sökmen’in 1,5 yıl gibi kısa bir süreçte ortaya koymuş olduğu çaba ve hizmetler yakından izlenmekte ve büyük bir memnuniyetle görülmektedir. Sayın dekanın göreve geldiği Nisan 2021’den itibaren hızlıca hemen hemen tüm ilçeleri ziyareti; kaymakamlıklar ve belediye başkanlıkları başta olmak üzere ilçelerin önde gelen sivil toplum kuruluş ve kanaat önderleri ile yapmış olduğu görüşmelerde yöre turizmine yapılabilecek olası katkıları katılımcı bir bakış açısıyla ele alması; sonrasında ise tarihinde ilk kez düzenlenmesine ön ayak olduğu Araç Kış Festivali, Tosya Doğa Sporları ve Kültür Festivali, Azdavay Çatak Kanyonu Çevre Temizliği etkinliklerinin yanı sıra Geleneksel Ağlı Kayık (Kızak) Yarışları’na vermiş olduğu destek ve katkılar her türlü övgü ve şükran ifadesinin üzerinde bir değerde görülmektedir. Prof. Dr. Alptekin Sökmen’e karşı güdümlü bir kalemden çıktığı çok açık olan; çamur at, izi kalsın kabilinden talihsiz sanal medya haberinin gerçeği yansıtmadığına olan inancımızı paylaşıyor; asıl hedefin başta turizm olmak üzere Kastamonu’muzun ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel ve politik alanlarda gelişimine engel olmayı hedeflediğini düşündüğümüz bu haberi esefle kınıyoruz. Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen’in düzmece haber sonrası Kastamonu ve ülke turizmine daha büyük katkılar sunmaya devam edeceğine olan inancımızla kendisine ve fakültesi yönetimine olan desteğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum